2017-10-13 Dag 5, Mot Mae Sot i regn och rusk samt även solglimtar och i Mae Sot, Dagsetapp 26 mil...

I dag är det fredag den 13:e oktober och min positiva inställning till livet och skrock i allmänhet, framför allt när det är det gäller denna så kallade otursdag, är att tänka på att detta är en turdag istället för en olycksdag.
 
Vi är ju på MC "tur" och inte på MC "otur" och när vi lämnade Nakhon Sawan var det bara mulet men med tanke på väderprognosens utlovade 100 % regnrisk var det bara att vänta på att regnet skulle komma över oss när som helst. Vi valde därför att köra motorvägen istället för landsvägen mot Kampheng Phet och Tak för att komma snabbare och kortare väg fram till Mae Sot.
 
Vi hann köra några mil innan det var dags för regnets ankomst och bara genom att blicka upp mot himlens blygrå moln insåg vi att vi inte kommer att slippa undan regnet. Vi stannade innan det brakade löst och satte på oss regnkläderna.
 
Regnkläder på för att möt regnet...
 
Det började med ett ganska stilla regn som efter en stund förvandlades till värsta monsunregnet och det var bara att köra på då det här inte skulle gå över efter en kort stund.
 
När det kändes som att nu kan det inte bli värre så blev det ännu värre och sikten var skymd av dim- och vattenridåer men våra medtrafikanter var i samma situation och de flesta drog ner farten och det var bara att köra efter bästa förmåga.
 
När jag satt där på min hoj tänkte jag att det här är att testa tålamodet och hanterbarheten i alla tänkbara situationer när jag kör samt njuta ännu mer när solen skiner och vägbanan är torr och fin och inte ta det för givet. Om man aldrig låter sig testa den förmågan att utsätta sig för extrema situationer lär man sig inget heller. 
 
Efter några mil lättade regnet och vägbanan var torr och fin igen för att återigen komma in i nästa exterma regnväder. 
 
Efter ca 11 mil stannade vi vid en PTT mack för att sträcka på benen och då klockan var vid 11 tiden passade vi på att äta lite för att behålla energin på topp.  
 
En del av ett mycket gammalt träd som sparats på PTT mackens område...
 
Dags för paus i regnkörandet...
 
På Foodcentret till vänster fick vi lite mat i magen...
 
Vi beslöt här att fortsätta bergsvägen till Mae Sot oavsett om det regnade eller inte. Vi har ju kört den här vackra vägen tidigare och även om den emellanåt är i sämre skick är det värt det. De gånger vi har kört här har det regnat och det är ju bara att ta det lite lugnare. Vi ville även återigen ta in på vår favoritresort Irawadee som har så fin inredning i rött, guld och brunt.  
 
Så nu är vi här inför bergskörningen och till vår lycka har det just nu slutat att regna...
 
 
Det vi däremot inte visste är att de rivit upp den gamla vägbanan och ett stort vägarbete är på gång med motorväg till Mae Sot...
 
Uj, uj, grusblandad lera, gammal asfalt med ett puder av vit sand, potthål, ojämnheter av dess like etc, men det var bara att bita ihop då vägen är i stort behov av renovering.
 
Nu är jag glad över att jag inte bangar för att det blir knepigt att ta sig fram på sina ställen utan har lärt mig att hantera de flesta situationer just för att jag utsatt mig för dem. Min Forza är dessutom otroligt lättkörd och välbalanserad och tar sig fram så fint på de flesta underlagen bara man är snäll och har rätt handlag med henne. 
 
Jag har lärt mig massor på alla våra MC-körningar i nu flera tusen mil här i Thailand och tycker det är fantastisk kul att köra min hoj och gärna när det blir lite knepigare situationer samt kurvtagningen blir bara bättre och bättre. Övning och mod att tänja på gränserna utan att bli övermodig och dumdristig ger färdighet, så är det bara. Det som är viktigast är att man gillar att köra hoj och verkligen vill lära sig att bli så bra man bara kan bli.
 
Vägen mot Mae Sot är en stor knutpunkt till Burmagränsen för att förenkla handeln mellan länderna och det leder till mycket trafik med lastbilar etc och därför måste vägen förbättras för att öka framkomligheten.
 
Stort vägarbete på helan sträckan till Mae Sot är i gång...
 
 
Plötsligt blev våra hojar förvandlade från blöta smått smutsiga hojar till extremt smutsiga hojar.  För säkerhets skull behöll vi vår regnkläder på för annars hade även våra åkkläder blivit onödigt nerdlortade av vägdammet...
 
Vi stannade på den fina utkiksplatsen för att ta en fika paus på vårt eget kaffe och den sedvanliga bullen som inköpst på 7 Eleven.
 
Det är faktiskt första gången som vi kör på denna bergssträcka som det inte regnar och det är vi oerhört tacksamma för just nu i samband med vägbygget. 
 
Min vackra Forza har blivit dirty bike istället för nice bike...
 
...och Rulle skrattade åt min smutsiga hoj och jag kontrade med att kolla på din egen du, är den så mycket finare? Nä, det kunde han ju inte tillstå...
 
Bensträckar- och fikapaus mitt i vägbygget på den fina utkiksplatsen...
 
Vägsmuts både fram och bak...
 
Det är så vackert att blicka ut över nejden härifrån... 
 
På den här platsen finns ett litet fik där man kan bl.a köpa kaffe med tilltugg samt även fräscha toaletter finns att tillgå i samband med nödbehov för 3 baht per person.  
 
Därborta fortsätter vår väg mot Mae Sot...
 
Vägbygget fortsätter alltså...
 
Full fart på vägbygget...
 
 
Efter fikapausen har vi bara 4 mil kvar att köra till Mae Sot och vi kom fram till vår favoritresort Irawadee strax innan kl. 15.00 och tur nog hade de ett rum för oss. Vi ville gärna ha VIP rummet som är en suit på 2 rum men den var tyvärr upptagen. (Den fina suiten hade vi 2015 när vi körde på den långresan) Ett rum här kostar 1 200 baht inklusive frukost. 
 
För att få bort det värsta vägsmutset från våra hojar fick vi låna vattenslangen samt fick även en hink och en trasa för att fixa till våra hojar med. Det är fin service det och inget ovanligt alls här i vårt kära Thailand.
 
Så nu har de fått en tvagning och dusch innan pyjames sätt spå inför kvällen och natten...
 
Infarten till Irawadee Resort och där kommer Rulle med en hink vatten...
 
 
 
Otroligt vackra detaljer att beskåda...
 
 
På väg till vårt rum...
 
 
Vår säng med vacker inramning... 
 
Sammanfattningsvis var det en tuff körning idag i både värsta monsunregnet och sol samt ett mastodont vägarbete men det fixade vi tillsammans utan incidenter och det är vi båda glada och tacksamma för. Så min uppfattning om att fredag den 13 :e är en turdag är jag fortfarande övertygad om.
 
Tack min älskade Rulle för en spännande och uppevelserik körning idag samt för en trevlig kväll!
 
Till er bloggläsare önskar jag en synnerligen mysig fredag samt helg!
 
 

Kommentarer:

1 phiah:

Mysigt det ser ut på Iriwadee :) Bra kämpat med tuff körning.

Svar: Tack så mycket Phiah för det och efter slit får man lön för mödan :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Vad gör lite "skit" så länge sinnet är rent. Go fortsättning på åkturen .

Svar: Det är helt ok och tack för hälsningen 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Laila&Hans:

Ha det så gött men kör försiktigt i det varierande vädret.MVH Laila o Hans

Svar: Tack så mycket Laila och Hans för det😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Ojoj! Det var en tuff dag! Otur med vädret, men samtidigt en härlig utmaning!

Svar: Jepp Christina sådana utmaningar behövs då och då😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta S:

Vilken härlig säng ser så mysigt ut värförtjänt efter en dags tuff körning.
Njut o Kram Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och njuter gör vi hela tiden 😍 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Tiina:

Jag tror också att fredag den 13 är en turdag! Samma fredag fick vi en ny kattunge, lilla Tesla, som blev "lilasyster" till vår stackars Ticko (3 år) som blev påkörd av en bil 1 månad sen. Så fredag den 13 var en lyckodag för oss! Tack för dina tankar o bilder, Annika! Så roligt att följa med på resan! Det är så klokt att ni kör försiktigt, också sista biten innan målet. Det händer ju ofta olyckor just på såna sträkckor, när man nästan är framme/hemma och slappnar av för mycket, kör lite slarvigt... Vilka fantastiska sniderier det finns på det här hotellet! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina själv för din kommentar och respons samt berättelse om din/era egna upplevelser just fredag den 13:e :-D Kram till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: