2017-06-14 Spätta på Rulles Africa Twin till Ban Krud för honungspåfyllning...

Vårt honungsförråd är snart slut och behöver fyllas på. Vi köper vår honung på Buddhaberget strax innan Ban Krud så Rulle föreslog att vi skulle ta en tur dit med hans nya fina Honda Africa Twin CRF 1000 L. 
 
Jag har inte testat att vara spätta på den ännu så det var ett bra förslag. Vi tog motorvägen söderut till Tap Saké där vi vek av och fortsatte kustvägen till Buddhaberget. Jisses vilken härlig hoj, den gick som ett spjut med sin starka motor på 1000 cc och den var dessutom mycket bekväm att sitta med på som passagerare. Bred fin mjuk sadel och det var en fröjd att susa fram i både hög och låg fart.
 
En perfekt långfärdshoj och Rulle är så nöjd med den och det känns lika roligt för mig att åka med som passagerare. Dessutom är den mjuk och fin att växla, inga ryck, samt har en mycket behaglig mjuk fjädringsgång vid gupp och ojämnheter. Den ligger dessutom mycket balanserat och fint vid skarp kurvtagning.
 
Ett riktigt lyckat köp med andra ord och jag förstår att just Africa Twin är Rulles favorit förutom mig så klart :-D Vore den inte så stor och tung att hantera för mig skulle jag gärna vilja ha en sådan också :-D 
 
På väg till Buddhaberget strax innan Ban Krud på Rulles nya hoj...
 
 
Det är tyvärr svårt att höra det häftiga mullrande starka motorljudet pga vindbruset...
 
 
 
 
 
Honungstanterna blir lika glada varje gång när de ser mig och Rulle det är därför extra roligt att handla honung av dem. Det blev 4 stora burkar så det räcker ett tag för oss.
 
Honung på burkar och flaskor samt lite annat smått och gott...
 
Varje gång vi handlar bjuder de oss på varsin vattenflaska och det tycker vi är mycket generöst och trevligt.
 
Honung av bästa kvalitet...
 
Vacker vy från Buddhaberget över Ban Krud... 
 
En stolt Rulle över sin nya fina hoj...
 
Vi var snabbt hemma igen och tack min älskade Rulle för en mycket rolig MC-tur och retur!
 
Idag är det Lill-Lördag och då bjuder Rulle på varsin smarrig GT och det blir extra gott på tallriken. Livet är verkligen underbart att leva! 
 
Till er bloggläsare önskar jag en mysig onsdag och njut av livet medan du har det <3

Kommentarer:

1 Anonym:

Ni får skaffa sån där"intercom"
radio eller vad det heter så kan du bara sitta och ge honom order. Hur bra som helst...eller låta bli. Kram Gertrude

Svar: Tack för tipset Gertrude men ibland är det skönt att inte prata alls utan ge utrymme för egna tankar och upplevelser 😊 Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Vad härligt ni har det häftigt med ny hoj förstår att Rulle är nöjd . Honung är så gott att ha i te på frukosten o på ost mm måste vara super att kunna köpa bra honung.
Trevlig lillördag o njut av resten av veckan 😄🍸
Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag kan bara hålla med dig😀😁 Må så gott du också och njut av livet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

HÄRLIGT!! Vilka fina vägar, natur och inget skräp längs med vägen. Gott och nyttigt med honung. Kul när man får utforska och hitta sina smultronställen. Ha det fint.

Svar: Ja tack det är verkligen härligt Anette och vi kan göra detta precis när vi har lust utan tidsanpassning eller andra krav. Ha det så gott du också <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 phiah:

Hojjen är supercool. Mattsvart? Helt rätt :) Grattis!

Svar: Tack så mycket fina Phiah det gör Rulle och glad att du tycket och ja det kan man säga att den är mattsvart och så cool och snygg, don efter person :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Härligt! Så roligt att han är nöjd med sin nya hoj! Kanske blir byte snart för din del också, Annika :-)
Vägen ner till Bankrud är verkligen vacker och fin att hoja.

Svar: Ja visst är det härligt Christina och vi får se om eller när det blir min tur för uppgradering eller en ny Forza om det kommer en uppgraderad sådan. Än så länge är jag mycket nöjd med det jag har.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Tiina:

Grattis till ny hoj! Så bil har aldrig varit lockande för er?

Svar: Tack så mycket Tiina och egen bil vill vi inte ha så länge vi kan köra motorcykel som är mycket roligare att köra än en bil.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Carina:

Hej. Vi har varit i Huay Yang (bodde hos Mr Somai)hade det hur bra som helst. Nu skulle vi vilja utforska stränder längre ned i landet. Vi gjorde ett kort besök I Ban Krud (i det stora samhället) var kanske inte så fascinerade. Vi undrar om det finns ngt vackert hotell (helst bungalows)lite längre bort/ned från orten BanKrud. Lite lugnare ställe. har du fått nåt bra tips kanske?

Svar: Hej Carina och det finns en mysig lugn resort som heter Bansaithong Beach resort som ligger ca 9,5 mil söder om Huay Yang. Man åker då via kustvägen till Bangsaphan och ner mot färjeläget till Koh Talu sedan vidare mot Bangboet. Kolla i min blogg på kategori Bansaithon Beach Resort så ser du hur det ser ut där. Ett riktigt lugnt och fint ställe precis vid havet. Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: