2017-05-20 Gräsklippning i dag och jag skulle inte vilja byta med områdespersonalen...

Puh, temperaturen visar 36 grader i skuggan på vår altan och där utanför på vårt område kämpar personalen med gräsklippningen.
 
Vi har sedan april bara två kvinnor, Ned och Oh, som jobbar permanent på vårt område så när det är dags för gräsklippning får de ta in en manlig personal från Cha-ba som sköter trimmern och kvinnorna sköter gräsklipparna. De försöker hinna med att klippa 14 stora tomter och poolområdet på 2 dagar, om de hinner, och inte har andra sysslor som städning av någons hus t ex däremellan. I så fall tar det givetvis längre tid eller om de blir avbrutna av häftigt regn.
 
Ned är extra glad idag för de har fått en sprillans ny gräsklippare att jobba med och det underlättar gräsklippningen betydligt. Jag beundrar vår områdespersonal som aldrig klagar eller gnäller ut ler bara tappert och säger att det är varmt när de måste ta en paus.
 
Ned vid den nya gräsklipparen som måste fyllas på med bensin...
 
Hon får handräckning av han som sköter trimmern och som går iväg och hämtar en bensindunk... 
 
36 grader i skuggan på vår altan...
 
Tack goa fina Ned och Oh samt övrig personal för att ni är så positiva, trevliga samt har sådana kämpartakter i er! 

Kommentarer:

1 Anette:

Ser fint ut i ert område. Förstår att du trivs. 36 grader i skuggan PUH varmt....
Nu har vi sommar på Österlen och för mej innebär det att när det är sommar blir det morgonyoga i vår trädgård i solen och det är en helt underbar start på morgonen (som din strandlångis kan jag tänka). Trevlig helg. Anette

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och ha det så mysigt med din morgonyoga i er trädgård. Härligt att sommaren är på väg med lite värme etc. :-D Trevlig söndag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Pust!
Att de orkar igår hade vi ca +22 här i Stockholm fick en värme chock när jag gick ut från jobbet o sen att på en varm buss. Hem o av med kläderna vad det som gällde att jobba i +36 kan inte vara lätt även om man är van vid värme på ett annat sätt.
Håller mig vaken med bloggar o annat på nätet vill höra att de icke längre barn även om man ser det så sätter nyckeln i låset tömmer kylen o micron går för fullt är hemma.
Trevlig Lördag o Söndag till dig o Rulle!
Birgitta S

Svar: Tack för din kommentar Birgitta och så skönt att det blivit varmt även i Stockholm och Sverige över lag. Roligt att du följer min blogg så flitigt! Trevlig lördag och söndag till dig och familjen <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Ojoj vad de kämpar på, er personal! Ett sånt slit att dra runt en gräsklippare i den värmen! Jag klippte vårt gräs idag, det var "bara" 14-15 grader, men det blev varmt det också. Så har vi bara en manuell klippare, men ändå. Puh!
Ni har dragit ner på personalen?

Svar: Ja de gör de verkligen Christina och måste ju klippa på dagtid när det är som varmast då det är deras arbetstid. Privat kanske man skulle välja att klippa på kvällen och det fungerar ju i Sverige när det ljust länge på sommaren. Ja Cha-ba har minskat med en personal då en del husägare på vårt område tycket det var en för mycket samt att de i samband med att en del valt bort trädgårdsskötsel (utöver gräsklippning som är obligatoriskt) samt städning av huset till bara 1 gång per månad. Jättetrist tycker jag men en del jagar minskning i kostnader av några 100 bahtingar per månad och vill till et pris av minskad personalstyrka få ner sin egen kostnad. Sorgligt men sant.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: