2017-11-20 Vi hade i alla fall tur med vädret.... och nu är vi hemma i Huay Yang igen...

Vi hade verkligen tur med vackert väder under de 3 dagar vi var i Hua Hin på våra diverse trevligheter och utflykter men på vägen hem idag regnade det hela tiden från Rajana Garden House till vårt hem i Huay Yang.
 
På med regnkläderna från start och då fixar vi det också och kan hoja utan att bli blöta på kroppen som är det viktigaste. Att bli blöt och kall i fartvinden på en resa om 13 mil är obekvämt på alla sätt och vis så om vi slipper uppleva det är det bra.
 
Överhuvudtaget är bra utrustning över lag att föredra för att en resa, kort eller längre, i både bra och sämre väder ska kännas både komfortabelt och säkert.
 
Rajana Garden House i Hua Hin
 
Vi valde att köra kustvägen från Hua Hin till strax söder om Kui Buri då det är lugnare än motorvägen. Mycket trafik som far fram i högre eller lägre hastigheter och spöregn är ingen bra kombination då sikten är dålig pga vattendimmor. En del bilförare tänker inte på att sätta på lyset som skulle få dem att synas bättre i de täta vattendimmorna, framför allt om man kör en ljusfärgad bil. 
 
Det var riktigt skönt att sitta som spätta bakom Rulle och bara hänga med i svängarna samt det känns tryggt då han är mycket duktig och säker på att köra hoj då han har många års erfarenhet. African är dessutom större än hans tidigare hojar här i Thailand så jag sitter hur bra som helst på en ganska bred och mjuk sadel. 
 
Vill vi kan vi dessutom åka längre resor tillsammans på hans hoj, om jag inte känner för att köra själv förstås, så det är en ny erfarenhet här i Thailand.
 
Det är roligt att resa både kortare och längre resor med hoj och vi är ju fria som fågeln att sticka iväg så fort vi känner för det. Livet som passionär är därmed oslagbart och det gäller att njuta och ta vara på möjligheterna så mycket som det bara går.
 
Nu får vi se när reselusten pockar på igen, tills dess ska vi bara njuta och ha det gott här i härliga Huay Yang. Det finns inga begränsningar på att leva det goda livet vare sig här i Huay Yang eller i vår omgivning, det är bara att ta för sig!
 
Tack min älskade Rulle för en mysig tripp till/från Hua Hin och till er bloggläsare önskar jag en suveränt härlig måndag.  
 
 
 

Kommentera här: