2017-06-14 Härlig cykelträning i Huay Yang med omnejd...

I morse kändes det extra bra när jag klev ur sängen för min högerfot kunde jag äntligen gå på utan att det gjorde ont. Vilken underbar känsla att äntligen få tillbaka en högerfot som börjar fungera som den ska. I vart fall kommer jag att vänta lite till med att gå mina strandlångisar tills den är 100 % okej.
 
Idag fick det bli cykelträning istället och Rulle cyklade igår till PKK t o r så jag gav mig iväg själv min på vanliga runda på ca 3 mil mot Sang Arun och sedan över motorvägen till Katolska skolan och mot Burmabergen. Där kommer den jobbiga mördarbacken, så seg och lång som attan, men det är bara att bita ihop och kämpa på. Nu har jag ju toppenbra växlar som svarar direkt på mina order och det underlättar så det inte blir en onödig belastning på grund av tröga växlar.
 
Det är 36 grader i skuggan så dagstemperaturen var lite högre idag än när jag gjorde denna runda sist då det var mulet. Det kändes som om det gick lite trögare idag samt att jag upplevde att jag hade motvind åt vilket håll jag än cyklade.
 
Jag tröstade mig själv och sa att du kan inte alltid ligga på topp eller tro att dina förbättringsresultat ska gå så snabbt utan det tar tid att träna upp sig och den tiden måste det ta. Jisses jag har ju bara cykeltränat på det här sättet några gånger och ska vara glad åt de resultat jag uppnår varje gång. Dessutom är jag snart 66 år så åldern har väl en viss betydelse i detta fall även om jag känner mig ung och stark i kroppen.
 
Det känns bra för mig att prata med mig själv under ett träningspass och inte sitta där och sura och känna prestationsångest för att det går lite trögt ibland utan det viktigaste är att jag gjort mitt bästa och det gjorde jag.
 
Passet blev 3 mil, det tog 1 timme och 28 minuter, snitthastigheten blev 20 km/timme och max hastighet låg på 32 km/timme. När jag kollade mitt senaste resultat på samma sträcka, låg snitthastigheten på 19,9 km/timme. Resultatet var därmed pyttelite bättre än vad jag trodde. Härligt!  
 
I vart fall tycker jag det är är riktigt skoj att cykelträna på det här sättet och jisses vilken fantastiskt bra träning och dessutom i en vacker miljö!
 
En kort vattenpaus efter en seg uppförsbacke...
 
Nu bär det av i en skön nedförsbacke...
 
En selfie på en svettig men glad Annika...
 
Tack till mig själv för en härlig cykelträningsrunda!

Kommentarer:

1 Helena%25252525252525252520Str%252525252525252525F6mberg:

Heja, heja....Du är fantastiskt duktig Annika. Du är en förebild och inspirationskälla.
Kram Helena

Svar: Tack så mycket Helena det var en mycket fin komplimang som gör mig mycket glad! Stor varm kram till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne Sundberg:

Kan bara hålla med föregående inlägg! Kram! 🤗👍😊

Svar: Tack så mycket Yvonne😀 Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Vilken härlig selfie!! Ha det gott.

Svar: Tack så mycket Anette och ha det gott du också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Yvonne Sundberg:

Kan bara hålla med föregående inlägg! Kram! 🤗👍😊

Svar: Tack så mycket Yvonne och kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 phiah:

Fantastiska du, jag blir helt andfådd :D :D :D Kram

Svar: Tack fina Phiah för det! Stor varm kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: