2017-06-17 Inköp av två långa långborstar...

Efter att ha hämtat dricksvatten ur automaten vid Charm Mart mötte jag en stor pickup fullpackad med stegar, korta och långa borstar etc. De där borstarna med mycket långa skaft behöver vi för att borsta bort spindelnät och annat på fasaden, innätningen och takvinklar etc.
 
Försäljaren i bilen såg mitt intresse och stannade så jag köpte 2 olika typer av borstar av honom. Det var så nära hem till oss och var inga problem att ta hem dem på cykeln.
 
En med hårdare och en med lite mjukare borst och skaften är drygt 3 meter långa. Bra att komma åt överallt utan att behöva klättra på stege.
 
Ned som städar vårt hus brukar borsta av fasaden emellanåt med en sådan här långborste men spindelnät, Geckospill, fågelträck och annat skräp har en tendens att komma på ett par dagar. Nu kan jag själv borsta så ofta jag vill där det annars är svårt att komma åt utan stege.
 
Så fort fåglar och kryp märker att husägarna är borta kommer de direkt och huserar sig på ett eller annat sätt. Har man då t ex valt att ha städning av huset två eller en gång i månaden kan det ha samlats massor med fågelspill på räcken och altaner och det är svåra fläckar att få bort om det ens går. 
 
De som har nätat in sina altaner klarar sig givetvis bäst men fåglarna trivs i husens hängrännor, på taket etc och kan därmed få vara ifred. Innan vi nätade in vår altan hade vi besök av fåglarna Common Myna varje dag när vi inte befann oss på altanen och de bajsade ogenerat där de kom åt. Inte så kul om träcket hamnar på sittmöblernas klädsel etc. Efter innätningen slipper vi dessa toalettbesök från fåglarna. 
 
Här i tropikerna tar naturen och insekts- och djurlivet över snabbt när ett hus är obemannat och det har vi erfarit under alla dessa år vi bott här. Även när vi inte bodde här permanent hade vi städning varje vecka av vårt hus för att vår housekeeper Ned skulle ha koll på huset både inne och ute och det har vi tyckt varit klokast då vi är rädda om vår egendom.
 
Husen är inte hermetiskt tillslutna och det kommer alltid in damm eller något litet kryp genom minsta springa och Geckon t ex lämnar sitt spill överallt.
 
Något att tänka på om du tycker att städning eller koll av ditt hus verkar onödigt, eller åtminstone inte allt för ofta, när du inte är där. 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

När jag sitter hemma och läser om spindlar ormar och andra småkryp (ormar är inte småkryp förståss )så tycker jag att till Thailand kan ju ingen vilja vara. Men väl på plats tänker jag aldrig på "ohyra ". Jag har fullt upp med att älska detta land.
Bröllop idag hoppas att även Ni får något roligt. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och jag kan bara hålla med dig. Detta land är fantastiskt med eller utan kryp och krypen är ju lätta att ta bort eller flytta på om man inte vill ha dem nära sig :-D Ha det så trevligt på bröllopet och vi får läska oss med GT ikväll innan maten för det är lördag :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: