2017-06-09 Sol, vind och vatten i Huay Yang samt en liten snäckvarning....

Idag är det fredag och Ned städar vårt hus på morgonen istället för på eftermiddagen enligt vårt önskemål. Rulle drog iväg till gymmet och jag ner till havet som jag längtat efter så mycket. Högerfoten är inte riktigt okej men även om det kanske inte var så smart val att promenera på stranden så struntade jag i det eftersom jag ville dit helt enkelt då det var en vecka sedan som jag var där. Jag ville också träffa "mina" vovvar så det fick bära eller brista med den knepiga foten som jag inte alls är det minsta överens med just nu.
 
Rulle sa att jag skulle nöja med att ta en kortare sträcka idag samt ta det lugnt och visst tänkte jag också så. På vägen ner till stranden träffade jag på alla "mina" vovvar och det var ett kärt återseende från både deras och mitt håll. 
 
Solljuset glittrade så vackert på havsytan och vindarna var ljuvligt sköna där vid havet. Jag började gå lugnt och fint och till slut var jag framme vid klippgränsen fast jag lovat mig själv och Rulle att inte gå så långt. Jag i ett nötskal, obotlig optimist eller dumdristig, välj själv :-D
 
Jag hade 3 timmar på mig att gå dessa ynkans 8 km tur och retur och gick därmed i en maklig takt och stretchade av foten och hälsenan med jämna mellanrum under promenadens gång. Längre eller kortare sträckor har ingen betydelse tänkte jag så länge som jag inte överanstränger foten och tar det lugnt. Det där med vila eller ta det lugnt är inte riktigt min grej. Jag kommer att cykla i morgon till Prachuap Khiri Khan ca 3 mil och jag cyklade 3 mil igår så en strandlångis kändes som ett bra alternativ idag.
 
Även om högerfoten inte tycker det här med strandlångisen var så kul tyckte resten av min kropp det, framför allt knoppen att det var underbart att få vara tillbaka på stranden igen.
 
När du ser bilderna och videosnuttarna förstår du säkert min känsla....
 
Solglittrande havsyta är en fröjd för mina ögon....
 
 
Vy norrut....
 
Vy söderut...
 
Klippgränsen är rundad men här vände jag hemåt igen...
 
Den fortsatta stranden norrut...
 
 
Hel blottat rev här bortom klippgränsen...
 
 
 
 
 
 
Den här snäckan kan vara en Kägelsnäcka och är det så ska man vara försiktig och inte bara plocka upp från stranden utan vidare. Kägelsnäckan går inte till anfall, men kan döda människor med sina giftiga harpuntänder, som intet ont anande plockar upp den för att den är vacker. Rör inga snäckor som är formade som en glasstrut utan att först försäkra dig om att de är tomma. 
 
 
 
Här nedan kan du kolla på bilder på flera olika arter av Kägelsnäckan.
 
 
Den här snäckan är dock helt ofarlig och har fått en liten utväxt på skalet... 
 
Tack Huay Yang för en skön strandlångis och jag önskar er alla glada positiva bloggläsare för en mysig fredag samt trevlig helg!
 
I kväll blir det restaurangbesök på Ranchen tillsammans med ett stort trevligt gäng eftersom de sommaröppnar idag och då ska vi så klart gå dit för att gynna dem. Jag är övertygad om att det kommer bli en mycket trevlig kväll!

Kommentarer:

1 Anonym:

Trevlig helg kram Gertrude

Svar: Tack så mycket detsamma Gertrud samt kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Tack för vackra bilder Annika! Längtar jag till HY eller??? Bra att du skriver om kägelsnäckan. När jag dyker är det ofta människor som frågar hur vågar du dyka det finns hajar? Hajar ser man inte ofta, men däremot tänkt på det som finns på stranden och i strandkanten, där kan vara giftiga fiskar, så bra att du skriver om detta Annika. Jag önskar er en trevlig kväll med vänner. Här är det studentfest som gäller. Ha det fint.

Svar: Tack så mycket själv Anette för din kommentar och respons och jag önskar er en trevlig studentfest 😁😊 Ha det fint du också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej!
Förstår att du längtade till stranden och pråmis o vovvarna vad glada de måste ha blivit .
Men ta det lugnt med foten.
Trevlig helg till dig o Rulle!
Birgitta S

Svar: Tack så mycket för det Birgitta och jag lovar att ta det lugnt med foten😍 Trevlig helg till dig och familjen😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Underbart ljuvliga vyer över hav och strand! Förstår att du har svårt att hålla dig därifrån!

Svar: Tack så mycket Christina och visst är det underbart 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: