2017-06-12 Cykelträning från Prachuap Khiri Khan med de nya växlarna....

Idag hade väderprognosen lovat sol men till min glädje var det soldis samt lite mulet då jag föredrar mindre solsken när jag träningscyklar. Idag var det den stora dagen då min cykel har fått nytt växlingspaket, Shimano XT, och jag ska hämta cykeln på cykelshopen i Prachuap Khiri Khan (PKK) och sedan cykla hem den
 
Rulle körde mig till PKK med motorcykeln och där på cykelshopen stod min cykel så fin med sitt nya växlingspaket. Mina pedaler är lite slitna så de frågade om vi ville köpa nya men Rulle har redan beställt ett par nya pedaler, Shimano Saint via Aliexpress, så de fick montera tillbaka mina gamla pedaler på cykeln tills vidare.
 
Bakväxeln...
 
Framväxeln
 
Nya klingor och växel fram och bak, vajrar och växelreglage samt ny kedja...
 
Nu väntar jag bara på de nya pedalerna Shimano Saint som Rulle beställt från Aliexpress igår.
 
Tui, Rulle och mekanikern...
 
Jag fick ta ett testvarv för att kolla om jag var nöjd med växlarna och det var jag verkligen, vilken skillnad mot mina gamla tröga! De frågade om vi ville spara det gamla växelpaketet men det ville vi inte så det får de kasta eller vad de nu gör med det.
 
Cykelshopsägaren Tiu pekade mot himlen och sa att det kanske var bäst att börja cykla hemåt innan det började regna. Jag skojade med honom och sa att det spelar ingen roll om jag får en dusch av regn eller om det blir först i samband med duschning vid hemkomsten. Blöt skulle jag bli i vilket fall med eller utan kläder på. Det tyckte han var roligt :-D 
 
Nåväl, jag hade med mig regnkläder så det skulle inte göra så mycket om det började regna men det kom inget regn under hela vägen hem. Rulle hängde på bakom mig med motorcykeln för att kolla att allt var som det skulle med min cykel för säkerhets skull.
 
Från PKK tog vi landsvägen mot Akvariet, och inte genom Khlong Wan denna gång, och därefter direkt upp på motorvägen ca 3 km norr om Ban Ton Khet. Jag hade denna gång motvind och fler småsega backar än till PKK men med det nya växlingspaketet och växelreglaget gick som en dans. Rulle hade fullt sjå att hänga med på motorcykeln, ha, ha, nej, jag bara skojar :-D.
 
Denna sträcka är 2,9 mil och jag gjorde den på 1 timme och 16 minuter och min snitthastighet låg på 22,3 km/timme och maxhastighet på 35,5 km/timme. Så med andra ord är jag mycket nöjd med resultatet! 
 
Min fina cykel med nya fina komponenter...
 
Vad kul med en ny utökad hobby, träningscykling i Huay Yang med omnejd samt PKK och sträckan kommer att utökas vartefter till Ban Krud, 4,5 mil och sedan tillbaka och ännu längre när jag känner mig tränad för det. 
 
Tack min älskade Rulle för din support!
 
Till er bloggläsare önskar jag en mysig måndag!

Kommentarer:

1 Anonym:

Heja vad du är duktig. Jag skulle nog välja kortare bitar och absolut inte motorvägen. Jag lyfter på hatten (imaginär )och saluterar dig.
Undrar om det inte vore en god affär att hyra ut lite bättre cyklar i HY. Jag tror många med mig skulle cykla i stället för motorcykel eller saläng. Fast det kanske är provat redan? Kram från ett regnigt Helsingfors. Gertrude☔

Svar: Tack så mycket Gertrude för det! Att hyra ut bättre cyklar har gjorts på försök på bla Chang Corner och det är ingen lönsam affär då det är dyra cyklar och det behandlas inte alltid så väl av de som hyr dem och därmed kostsamt att laga eller fixa till. Dessutom måste det finna en duktig cykelreparatör i HY som kan hålla dem med god service, delar etc. I detta klimat blir det mesta mekaniskt förstört på kort tid om man inte servar dem regelbundet. Vill man ha en bra cykel här i HY och cykla mycket kan man köpa en och hyra in den på tex Chang Corner om man inte har ett eget förvaringsställe. Alternativt tar man med sig sin cykel hit på flyget i cykelväska. Det kostar inte så mycket och kan vara värt det :-D Varma kramar till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

BRA JOBB Annika!! Vilken fin cykel. Har du köpt den i Thailand? Det är bra att köra varierad träning så kroppen får träna olika muskler och att man håller sig motiverad och inte börja tycka att träningen är tråkig. Träning är både en långsiktig och kortsiktig investering i sin egen hälsa. Så bra man mår av träning. Hejaheja. Ha en fin måndag.

Svar: Tack så mycket Anette för din respons och vi har alltid gillat att träna av något slag så det fortsätter vi med här i Thailand så länge vi kan och orkar samt hälsan är som den ska :-D Vi har köpt alla våra cyklar i Hua Hin och det är många thai som cykeltränar så det finns mycket cyklar att välja på här av bra kvalitet. Må så gott du också och ha en härlig måndag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Linda:

Vilken supermamma jag har, stolt över dig!

Svar: Tack så mycket mitt hjärta 😍😍😍 pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: