2017-11-05 Dag 28, Mot och i Hua Hin på Rajana Garden House...Dagsetapp 23 mil

God morgon Kanchanaburi och Luxury Hotel!
Vy från vårt hotellfönster och idag bjuder vädret på soldis...
 
Hammock i trä som Rulle testar...
 
Efter en mycket god frukost på hotellet var det dags att ge sig av mot Hua Hin, sista resmålet innan hemresan till Huay Yang i morgon.
 
Personalen på Luxury Hotel var mycket trevliga och gästvänliga och ville ta kort på oss tillsammans med dem  vid våra hojar och de önskade oss dessutom en trevlig resa :-D 
 
Nästa gång vi kommer till Kanchanaburi och vill bo i själva stan kommer vi att bo här :-D
 
Det känns alltid lika hjärtevärmande att bemötas av de generellt mycket vänliga och trevliga thailändarna och att resa samt bo och leva i Thailand är verkligen fantastiskt på alla sätt och vis. 
 
Idag blåser det rejält och det mulnar på lite... 
 
Härlig landsväg...
 
På vägen, enligt nedan bild, har en kraftig trädgren brutits av, förmodligen på grund av blåsten, och lagt sig över vägen. Thailändarna är snabba och duktiga och tar snabbt hand om grenen så bilar och lastbilar kan ta sig förbi...
 
Avbruten kraftig gren som lagt sig över vägen...
 
 
Dags för bensträckare och naturbehov...
 
 
Här hittade jag ett perfekt ställe att vattna, gömd från bilvägen nere på grusvägen vid ananasplantorna...
 
Vackra ängsblomster....
 
Under vidare färd började det regna så smått och därmed lika bra att sätta på sig regnkläderna då himlen var jämngrå. Vi tog därför en kombinerad lunchpaus och bensträckare etc på närmaste PTT mack. Regnkläderna åkte på men det blev inte mer än några regnskvättar till och därefter var det över.
 
Temperaturen hade gått ner till 29 C så det kändes ändå skönt att ha på sig regnstället fast det inte regnade men var bra i förebyggande syfte ...
 
Vi var framme i Hua Hin vid 12.30 tiden och på vår favoritresort Rajana Garden House.
 
För att vara säkra på att få "vårt" rum i en av deras bungalower när vi anlände, ringde jag i morse och bad dem reservera det specifika rummet som jag inte mindes numret på. De vet vilka vi är vi det är laget och vet precis vilket rum vi menar så det känns extra kul att känna sig välkommen hit :-D. 
 
Nu är vi här och får dessutom bo i vårt favoritrum och det känns nästan som hemma :-D 
 
Stort fräscht och fint rum med en massa avställningsytor samt en egen altan och parkering för våra hojar precis utanför huset.
 
Att bo i denna bungalow kostar 1 700 baht per natt inklusive frukost.  
 
Nu har vi bara 12 mil hem till Huay Yang och skulle, om vi hade velat, kunnat fortsatt hem redan idag. Vi har ju dock ingen brådska och det känns bra att stanna en natt i Hua Hin innan vi åker vidare.
 
Vi kommer hem tidigt i morgon på dagen istället för sent i eftermiddag idag och hinner dessutom stanna till på Makro i Prachuap Khiri Khan för lite inköp av bl.a färska rödbetor för morgonens nyttiga rödbetsdrink samt lite annat som det inte finns att köpa i byn.
 
Just nu regnar det rejält utanför vårt hus här i Hua Hin och det hade inte varit så kul att fortsätta resan hem i regn och rusk som en avslutning. 
 
Det finns en överhängande regnrisk även i morgon men det kan vi stå ut med under den relativt korta resan hem på 12 mil.
 
Nu får vi se vilka trevligheter resten av dagen och kvällen har att bjuda på här i Hua Hin!  
 
Tack min älskade Rulle för dagens trevliga resa och till er bloggläsare önskar jag en mysig söndag!

Kommentarer:

1 Anna:

Det har varit superkul att läsa om er resa! Ha en fantastisk sista kväll och kör försiktigt på slutspurten i morgon. :D

Svar: Tack så mycket Anna för det och roligt att du följt vår resa via bloggen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Isac:

Vilket rum har ni?❤️

Svar: R 102 Isac :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Eva%20Malml%F6f-Janke:

Koppla av sista kvällen och kör försiktigt imorgon ner till byn. Vilken fantastisk resa ni gjort. Det har varit roligt att följa varje dagsetapp.
Eva

Svar: Tack så mycket Eva för det och roligt att du följt vår resa via bloggen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anette:

TACK för alla bilder och berättelser under er resa. Trevlig kväll och kör försiktigt till HY imorgon. Ha en finfin dag.

Svar: Tack så mycket Anette för det och roligt att du ville följa vår resa via min blogg samt ha en trevlig kväll du/ni också! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Alla trevliga resor har ett slut och slutar dom i HY så är det ännu trevligare. Är glad att allt gått bra för Er utan större incidenter.
Här har vi glashalt i dag ,det ösregnar på frusna vägar. Så inomhus är skönt att vara. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och jag kan bara hålla med dig! Var rädd om dig och ha bra på fötterna när du ger dig ut i halkan om du nu gör det :-D Stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Pia:

Ser ut som R102?? Isacs o mitt favvorum!

Svar: Mmm det stämmer Pia och visst är det fint och bästa rummet 😁😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Christina:

Rajana Garden är hur bra som helst! Och en så helt underbar trädgård! Tänk om man kan få till något liknande själv. Några tips därifrån har jag i alla fall samlat.
Ha en härlig kväll i Hua Hin!

Svar: Ja verkligen Christina och i deras trädgård kan man hämta mycket inspiration 😚😁Tack vi fick en mycket trevlig kväll 😀😊😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Tiina:

Tänk att det gått så bra för er på resan, härligt! Det har varit jättekul att följa med på resan genom blogget, varje dag! Kör nu extra försiktigt den sista biten hem!! Ja, nu är ni väl redan hemma, det är ju em hos er nu. Så, välkomna hem! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och vi är lika glada vi för att allt gått bra och vi är väl hemma igen 😁Tack för att du följt vår resa via bloggen och för alla dina fina kommentarer under resans gång 😍Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: