2017-06-18 Fundering på att köpa cykel?

Jag har fått en del förfrågningar var man bäst kan köpa en cykel för att använda i Huay Yang. Allt beror ju självklart på vad man ska använda cykeln till, bara cykla runt i byn eller träningscykla etc. Ska man bara cykla runt i byn behöver man inga växlar då det är ganska flackt och inga uppförslut eller backar som är särskilt ansträngande att ta sig upp för. Enklare cyklar utan och med växel finns att köpa i Tap Saké eller i Prachuap Khiri Khan både i cykelaffärer eller på Makro eller Tesco Lotus samt HomePro.
 
Det finns även enkla cyklar att hyra i byn men underhållet av dem brukar det vara si och så med...
 
Vill man däremot träningscykla i Huay Yang med omnejd eller längre sträckor är det bättre med en cykel med växlar. En del gillar racercyklar med smala däck och en del föredrar Mountainbike som har grövre däck.
 
Vill man ha kvalitetscyklar av kända märken föredrar vi att kolla på HuaHin Bike i Hua Hin eller på Probike i Bangkok men det finns även kvalitetscyklar av bl a märket Bianchi att köpa i cykelbutiken i Prachuap Khiri Khan på Kasikorn Bankgatan mellan banken och det stora Apoteket.
 
Om man brukar träningscykla i hemlandet och gillar sin cykel kan man frakta ner i en cykelväska på flyget till Bangkok.
 
Om man inte har tillgång till ett eget förråd här i Huay Yang att ha sin cykel i när man lämnat Huay Yang för en längre period finns det möjlighet att förvara cykeln på Chang Corner för 1 500 baht per år. 
 
HuaHin Bike på soi 38 i Hua Hin... 
 
https://www.google.co.th/search?q=hua+hin+bike+shop&oq=Hua+Hin+Bike&aqs=chrome.4.69i57j0l5.8648j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=hua+hin+bike+shop&rflfq=1&rlha=0&rllag=1255842 
 
Här på HuaHin Bike köpte vi min och Rulles första TREKcyklar i september 2010 och de är hur fina som helst fortfarande. Men det beror främst på att Rulle är duktig på att regelbundet sköta om våra cyklar, byta komponenter vid behov samt se till att kedja och andra delar är välsmörjda. Inte minst också för att vi ser till att de står skyddade från regn och sol.
 
Om man inte vårdar om sin cykel, främst här i tropikerna och närheten till havet, kan både ram och komponenter förstöras på ett eller annat sätt snabbt och det är ju onödigt att utsätta dem för det då kvalitetscyklar kostar en del. 
 
Cykelshopen i Prachuap Khiri Khan på Kasikorn Bankgatan mellan banken och stora Apoteket. Här kan man även beställa cykelprylar och få dem monterade om man så vill samt få sin cykel reparerad.
 
Det finns givetvis fler cykelhandlare både i Hua Hin och Prachuap Khiri Khan och det kan man googla på om man är intresserad av fler köpställen i Thailand, men de här är de cykelhandlare som vi har mest har erfarenhet av.
 
Lycka till önskar jag dig som står i köptankar, att cykla är underbart på alla sätt och vis, ger träning samt är miljövänligt!

Kommentarer:

1 Carina:

Tack för alla bra tips om att köpa cykel. Har en Trek idag som jag är jättenöjd med. Kul att de finns att köpa i närheten. Alltid bra info på din blogg. Hoppas du orkar blogga länge till.
Carina

Svar: Tack så mycket Carina för det och självklart orkar jag blogga så länge som jag får så här fin respons! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Tack för tipsen!

Svar: Varsågod Anette och tack själv för kommentaren!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: