2017-05-15 Nu äntligen är Lukas och jag kompisar....

Trägen vinner och äntligen har den skygga unghunden, som jag döpt till Lukas, blivit riktiga kompisar. Åtminstone så långt att han vågar ta torrfoder och hundgodis ur min hand sedan några dagar tillbaka. För mig är det ett stort framsteg samt förtroende som jag lyckats vinna och vi har väl träffats under ca 2 år nu Lukas och jag med kontakt mest på håll.
 
Lukas vågar äntligen äta ur min hand...
 
Lukas är inte en vacker hund men mysig och tankfull...
 
Lukas
 
Lukas bor eller håller till vid ett hus med ca 8 hundar strax efter Sukta Resort och är den enda av hundarna som alltid kommit fram, men på ett tryggt avstånd på ca 4 meter men har sakta men säkert närmat sig mig. De andra hundarna står mest och skäller nervöst och kommer inte fram annat än en och annan av dem som plockar torrfoder på håll som jag kastar ut på vägen. De är mycket skygga och håller ihop i sin skara.
 
Lukas är den enda som skiljer sig från flocken och går efter mig om jag missar att stanna och vill gärna ha maten men har hållit sig på avstånd som skrivet.
 
Plötsligt hände det bara och när jag satt på huk och ploppade ut torrfoderkulorna en och en ur handen nära fingrarna stod han först och tänkte i ett par minuter innan han kom fram och tog dem men flyttade sig sedan snabbt bakåt igen. Nu står han där och äter ur min hand som jag fyller på vartefter och jag rör honom inte än annat än lite lätt på sidan av nosen.
 
Varför är det här så viktigt för mig då att han eller hundarna över lag ska äta ur min hand kanske du undrar. Förklaringen är att jag älskar hundar och vill dem så väl och njuter av att de har förtroende för mig och vet att de kan lita på att jag inte gör dem illa utan tvärtom.
 
Det är flera hundar som jag fått som fina vänner på det här sättet efter att sakta men säkert byggt upp ett förtroende och den dagen en kroppskontakt sker har jag äntligen nått dit. Mitt hjärta fylls direkt av kärlek och en hund som jag blivit vän med och de glömmer aldrig det. Då kan jag nå hunden om den skulle behöva min hjälp av något slag. Det är syftet med att komma så nära jag kan en hund.
 
Jag föder inte hundarna med en massa mat som de ska livnära sig på utan det sköts av andra, bl.a Huay Yang Dog & Cat Rescue, som matar hundarna på ett organiserat sätt utan jag ger "mina" vovvar lite rester eller torrfoder i små mängder samt hundgodis mest för kontaktens skull. 
 
Jag har alltid mig ett litet kit med tabletter mot parasiter, mask etc och ett läkande puder för sår eller utslag, som jag fått av Mia på Huay Yang Dog & Cat Rescue och det kommer verkligen till nytta när jag träffar på en hund som behöver hjälp.  
 
Nu får vi se när Lukas låter mig klappa honom och gulla med honom lite, det är nästa steg men jag tar det mycket varligt...
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Mia:

Jösses vad häftigt. Jag har ju själv matat dessa hundar under flera år. De är nog det skyggaste hundreviret i byn. Du måste haft massa tålamod, jag vet att han är ganska lågt i rang i flocken. Det finns en som liknar han och den ger sig på honom ibland. Om han äter ur hand är det oxså lättare att hjälpa hunden om den blir sjuk. Heja Annika! Må bäst

Svar: Ja visst är det häftigt Mia! Lukas kan trots att han är unghund lätt springa fram och ta för sig och de hundar i flocken som också gärna vill ha torrfoder viker undan. Den stora vackra rödbruna hanhunden kommer aldrig ner till vägen utan stannar närmare huset. Den stora vita hanhunden som jag kallar Vito går aldrig på Lukas utan låter honom hållas och de delar på kulorna och han har också börjat närma sig mig. Visst är det coolt när det händer sådant här och det går åt rätt håll. Må så gott och hälsa Göran samt kram till er båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Åh lilla sötnosen äntligen :) Vad roligt att han litar så på dig nu. Pok äe

Svar: Javisst är det roligt hjärtat och det är tur att jag är så envis :-D pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej! Vad härligt att höra att han vågar närma sig dig de . Bor hundarna helt själva vid huset 8 st ? Skönt att dog rescue finns o kan hjälpa hundarna o sen att du får med dig salvor o piller de behöver. Du är en god hjälp för dessa vovvar.
Hälsningar o klia vovvarna från mig Birgitta S

Svar: Hej Birgitta, tack för din kommentar och visst är det härligt! Husägaren har några själv och de andra har kommit dit och vill vara där så husägaren får hjälp med att utfordra de som inte är hans egna. Jag ska klia vovvarna från dig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: