2017-09-29 Farväl till Maria och Skytrain och Airport Rail Link till/från Suvarnabhumi Airport...

Att ta sig från Asia hotel till Suvarnabhumi Airport via Skytrain (BTS) och Airport Rail Link (ARL) är mycket enkelt, snabbt och billigt. 
 
Till Skytrainstationen Ratchathewi finns en direkt in- och utgång från Asia hotel och för att byta till ARL åker man med linjen som går till Mo Chit. Man åker 1 station till Payha Thai och det kostar 15 baht/per person.
 
Från plattformen och vidare till ARL finns det tydliga skyltar och gott om stationtjänstemän att fråga om man är osäker. 
 
Att åka ARL från Payha Thai till Suvarnabhumi Airport kostar 45 baht per person och resan tar ca 35 minuter.
 
Tågen går mellan 06.00-24.00 varje dag med ca 10 minuters mellanrum.
 
Maria i spegelbilden och hon ser lite sorgsen ut....
 
 
 
När man klivit av vid slutstationen Suvarnabhumi är det en kort bit att gå och man kommer sedan upp direkt till avgångs- och ankomsthallarna som ligger 4 våningar upp.
 
Enklare och smidigare än så här kan det inte bli och man väljer att stanna i Bangkok 1- flera dagar innan man lämnar eller kommer till Bangkok via flyg samt att man slipper vanligt förekommande bilköer till/från flygplatsen.
 
Rulle och jag följde med Maria till incheckningen och det blev ett sorgligt avsked för det är inte roligt att skiljas åt från vår Fina Familj i något läge men nu vet vi att Maria tryggt har kommit fram för att flyga till Sverige om några timmar.
 
Tack vår älskade dotter Maria för fantastiskt fina och mysig veckor tillsammans med dig och vi önskar dig en trevlig resa! 
 
Rulle och jag utanför incheckningsdiskarna för att vinka av Maria (Maria har tagit bilden med sin Samsung) 
 
Rulle och jag gjorde samma resa tillbaka till Asia Hotel och vi var "hemma" vid kl. 23. 30 så det var bara att säga natti, natti!  

Kommentera här: