2017-05-18 Termiterna svärmar och bildvarning för dig som är känslig för kryp....

Nu i maj brukar termiterna svärma och vi är glada för vår innätning av altanen för då slipper vi dem där i vart fall.
 
På vår baksida om huset har vi en gång mellan förrådet och muren och där brukar de samlas i mängd eftersom de dras på murlampans ljus.
 
Det var flera tusen och en del av hade släppt sina vingar men de kryllade omkring varandra för att leta efter en partner. Jag sopade upp dem och hällde ut de flesta på thaigrannens tomt, på andra sidan vår mur, så de då kan gräva ner sig i jorden samt att fåglarna lättare kan ta dem om de vill.
 
En liten skopa fick våra i en av våra regnvattenstunnor och nu blir det termitfest för dem. Vi brukar lägga döda flugor där etc och fiskarna mumsar i sig dem med glädje.
 
Här kan du läsa om termiterna https://sv.wikipedia.org/wiki/Termiter som inte är besläktade med myrorna. https://www.antkeepers.com/se/fakta/myror/flygmyror/
 
Flygmyrorna kan tyckas snarlika termiterna utseendemässigt och man kan tro att det alltså är flygmyror som svärmar här i Thailand men det är det alltså inte om man kollar noga på kroppen och jämför de båda.
 
Drivor av svärmande termiter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mums för fiskarna...
 
Går man ut på restaurang vid den här svärmningstiden brukar de svärma runt lamporna och det är därmed bäst att släcka ner, åtminstone vid bordet där man äter, annars är risken att de hamnar i maten (proteinrikt visserligen men nej tack) eller gärna i håret och de är allmänt irriterande.   
 
Jag önskar dig en härlig torsdag!

Kommentarer:

1 Anonym:

Vill helst slippa terminer eller andra flygande "ohyra" i maten eller håret. Här brukar vi ha problem med knott men inte i såna mängdersom ni har. Än så länge har vi även myggfritt men kallt. Kram Gertrude

Svar: Mmmm det förstår jag Gertrude och som skrivet är vi tacksamma för innätningen av vår altan och då slipper vi de flesta insekter och flygfän :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Åh tack. Intressant att se. Förstår att er in nätade altan är bra. Ha en fin dag.

Svar: Tack själv Anette för din kommentar och ha en fin dag du också :D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Hjälp vad många 😬 // Eva

Svar: Mmmm massor Eva :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Eva Roth:

Hjälp va många! 😬

Svar: Mmmm Eva oräkneliga! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: