2017-06-13 Tisdag och välgörande massage av duktiga Nom samt ett litet hälsobudskap...

Egentligen skulle jag ha haft massage igår men det krockade med hämtningen av min cykel i Prachuap Khiri Khan så jag fick avboka den tiden.
 
Idag på förmiddagen kunde Nom ge mig Medicinsk massage istället och det passade ju bra efter träningscyklingen i går. Nom fick jobba hårt med hela mitt högerben inklusive foten för att få bort flera stora muskel- och senknutor och efter denna gång börjar högerfoten kännas riktigt okej.
 
Vilken lycka att besvären börjar ge med sig sakta men säkert då jag inte gillar att diverse krämpor ska hindra mig i min vardag eller träning. Det är det säkert ingen annan heller som gillar att bli drabbad av diverse krämpor, men jag är så glad att jag har Nom i min närhet som börjar få bukt med problemen. Självklart jobbar jag själv med mycket stretchning och egen massage (att rulla en tennisboll under foten sakta är suveränt) samt att jag försöker undvika att överbelasta foten för att skynda på läkningsprocessen. 
 
Det jag har lärt mig under åren är att om man har ont eller besvär på ett ställe kan det komma från en annan del av kroppen som ger symptom så det gäller att se helheten och få bukt med källan till besvären. Det räcker med att gå lite snett och snedbelasta ryggen eller höften för att det ska ge besvär i foten eller någon annanstans. Alternativt så gör det ont i foten och man spänner sig omedvetet och då kommer andra besvär i samma ben som ett brev på posten.
 
Det är viktigt att ha lite kroppskännedom och se till att träna eller röra sig och mjuka upp kroppen regelbundet då är det lättare att förebygga krämporna. De kan givetvis komma ändå men är man bara medveten om vilka belastningar som inte fungerar för en själv kan man ju försöka undvika dem och göra något annat. Daglig motion, mer eller mindre, samt att äta hälsosamt är A och O för att sköta sin kropp och det finns inga genvägar det känner säkert de flesta till. Vi har bara en kropp och den ska vi vara rädda om både fysiskt och psykiskt.
 
Detta budskap, som jag lånat från Internet, är också bra att bära med sig...
 
 
Nom hade med sig ett stort knippe bananer till mig inför massagen och det gör mig så glad och Nom har ett oerhört stort gott och generöst hjärta.
 
En gåva från goa fina Nom, en knippe bananer från hennes trädgård... 
 
När jag kom hem från massagen och kollade runt lite i vår trädgård såg jag att denna orkidé har slagit ut med fina små lila/rosa färgade blommor....Vilken ögonfröjd!
 
 
Vilken underbar dag det blev idag också och den är ännu inte slut :-D
 
Till er bloggläsare önskar jag en angenäm tisdag och var rädd om dig! 
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

Tack för din blogg och bilder. Så sant, det finns ingen quickfix. Det är resan som är livet...
Önskar dej en fin dag.

Svar: Tack själv Anette för din respons och ha en fin dag du också 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Härlig orkidé o massage så skönt jag har bokat tid för det på Söndag längtar . Vänster axel värker till o från o det är mitt eget fel så klart som du skriver tänk på hur du belastar o rör dig jag bär mest i den armen o lutar mig tillbaks o håller mobil i den handen i sängen o soffan ? Klart det blir knas .
Må så gott o njut av värmen
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och hoppas massagen gör dig gott samt att du förebygger bättre 😍Må så gott du också och var rädd om dig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: