2017-06-16 Idag blev det en lång cykelträningstur med Rulle på 6,7 mil...

Idag städar Ned på förmiddagen hos oss mellan kl. 08.45-12.00 så jag beslöt att hänga med Rulle på hans cykelträningsrunda. Den skulle idag gå via landsvägarna mot Dan Sing Khon (Immigration) och sedan vidare till Prachuap Khiri Khan (PKK) och hem igen via först landsvägen sedan motorvägen.
 
Jag vet att det är en tuff runda på 6-7 mil med många mer eller mindre långa sega uppförsbackar men det kan aldrig vara fel att testa om jag fixar det eller inte. Känner jag mig själv ger jag sällan upp utan blir bara mer taggad att ge järnet när det är lite motigt.
 
Solen gassade från klarblå himmel och i skuggan ligger temperaturen på +36 C men vi är ju vana vid värmen så temperaturen stör inte oss nämnvärt.
 
På väg mot Dan Sing Khon...
 
Jag har kört motorcykel denna runda men då uppfattar man inte riktigt vilka sega långa uppförsbackar det är efter vägen. En av uppförsbackarna är 2 km lång och stiger sakta men säkert uppför och min fart låg på 9-10 km/timme i det värsta lutet. Puh! Lätt växel och benen gick som trumpinnar och det gick sakta men säkert uppför och toppen låg där framme som en hägring.
 
Här tänkte för mig själv att uppförsbacken vid Katolska skolan är en fis i rymden jämförelsevis med den här backen och fler backar av dessa slag på rundan. Rulle drog på i backen låg före och vid toppen vände han tillbaka igen och låg bredvid mig en stund och frågade hur det gick. Han fick bara ett mummel till svar att det går så bra så...Sedan drog han på uppför backen igen, jag kände lite hur mina horn växte ut, vilken dryg liten mallgroda, men bet ihop.
 
Här låg jag verkligen i lä, som man uttrycker det, men inte i verkligen för det var motvind och där det var som segast skulle vinden passa på och ligga på extra mycket förstås bara för att göra det jobbigare, förbaskade vind... 
 
Nåväl, eftersom jag är av en positiv natur tänkte jag att jisses vilken bra kalori- och fettbrännare detta är och plötsligt kändes det lite bättre i mitt slit. För min del måste jag lägga ner mer träningsfokus på uppförsbackarna och Rulle tipsade att jag kunde köra mördarbacken vid Katolska skolan till toppen, sedan susa ner igen och börja om från början med att cykla uppåt. Det får bli så för ju mer benträning desto starkare och ju mer orkar jag. Det finns inga genvägar om jag vill nå bättre resultat och det vill jag.
 
Vi cyklade in i PKK köpte lite mer mineralvatten på 7-11 innan vi påbörjade cyklingen hemåt igen.
 
Här vid Ban Ton Ket, 15 km norr om Huay Yang, stannade vi för Rulle ville ha lite friterade kycklingbullar. Jag nöjde mig med att stoppa i mig 2 bananer som jag tagit med som energitillskott om det skulle börja kurra i magen.
 
Det blev totalt 6,7 mil så det är den längsta cykelträningsrundan för mig hittills. Härligt!
 
Min snitthastighet blev 19,5 km/timme och högsta hastighet 34,5 km/timme, på en urskön fin slät raka ner mot motorvägen och PKK. Det kändes som lön för mödan efter alla dessa uppförsbackar.
 
Vi har med oss 2 flaskor vardera, en med vatten + ev lite havssalt i och en med elektrolyter som extra energitillskott. Tar vattnet slut finns det alltid att köpa på vägen.
 
Denna sorts elektrolyter i kartong med 25 påsar finns att köpa i Huay Yang. Denna kartong för 80 baht har jag köpt på Big Bell som ligger på andra sidan motorvägen till vänster om Som´s Busstation.
 
 
Vad som är viktigt att tänka på när man lämnar byn och ger sig iväg med motorcykel eller cykel är att ha med sig ID handlingar eller pass samt försäkringsbesked och lite kontanter. Råkar man ut för en allvarlig olycka t ex kan det vara bra att visa vem man är. 
 
Tack så mycket älskade Rulle för en ansträngande men trevlig cykelträning!
 
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

BRA jobb! Kul att göra det ihop. Tur att ni är vana vid värmen.Ha det fint.

Svar: Tack så mycket Anette och visst är det så 😊Ha det fint du också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne Sundberg:

Inte klokt så duktiga ni är! Vilka pass! 😅😅 Jag skulle inte orka hälften! 🙄 Kram och trevlig helg! 🤗

Svar: Tack så mycket Yvonne och ibland blir jag imponerad av mig själv 😁 Rulle har ju cykeltränat bl a där hur många år som helst 😊😍Kram och tack det samma 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Pia:

Men va du e duktig!!!! Men det heter inte Baan TonKet. Det heter ju Notan-byn😂😂😂

Svar: Tack så mycket Pia och just det, namnet på byn har ju Isac döpt om, tänkte inte på det 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Birgitta S:

Hej!
Du o Rulle är verkligen spänstiga själv ser jag tv o läser bloggar 😄
Trevlig helg !

Svar: Någon måste ju göra det också Birgitta men du sliter säkert hårt på ditt jobb. 😁Trevlig helg😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Oj, en sådan träningsrunda! Vet ju att Rulle träningscyklat mycket, verkar som att du blivit biten nu också. Roligt att göra sådant ihop!

Svar: Tack så mycket Christina och det här med träningscyklingen har blivit ett toppenalternativ när jag inte kan gå på mina strandlångisar. Visst är det roligare när vi cyklar ihop 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: