2017-03-13 Tablettutdelning mot parasiter till Skruttan och Lord samt Berta...

Igår på kastreringsprojektet, via Huay Yang Dog&Cat Rescue, fick jag en karta med lite starkare tabletter mot parasiter av Mia. Hon tyckte att jag gott kunde ge Lord och även Skruttan 1 tablett vardera för att hjälpa Lord ytterligare då han var rejält angripen i pälsen men som nu tabletterna börjat hjälpa honom att få bukt med.
 
Skruttan har också kala hudfläckar här och där och är mycket mager så hon fick också en tablett som även hjälper mot eventuell mask i magen.
 
Nu har jag även tabletter kvar som jag kan ge de hundar jag träffar på och som jag ser har kala fläckar som tyder på parasitangrepp och som jag då kan hjälpa om de är kontaktbara förstås.
 
Lord
 
Lord börjar bli fin i pälsen
 
Berta
 
Skruttan
 
För att Lord och Skruttan skulle få i sig sina respektive tabletter köpte jag ett paket med korv på griskött i Dang Shop på vägen hit och Skruttan och han fick sedan dela på resten av korven till deras förtjusning.
 
Berta kom precis när korven var slut så de fick då alla lite torrfoder som extra påfyllning och Berta blev nöjd så hon också fick något. Till efterrätt fick de varsin hundgodis.
 
När jag kom tillbaka till cykeln nedanför Universitetscampen låg Berta i en grop vid cykeln och passade den åt mig :-D  Självklart fick hon lite torrfoder och en godispinne, det var väl det hon väntade på antar jag. Hon fick också en halv tablett mot parasiter för att få bort de absolut sista små hudfläckarna på kroppen. Det var inga problem att ge henne den tillsammans med torrfodret så här behövdes det ingen mutkorv som till Lord.  
 
Vem ligger där bakom min cykel då...
 
...Berta förstås som gjort en grop vid cykeln och sovit tills jag kom tillbaka från strandlångisen...Skönt att sträcka på sig efter en god sömn.
 
Vilka mysiga hundar vi omger oss med här i härliga Huay Yang!
 
 

Kommentera här: