2017-09-05 Taknocksskydd av nät mot framför allt duvornas träck...

Det har väl knappast undgått någon att duvorna har en tendens att söka sig till våra hustak eller högt belägna altaner med fler ställen. Framför allt till de hus som inte är bebodda för tillfället.
 
Jag har inget emot duvor i sig då jag är fågel- och djurvän men det ser inte så fräscht ut på tegelpannorna under taknocken när de lämnar sitt träck där. Även ekorrar eller fågelarten Common Myna tycker om att bygga bo där om det finns ett litet utrymme som passar för det.
 
Idag fick vi ett smart kraftigt svart nät av hårdplast på ram uppmonterat av Cha-ba och vi har nu nät på taknocken på både fram- och baksidan på huset. Kostnaden för detta smarta hårdplastnät är ynkans 1 100 baht per nät inklusive montering.
 
Nu får duvorna och andra fåglar sätta sig någon annanstans och lämna sitt träck eller bygga sina bon...
 
Först rengöring från fågelträck innan montering av nätet...
 
Kraftigt nät av hårdplast på ram...
 
Nätet i närbild...
 
Snyggt och syns knappt samt går snabbt att montera...
 
Vårt  hus till höger i bild med taknockssnät och grannens till vänster utan nät där en duva sitter och trycker i vänster hörna...
 
Det finns även en annan variant där man bygger igen taknocken helt eller tar bort de rundade takpannorna nedanför taknocken och säkert fler lösningar än så.
 
En variant som bl a vårt grannområde Lotus 2 valt men som är betydligt dyrare och i mitt tycke förändrar taknocken som jag gillar som den är från början.
 
I vart fall finns det möjlighet för den som vill att göra det svårare för framför allt duvorna att sitta just där och det är det viktigaste.
 
Tack till Cha-ba för ett väl utfört arbete! 
 
 

Kommentarer:

1 putte:

Sen kan man komplettera med piggar på allt som de kan sätta sig på, då slipper man dem nästan helt.
Jag har ju gjort en hängrännerensare, så nu slipper vi duvorna. Grannarna får ta hand om dem.


Svar: Ja Putte det finns en massa bra knep för att skydda sitt hus och då flyttar duvorna till grannarna som du skriver :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: