2017-05-14 Blommande trädgård och njut av livets gåvor...

Idag blev det lite trädgårdspyssel och just nu blommar en av våra häckar med typ Hortensiablommor i olika färger och det är så vackert!.
 
Orange som en vacker solnedgång...
 
Rött i olika nyanser, kärlekens färg...
 
Gult som solen självt 
  
Detta är verkligen lön för mödan att sköta om det vi har på bästa sätt och det gäller allt från oss själva, relationer, trädgården, huset och våra saker etc. etc.
 
Inget varar för evigt, även om vi kanske önskar att det var så, och vi kan själva påverka våra liv med en positiv livssyn, både i sorg och glädje. Att sköta om det vi har på allra bästa sätt och så mycket vi förmår samt vara tacksamma så länge vi har den förmågan och öppna de sinnen du har på vid gavel och ta in det goda i livet. 
 
Använd dina vackra smycken och kläder som om det vore fest varje dag och låt dem inte ligga i smyckeskrinet eller hänga i garderoben och vänta på rätt tillfälle, för livet som sådant är värt att fira varje dag då vi inte vet när livet tar slut.
 
Jag har haft två av mina vackra guldarmband liggandes i mitt smyckeskrin för att ta på när det är någon särskild högtid att fira. Men livet som sådant är ju som skrivet värt att fira varje dag så nu bär jag dem istället på handleden och kan njuta av de vackra smyckena. Det är inte lika lätt att njuta av något som ligger i ett skrin och plocka fram dem någon gång per år, i bästa fall, och då ta tillfället i akt att känna sig fin.  
 
Ett vackert guldarmband som jag fått i arv av en släkting för hur många år sedan som helst som bara legat i mitt smyckeskrin i väntan på att användas vid "rätt" tillfälle...
 
En vacker bismarcklänk i guld som jag fått av Rulle för många år sedan och som jag tagit fram och burit endast vid specifikt traditionsenligt festliga tillfällen och de inträder inte särskilt ofta per år.
 
Nu bär jag som skrivet smyckena varje dag då jag ändrat min uppfattning om nyttan av dem och jag blir lika glad varje dag när jag ser dem där på handleden. Det var väl det som var meningen när jag fick smyckena, att bära dem och inte stoppa ner dem i ett skrin.
 
Att i livet känna glädje åt både smått och stort, som faktiskt händer varje dag, om/när vi har våra sinnen öppna och fångar in glädjeämnena samt att även känna sorg, bearbeta den och sedan gå vidare, det är för mig ett fullgott meningsfullt liv. Yin och Yang som livet självt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Yin_och_yang
 
Här kommer ett budskap från Dalai Lama som också är vårt att ta till sig...
 
 
Jag önskar dig min bloggläsare en skön söndag och var rädd om dig och de dina! 
 

Kommentarer:

1 Owe%252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252520Betander:

Mycket bra skrivet håller med helt.

Svar: Tack så mycket Owe!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anna%25252525252520Lundqvist:

Dessa ord är så kloka , både dina och Dalai Lamas och jag önskar att fler av oss skulle tänka på det varje morgon då vi vaknar!
Kramar

Svar: Tack så mycket Anna för det! Stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Yvonne Sundberg:

Precis min filosofi! Man ska njuta här och nu! Kram till dig! 🤗🌴🍹

Svar: Tack så mycket Yvonne för din kommentar och kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anette:

Håller helt med dej Annika. Mindfulness, att vara närvarande i nuet.
Du är en förebild Annika. Du visar att det går att leva fullt ut. Att våga och inte bara prata om det, utan göra............

Svar: Tack så mycket Anette för de fina orden!😍😍😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Tina:

Ja du har så rätt och jag håller verkligen med dig! Jag gillar verkligen din blogg!!! Kram

Svar: Tack så mycket snälla fina goa Tina för det och stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anette:

Det är DU som ska ha tack!!

Svar: Tack snälla goa Anette!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta S:

Så sant o vilka vackra blommor o färger sen fick du mig att inse ta fram smycken jag har armband o halsband efter mormor som jag bara tar fram när det är något extra ? Vadå extra julafton eller? Tack för att du väckte mig om det.
Trevlig vecka imorgon är det arbetsdag men du kan njuta och gör det
Bästa hälsningar Birgitta S

Svar: Tack snälla fina Birgitta för det och var roligt att mitt budskap gick fram så fint så ta på dig de vackra smyckena och fira det goda livet varje dag :-D Jag önskar dig en fin arbetsvecka och en stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Anonym:

Andas här och nu. Sätt värde på det liv du lever, sträva inte alltid efter något som är bättre. Livet är här och nu. Kloka människor, Du och Dalai Lama 😀
Kram Anna Lena

Svar: Tack så mycket för din kommentar lika klok Anna Lena och stor varm kram till dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Christina:

Så sant du skriver! Man ska ta till vara dagen, även om det ibland kan vara svårt. Måste bara få säga - så vackert guldarmband du fått av/efter släktingen!

Svar: Tack så mycket Christina visst är det så och även synd att det vackra arvegodset ska ligga osett i ett skrin då det är både ovanligt och vackert :-D Nu har det blivit ändring på det :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: