2017-06-11 Återigen dags för kastrering via Huay Yang Dog & Cat Rescue med inslag av ett par sorgligheter...

Idag var det återigen dags för kastrering av Huay Yangs hundar och katter via Huay Yang Dog & Cat Rescue och vi höll till vid Wat Samut. Dagens resultat blev 5 tikar och 4 honkatter och 1 hankatt. 
 
Distriktsveterinär Pailin var den som genomförde kastreringen. Tui, Wut och Num Whan var där för Huay Yang Dog & Cat Rescues räkningmoch de arbeter 7 dagar i veckan med att ta hand om och värna om framför allt våra hundar i Huay Yang och ser till att de får mat och att sjuka eller skadade hundar tas om hand och får hjälp eller omvårdnad. Fantastiska människor som vi ska vara glada och tacksamma för att vi har här i Huay Yang och som tar över det hela ansvaret när inte fantastiska Göran och Mia är här. En stor eloge till dem alla!
 
Från vänster Wut, Pailin, Num Wan, Tui...
 
En tik under kastreringsproceduren...
 
 
Klart och nu är det bara att sova ut...
 
Nästa tik...
 
Här har en katt anlänt med sin familj för kastrering...
 
 
En katt till som ska kastreras kommer med sin glada matte...
 
Under tiden är det dags för kastrering av denna katt som det tyvärr inte slutade så bra för....
 
Under kastreringen gick de bra men katten kippade lite efter anden som om hon drömde...
 
När kastreringen var klar skulle öronen göras rent av sin matte men då  blev katten plötsligt livlös och Pailin ryckte in för att ge den hjärt- och lungräddning. 
 
Matte och lillhusse som sitter på bänken ser bekymrade ut helt förståeligt...
 
 
 
Tyvärr lyckades inte Pailin att få igång vare sig andningen eller hjärtat och det visade sig att katten hade Astma och då klarar den inte att få en injektion i samband med kastreringen så den avled tragiskt nog.
 
Det var ingen, inte ens kattens matte, som visste att katten led av Astma så det var ett sorgligt slut för katten och hennes familj. Som en tröst behövde katten i vart fall inte lida utan somnade bara in i evigheten lugnt och stilla.
 
Kattens matte slöt kattens ögon försiktigt och bar den till deras motorcykel med korg och jag beklagade hennes sorg och sa att jag var ledsen. Hon log och tackade för det.
 
Nu får den stackars avlidna katten åka hem till sig och familjen tar hand om begravningen...
 
Ytterligare en honkatts tur att bli kastrerad...
 
Dags att sys ihop igen och allt gick hur bra som helst....
 
Den här kvinnan har tagit hand om en hanhund som blivit påkörd av tåget i närheten av där hon bor och hon har sett till att hunden fått vård fast hon inte äger den. Hunden kan inte röra på bakbenen efter smällen med tåget. 
 
 
Tui som åkte och hämtade kvinnan och hunden till Wat Samut berättade att hunden inte har några brott på bakbenen eller någon annanstans på kroppen utan de tror att nerverna till bakbenen kan vara skadade så den inte kan gå. Den får injektion av Dexamethasone varje dag och ska få det i 2-3 veckor så får vi se om det kan hjälpa den stackars hunden att kunna gå igen med bakbenen.
 
Efter smällen var den stackars hunden pung stor som en mansknytnäve men pungen har nu minskat till normal storlek och det bådar ju i vart fall gott att någon form av läkningsprocess är på gång.
 
 
 
Här skjutsar Tui hem kvinnan och hunden igen... 
 
Dessa två sömniga tikar har nu flyttats till en bur där de får fortsätta att sova..
 
En katthona till som ska kastreras...
 
 
Snart ihopsytt snitt efter kastreringen...
 
Dags att vila ut nära sin kattfamilj...
 
Sista katten för dagen som kastrerats....
 
...och dessa två sömniga tikar börjar röra på sig så smått och snart dags att åka hem... 
 
Tack för att jag fick vara med på detta fantastiska projekt idag igen. Stort tack till Huay Yang Dog & Cat Rescue för att de gör detta möjligt samt har sina eldsjälar som jobbar varje dag för att våra hundar och katter i Huay Yang ska få ett så gott och drägligt liv som det bara är möjligt.
 
Vare sig du gillar katter eller hundar eller inte kan du hjälpa till att tillse att detta projekt fortlever för allas vår skull, både två- och fyrbenta. Se nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 

Kommentarer:

1 Aud K32:

Jeg er virkelig imponert over det som blir gjort for hundene og kattene.
Og jeg vil takke deg Annika for at du formidler det som skjer jeg er glad for at jeg kan følge med. Kram🤗❤️🐕

Svar: Ja visst är det fantastiskt Aud och att skriva om det här är det minsta jag kan göra 😊😍Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Bra jobb de gör för hundar och katter i HY. Det finns alltid en risk med sövning (anestesi), men som du skrev så fick katten inte lida. TACK för att du delar med dej Annika. Ha en fin söndag. Imorgon ny jobbvecka....

Svar: Ja verkligen Anette, de gör ett fantastiskt arbete men tyvärr händer sådana här saker utan att någon gör ett medvetet fel. Den veterinär som utför ingreppen etc är oerhört erfaren och duktig och hade definitivt inte räknat med att katten hade andningssvårigheter som ledde till att injektionen, som är väl anpassad till den individ (katt eller hund, liten eller stor etc) som ska kastreras, skulle slå fel i detta fall. Så sorgligt för alla inblandade framför allt för ägarna av katten. Tack själv för att du läser min blogg och ha en trevlig arbetsvecka :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Mia:

Tack Annika för att du tar dej tid att vara med på kastreringarna.
På ngt sätt känns det tryggt att du är med. Man känner sej så maktlös att bara sitta på åskådar plats under sommaren.
Må bäst!

Svar: Tack så mycket själv Mia och som jag sagt tidigare är det här det minsta jag kan göra för er och hundarna samt katternas skull 😍Jag förstår att ni helst vill vara här också. Må så gott båda två samt varm kram 😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S:

Hej!
Vilket fantasktikt arbete de gör o viktigt bra att många inser att kastrering är bra för att minska mängden med katter o hundar utan ägare. Hoppas att det finns fler verksamheter liknande denna i Thailand .
Hälsningar Birgitta S som slappat hela helgen

Svar: Ja verkligen fantastiskt Birgitta och mycket bra för vår by att ha färre men friska hundar och katter. Det finns liknande verksamheter här och var i Thailand så det är mycket bra det också. 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: