2017-05-23 Vad händer i Wanakon Nationalpark nu då - ny väg på gång...

I samband med mina senaste strandpromenader nedom nationalparken har jag hört vägmaskiner jobba och eftersom jag är av en nyfiken natur gick jag och kollade idag vad som var på gång.
 
I norra änden av nationalparken håller de på att anlägga en bred fin väg rakt upp genom naturen och jag följde vägen. Vägarbetarna har gått på lunch så jag kunde traska på utan att störa vägmaskinisterna.
 
En stor vägmaskin samt en lastbil får lunchpaus...
 
Här till vänster börjar den väg som de håller på och anlägger. Fortsätter man rakt fram är man strax framme vid slutet på nationalparksanläggningen.
 
Där borta till höger om vägen ligger de sista husen i norra delen av nationalparken. Dem kan man hyra för natten eller i några dagar...
 
Undrar vart vägen tar vägen...
 
Trevägskorsning...
 
Jag valde först vägen till höger...
 
Här tar den slut, efter knappt 100 meter, strax ovanför stranden och havet...
 
Här går det in en liten snårig stig in i djungeln...Jag vände dock och gick tillbaka för att kolla vart den andra vägen tar vägen...
 
Lite nordväst drar vägen i väg efter trevägskorset...
 
...men här är det stopp igen. De kanske ska fortsätta att dra vägen genom djungeln och ut till motorvägen eller om jag får önska parallellt med den...Det vore coolt...
 
Tiden får utvisa vart vägen leder och jag kommer att ha koll på det här vägbygget...
 
Det var bara att vända söderut igen och ner till nationalparken...
 
Nu är jag framme vid nationalparken igen och fortsatte min promenad ner till stranden och söderut, det vill säga hemåt...
 
Här i nationalparken står ett tält färdigt för dig som vill hyra ett tält för natten eller i några dagar för 225 baht/dag och det ska rymma 2-3 personer. Härligt strandnära läge!
 
 
Luftigt och fint tält...
 
Här kan du läsa om stranden...
 
Det är spännande saker som händer i nationalparken och det har varit mycket upprustning samt uppfräschning av parken under flera år nu och det märks verkligen. Fint ordnat på alla sätt och vis, nära naturen och stranden samt havet. Jag förstår att detta är ett populärt rekreationsställe för stadsbor.

Kommentarer:

1 phiah:

Det är spännande, en parallellväg vore ju bra. SÅ fin den oranga vägmaskinen är :D

Svar: Visst är det spännande Phiah och jag tänkte extra mycket på dig när jag såg den maffiga vägmaskinen som jag också gillar stenskarpt :-D Så cool!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Nya vägar.... Det blir spännande och bra med nya cykelvägar. Det ser väldigt rent och fint ut i HY, är det så?

Svar: Det finns mycket att se och uppleva i HY med cykel framför allt...HY är mycket rent och fint till skillnad mot många andra mindre byar. Vi har ju en fungerande sophämtning samt de som livnär sig på att plocka upp flaskor, burkar och glas.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Jens Kaiser-Nielsen:

Dejligt at læse din blok. Jeg skal cykle fra Hua Hin til Chumphon og vil gerne undgå hovedvej nr 4 er det muligt at cykle gennem"Lodging in national park" På Google map er der markeret stier men er det muligt at cykle?
Venlig hilsen

Jens

Svar: Tack så mycket Jens för att du uppskattar min blogg. Den stig som du ser på Google map är bara en snårig stig som knappt ens går att gå på. Mellan Prachuap Khiri Khan och Huay Yang måste du välja väg 4 och om du vill undvika motorvägen (4) kan du istället välja de olika landsvägarna som går mellan väg 4 och Burmabergen. Det är en mycket längre sträcka totalt men kan vara värt det. Från Huay Yang kan du välja mindre småvägar till Tap Saké men med risk för att träffa på hundar. Från Tap Saké kan du följa fina landsvägar/kustvägar via Ban Krud och hela vägen till Chumpon. Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: