2017-10-01 Hemresa med buss från Bangkok till Huay Yang...

Bye, bye september samt stort tack för en fin och händelserik månad på alla sätt och vis och välkommen oktober!  
 
Efter en smarrig bufféfrukost på Asia var det dags att tänka på hemfärden till Huay Yang. När jag gick ut från hotellet för att få tag på en taxi, helst med taximeter, hade det börjat regna och det rejält. Jag fick tag på en taxi och vi kom till slut överens om priset på 300 baht till Södra Busstationen. Det är svårt att få taxiförarna att gå med på att köra med taximeter och det blir i regel lite billigare än 300 baht. Det är dock ett helt okej pris för det avståndet och vår chaufför körde både smidigt och bra så vi var ändå nöjda.
 
Vi var framme vid Södra Busstationen strax efter kl. 10.00 och trodde vi skulle få plats på bussen mot Bangsaphan (som stannar i Huay Yang) kl. 10.30 men den var tyvärr fullbokad. Det blev istället biljetter till bussen som avgick kl. 11.30. Vi strosade runt på alla de tre planen med prylar, kläder och skor samt diverse caféer och tiden gick dock ändå ganska fort.
 
Det regnade massor till och från och vilken tur vi haft med vädret både i fredags och i går för att jaga runt på stan i monsunregn är mindre kul.
 
Regnet vräker ner...
 
 
Strax söder om Bangkok slutade det att regna och när vi tog en mat- och kisspaus i Petchaburi var det soligt och fint och mycket varmt.
 
Under bussfärden ringde jag till Som för att vi behövde transport från busstationen i Huay Yang till vårt hus och Lek ryckte in, då de samarbetar, och hon körde oss hem. Även Chon (Huay Yang Travel) tar hjälp av Som och/eller Lek om det behövs förstärkning av bilar eller tjänster i övrigt. Det är bra för dem alla tre och de kan alltid på så sätt ta hand om sina kunder med diverse transporter, framför allt under högsäsongen. 
 
När vi kom fram till Huay Yang med bussen hängde stora mörka regnmoln över Burmabergen och vi befarade att det skulle komma ett rejält monsunregn över Huay Yang också men molnen drog förbi och släppte sitt regn någon annanstans. Lite snöpligt då naturen här i Huay Yang behöver regnet.
 
Underbart skönt att vara hemma igen men kändes tomt efter Maria. Borta bra men hemma bäst, så är det bara, därför är det bra att åka iväg då och då från sitt hem för att få möjlighet att känna den där extra känslan av hemfrid och trivsel.
 
Tack min älskade Rulle för en härlig Bangkokresa och vi har fått mycket gjort och dessutom upplevt en massa trevligheter samtidigt!
 
Til dig min bloggläsare önskar jag dig välkommen tillbaka till min blogg, om du vill läsa om vår Bangkokresa förstås. Jag passar även på att önska dig en mysig söndag!
 

Kommentarer:

1 Glenn:

Lät som en trevlig trip. Vi brukar oxå bo på Asia hotel. Idag åker vi till Bangkok med tåg och buss hem i morgon. Det skall bli spännande. Läser ofta din blogg och gillar informationen som du sammanställt så fint. Vi älskar HY och gillar att sitta på altanen på kvällarna och titta på fiskebåtarna som fiskar bläckfisk. //

Svar: Tack så mycket Glenn för din kommentar och roligt att du både läser och uppskattar min blogg :-D Trevlig resa både med tåget till BKK samt flyget hem i morgon och det låter som om ni njuter på allra bästa sätt när ni är hemma i HY precis som vi. Livet är underbart bara man vill och kan :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 gunilla johansson:

Följer dig sedan en tid och tackar för trevlig läsning och information! Undrar om du vet hur det blev med stopp för tåget i Huay Yang på väg till Phuket? Vi ska snart hälsa på vänner i HY och sedan fortsätta till Rawai Beach på Phuket. Vet att det var på prov med stopp i HY för ett år sedan men inte hur det blev. Annat sätt att åka!
Vänligen Gunilla Johansson

Svar: Tack så mycket Gunilla för din respons på min blogg och det gör mig alltid glad:-D Sprintern har fortsatt efter prövotiden och går för fullt. Jag har ingen koll i övrigt hur långt det går etc men ställ gärna din fråga på FB Gruppen Huay Yang vårt paradis eller läs övriga inlägg där om Sprintern, tidtabell, länkar etc. Vi har inte själva rest med tåget i någon riktning :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Gunilla Johansson:

Tack snälla för upplysningen! Går nu vidare...
Gunilla

Svar: Tack själv Gunilla!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: