2017-05-17 Trädgårdsprojekt nummer 2 är nu klart....

Väderprognosen lovade 100 % regnrisk idag så strandlångisen bytte jag ut till trädgårdsprojekt nummer två som säkert skulle ta hela dagen i anspråk att fixa.
 
Cha-ba´s personal hade dessutom levererat min beställning på 5 säckar sand samt 7 säckar stenkross i morse så det var bara att sätta igång att jobba. På med arbetskläder och handskar och än så länge inget regn. 
 
En del av den totala leveransen på 5 säckar sand och 7 säckar stenkross...
 
Vad är det för projekt då? Jo, kolla bilderna på den blöta, sunkiga, illaluktande plätt där regnvattnet ligger kvar, då det mest är lerjord där, och de 3 sydamerikanska Yuccapalmerna dricker inte så mycket vatten så vattnet tar lång tid på sig att rinna undan. Det innebär att det blir lite grön slemmig algbildning och ser allmänt ofräscht ut och så kan vi inte ha det längre, framför allt inte under sovrumsfönstret där plätten finns.
 
FÖRE mitt projekts början...Inte särskilt vackert eller fräscht och regnvatten, från häromdagen, rinner inte undan tillräckligt snabbt på grund av leran i jorden.
 
Blää...!
 
Men nu ska jag råda bot på det här och göra fräscht och fint. Jag började med att ta bort de sydamerikanska Yuccapalmerna och dem tog vår områdespersonal hand om och förde bort.
 
Därefter var det att ta bort den värsta lerjorden samt göra rent plätten från de slemmiga gröna algerna och det luktade inte särskilt gott av geggan kan jag intyga om. Jag beslutade att flytta en av våra Lipstickpalm (Rödpalm) som är på tillväxt, men som inte trivdes så bra där den stod, och testa om den gillar den här plätten bättre. En grop skulle därmed grävas i geggan åt den samt forsla bort leran och vattensamlingarna. 
 
Efter en stunds arbete började det regna som utlovat men det hindrade inte mig självklart utan på med en gammal regnponcho och så klarade jag på så sätt av det värsta regnet. Det blev ju mer geggigt om fötterna förstås och mer blöta att ta bort samt kläderna såg för sorgliga ut. Att bli smutsig under ett arbete i trädgården har jag dock inga problem med då vi har både tvättmaskin och dusch :-D 
 
Mer eller mindre regn under arbetet är bara att finna sig om jag vill bli klar med jobbet och har jag väl börjat tar energin sällan slut utan jag gillar kroppsarbete och lönen för mödan när allt är klart är värt mödan. 
 
En före detta sunkig plats av förvandlats till en mycket geggig plats...Den lilla Lipstickpalmen i höger hörna vid min fina röda skottkärra på fotot ska flyttas till den här platsen.
 
Här fick Rulle rycka in och hjälpa mig då den var tung som attan och efter mycket baxande och kämpande fick vi upp den på skottkärran. Efter att hålet gjorts i ordning samt preparerats med kokosnötskross, (för att hjälpa till att suga upp överflödigt vatten och så att rötterna lättare kan andas), kogödsel samt ny fräsch jord åkte den ner i hålet. Jisses vilken kamp att få den rätt då den var så tung...    
 
Nåväl det lyckades och nu står den på plats med en förhoppning om att den ska trivas bättre på den här platsen.
 
Nu var det bara att lägga ut 5 säckar sand på plätten till att börja med...
 
Här fick Rulle återigen ställa upp som lyftbärare till skottkärran från gånginfarten då varje säck säkert vägde 50 kg per styck. 
 
5 säckar sand på plats...
 
Nu var det dags att lägga på stenkrosset och starka Rulle fick återigen träda in som lyfthjälp av de respektive 7 säckarna till skottkärran...
 
Nu är 7 säckar stenkross på plats och det börjar likna något bra med projektet... 
 
Nu fattas det bara lite pynt av vita stenar och diverse snäckskal för att pigga upp stenkrosset lite...
 
Så var det fixat och jag känner mig riktigt nöjd med dagens projektarbete...
 
Så fint och fräscht det blev och nu får sand och grus sätta sig och binda platsen så den blir mer tålig mot regn och jag är övertygad om att det kommer att bli bra, dvs inga algbemängda sunkluktande pölar mer... 
 
Tack för lyfthjälpen av de svintunga säckarna min älskade Rulle!
 
Under tiden som jag utförde mitt projekt fixade Rulle till LED belysningen i trädgården som behövde en rejäl uppfräschning så vi är båda nöjda med våra respektive projekt för dagen.
 
Eftersom det är onsdag (Lill-Lördag) belönades vi med både en smarrig GT innan den extra goda kvällsmaten på tallrikarna.
 
Livet är verkligen gott att leva och jag önskar dig min bloggläsare en mysig onsdag!
 

Kommentarer:

1 Maria:

Oj vilken skillnad det blev! Ser fräscht och prydligt ut nu :) Grymt bra jobbat av er båda. Pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat och roligt att det blev så lyckat! Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Pyttsi%2520:

Du är fantastiskt duktig, nu börjar värmen äntligen komma här i Norden, men ändå drar jag till Huay Yang på lördag,

Svar: Oj men tack så mycket Pyttsi för det och trevlig resa samt välkommen hem till Huay Yang :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Vad fint det blev, verkligen lön för mödan och lite godricka efteråt. Trevlig kväll

Svar: Tack snälla Anette och trevlig kväll önskar jag dig också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Det blev ju jätte bra Annika 😊 Tur du inte gick strandlångisen i dag... det gjorde vi... de sista 30 min i hällregn,inte så värst kul men nu har vi provat det 😊 Vilken väderprognos kollar du?
Annelie

Svar: Tack så mycket Annelie och det regnade ju massor så jag förstod att det inte skulle bli så kul och inget bra fotoväder heller i regnet med tanke på kameran som kan bli blöt :-D. Vi kollar Weather.com och den är ganska säker när det gäller prognosen. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anna:

Åh, vilket fint resultat! Kul när ni jobbat så hårt, och hoppas att sunkpölen håller sig borta. :)

Svar: Tack så mycket Anna och nu får vi hoppas på en sunkfri plätt :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vad SNYGGT det blev.
Härligt med trädgårdsarbete och få se ett bra resultat.
Då var ni bägge värda en GT.
Kram Titti.

Svar: Tack så mycket Titti för det och visst är det härligt med lön för mödan på flera sätt :-) Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Linda:

Jättefint! Fräscht med, skönt att slippa det andra då..starkt av pappa med och duktig mamma som donar på :) pokäe

Svar: Tack så mycket mitt hjärta och roligt att du gillade det! Pok äe
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Madeleine:

Vad härligt med kropparbete. Det gillar jag också, brukar passa på när jag åker till landstället och dit ska jag i helgen, nu har gräset börja växa så lite gräsklippning står på schemat :-). Värmen har kommit till Stockholm och det tackar vi för. Trevlig helg till dig. Kram

Svar: Ja visst är det härligt med kroppsarbetet och roligt att du också gillar det! Lycka till med gräsklippningen och ha det så gott i värmen :-D Kram samt trevlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Christina:

Det ser ju riktigt fint ut! Hoppas red palm klarar sig - är en väldigt vacker växt, men svårt att få den att trivas (i alla fall hos oss...).

Svar: Tack så mycket Christina och hittills ser det ut som om den trivs bra på den nya mycket fräschare platsen :-D Den kan vara knepig och det gäller att ha koll på om det finns kryp inne i stammen som äter upp den och snor näring inifrån. Jag kollar våra nästan varje dag och det syns på bladen om något är fel. Nya blad vill inte veckla ut sig etc. Då häller jag i "myrpulver" se bloggen kategori trädgårdstips) på stammen och där bladet ska komma ut samt runt om plantan och det hjälper.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: