2017-11-09 Dagens cykelträning till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon 7,4 mil förenar nytta med nöje...

Det är dags för mig att göra 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon på måndag den 13 november. Jag valde dock att göra den idag då det var soligt och fint och varför då inte cykla dit?
 
Jag har inte cykeltränat på en dryg månad, då vi varit på vår långresa i norra Thailand med våra motorcyklar istället, så nu kändes det som hög tid att komma igång igen med cykelträningen. Bra att kombinera nytta med nöje :-D
 
Benen kändes pigga och starka och flåset var hyfsat så det här skulle gå hur bra som helst fast den totala sträckan 7,4 mil blev lång som en första träningstur. Jag hade dock lovat mig själv att ta det lite lugnare och inte försöka prestera mer än jag orkade efter det för mig långa träningsuppehållet. Det löftet höll jag... 
 
Vattenpåfyllningsstopp innan 1 km backen...Det fick bli en selfie då jag cyklade själv...
 
Idag kändes inte den här 1 km backen lika tung som innan uppehållet så lite benvila verkar ha gjort nytta.
 
När vi körde i norra Thailand och i bergen på upp till 1 000 m ö h och i mycket branta uppförslut kunde bi emellanåt träffa på cyklister och jag beundrade deras kraft att cykla där. Så den här 1 km backen är en fis i rymden om man jämför med de backarna. Så vad som är jobbiga uppförslut får jag allt omvärdera.
 
Efter den här backen kommer en skön nedförsbacke och efter den var det stopp, vägarbete och de hänvisade till vägen till höger om vägbygget istället. Det var en motorcykel som struntade i att det var vägarbete och jag såg hur han hoppade och skuttade på underlaget. För min del lydde jag anvisningen då jag inte vill hamna på en lerig sörjig väg med tanke på gårdagens regn hela dagen. Vi har kört med våra motorcyklar i vägarbeten som var riktigt läskiga så även om det här kanske inte kan mäta sig med det kände jag inte ens för att testa.
 
Jag valde den anvisade vägen och kom till den väg som jag skulle cyklat på om jag inte valt 1 km backevägen. Det blev därmed en liten omväg men det gör inget då jag faktiskt var ute för att träna...
 
Hoppsan, vägarbete och det behövs på den sträckan för den var i ganska uselt skick och vi är tacksamma för att de nu kommer att fixa till den...
 
Vägval till den högra vägen....
 
Nu återstod den tuffa 2 km backen men den fixade jag också och var glad att den inte var brantare och längre :-D
 
Sista tuffa backen är nu avklarad och nu kommer den sköna långa nedförsbacken...
 
Jag var framme vid Immigration vid kl 11.30 och det var ganska mycket folk därinne som hade olika slags ärenden. De tar lunch mellan kl.12-13 så jag hoppades på att få mitt ärende utfört innan dess. 
 
Det fick jag då en 90 dagars rapportering är en lätt hantering för tjänstemännen så de tog mig och en annan farang emellan. Toppen nu har jag gjort min plikt och fortsatte min cykelträning till Prachuap Khiri Khan (PKK) för att få full träning samt att jag behövde fixa några ärenden där.
 
Efter att det var klart var det bara att cykla hemåt igen och jag rullade in till vårt hus vid kl. 14.30 och Rulle var klar med lunchfikat så det skulle bli gott att få något i magen.
 
Jag är mycket nöjd med cykelträningspasset även om resultatet är sämre än det brukar vara förstås. Det var jag ju införstådd med eftersom jag lovat mig själv att inte ta ut mig mer än jag var i form för. I vart fall är jag stolt över att jag fixade det så tack till mig själv för ett härligt cykelträningspass!
 
Dagens cykelträningsresultat: Distans 7,4 mil, cykelträningstid 3,28 timmar, snittfart 21 km/timme och maxfart 37 km/timme och det jag gillar mest, 1 802 brända kcal.  
 
I morgon blir det Yoga med Phiah på Orchid 3 och för de som har lust. Det ska bli skönt samt roligt att träffa alla yogisvänner igen.
 
Jag önskar er alla bloggläsare en skojig torsdag och njut av livet så mycket du bara kan och förmår!   

Kommentarer:

1 Yvonne Sundberg:

Du är i världsklass tycker jag! Inte klokt vilken självdiciplin du har! 👍🤗👍 Kram 😘

Svar: Oj det var fint sagt Yvonne så tack för det! Kram! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tina:

Grym du är min vän <3
Strongt gjort efter er långa resa, lugnare med yoga imorgon ;) ses då.
Kram

Svar: Tack så mycket fina goa Tina och det ska bli roligt att träffa dig i morgon igen! :-D Kram! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Du är så grym😎💕

Svar: Tack så mycket "anonym"! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anette:

Bra jobb Annika. Klart att du ska cykla, strunt i resultat, bara gör...Här blev det en lång löprunda och yoga. Cykeln har tyvärr satts in för vintern, men jag för njuta av dina cykelbilder. Trevlig kväll.

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar men jag är nog lite av en resultatfreak 😊Duktigt jobbat du också och njut på av mina bilder för här kan vi ju cykla året runt😀😍Ha en mysig kväll med de dina 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: