2017-05-09 En eftermiddag i Prachuap Khiri Khan...

Efter den sköna strandlångisen i sällskap med goa fina Sara tog Rulle och jag våra hojar till Prachuap Khiri Khan för att uträtta några ärenden.
 
På vägen dit stannade vi till på snickarverkstan, som ligger strax efter infarten till Dan Singh Khon från motorvägen, för att berätta att vi är mycket nöjda med våra två sideboards som de snickrat till oss. Vi var ju inte hemma när de levererades utan de togs emot av vår housekeeper Ned, så vi kunde därmed inte berömma dem personligen för det fina arbetet.
 
Nu fick vi chansen att göra det och det blev självklart glada för att vi var så nöjda.
 
Vi åkte föst till Lilla Honda för en snabbrengöring av drivhuset på SvartForzan och under tiden som de fixade det åkte vi på min vackra röda Forza för att äta lunch på Ploensamut Restaurant.
 
De är så läckert att sitta där och äta den goda maten och titta ut över bukten och de vackra öarna.
 
Ploensamut Restaurant är en av våra favoritrestauranger i Prachuap Khiri Khan (PKK) så här äter vi med nöje lunch om vi är här vid den tiden.
 
 
Efter den goda lunchen åkte vi och hämtade SvartForzan som var klar och de ville inte ta betalt för den lilla rengöringen av drivhuset utan såg det som en god service då vi är goda kunder där. Det var ju generöst och vi blev självklart glada för det.
 
Vi åkte vidare till Makro, Tesco Lotus och sist HomePro innan vi blåste hem igen och vi var nöjda med vår eftermiddag i PKK. Motorvägen är så fin nu att det inbjuder till mer fart på våra hojar och det är riktigt kul att köra där nu när vi vet att det inte dyker upp några farliga potthål lite här och där eller andra läskiga ojämnheter.
 
När det var så, innan de fixade till vägbanan alltså, visste vi var farligheterna fanns så det var bara att kryssa sig igenom dem med tungan rätt i mun under färden, men nu slipper vi det. Det är bara att dundra på :-D
 
Efter hemkomsten tog jag en liten cykeltur i Huay Yang och passerade förbi den här fantastiskt vackra kinesiska tempelblomman som växer på Jacksvägen strax innan järnvägsövergången. 
 
Jag var tvungen att stanna och titta på den närmare och föreviga blommorna via min kamera.
 
Kinesisk tempelblomma, så vacker!
 
Jag önskar dig min bloggläsare en trevlig tisdag och var rädd om dig och de dina! 

Kommentarer:

1 Anonym:

Åh så mysigt ni har det. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude och varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Vilken vacker blomma !Tack för att du fotade o delade med dig av den. Här har det varit sol o snö om vartannat hela dagen och nu är det 0 grader så vinterjackan o vantarna o mössan åker på imorgon när jag väntar på bussen till jobbet.
Må så gott hälsningar Birgitta S

Svar: Ja visst är den sagolikt vacker Birgitta och det är fantastiskt vad naturen kan skapa :-D Fy så trist med kylan och hoppas det vänder snart och blir varmt och skönt. Du får en varm kram av mig istället <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: