2017-09-09 Honey, honey, honey it´s so funny i kombo med skojig MC tur och retur till Ban Krud...

Den goda honungen som vi köpt i Ban Krud på Buddhaberget håller på att ta slut så det var hög tid för nytt inköp av 6 burkar honung samt kombinera den med en liten utflykt till Ban Krud tur och retur. 
 
Vi valde att ta Djungelvägen dit och till vår glädje har de i dagarna gjutit betong på den lilla eländiga grusvägen, som man tog in på från en lite större betongväg och som ledde förbi ett kokosnötshanteringsställe. De har också gjort en fin bro över den lilla ån där man tidigare fick köra ner i en betongsvacka som vattnet porlade över i samband med regn. Tjohej så bra!
 
Ny fin betongväg samt bro över ån i stället för att köra i svackan...
 
 
Maria fick nu också möjlighet att testa att vara spätta på Rulles nya hoj, Honda Africa Twin, 1 000 cc, och det var hon mycket nöjd med.
 
Maria med pappa Rulle...
 
När vi kom till Buddhaberget, för att köpa 6 stora burkar med honung av tanterna där, var de lika glada att se mig som vanligt. De bjöd Maria på en kall kokosnöt med sugrör för att dricka det goda nyttiga kokosvattnet samt att de alltid bjuder mig på en eller flera flaskor med kallt vatten. Så snälla och goa är de mina tanter och det är lika kul varje gång att handla av dem.
 
Vacker vy från Buddhaberget...
 
 
Vi fortsatte in till Ban Krud och följde stranden till Ratchawadee Resort och stannade till där för att njuta en stund av detta vackra ställe.
 
Maria mitt i palmkrysset...
 
Så vackert och njutningsfullt är det här...
 
Här ifrån åkte vi en liten bit till söderut och körde sedan en parallellväg till stranden tillbaka till Ban Krud för att sedan fortsätta hemåt. Från Tap Saké tog vi motorvägen hem så Maria fick känna på lite fart och fläkt på Rulles nya fina hoj.
 
Uppackning av 6 stora burkar honung så nu har vi så vi klarar oss ett tag.
 
Tack mina älskade Rulle och Maria för en härlig tur och retur till Ban Krud!
 
Till er bloggläsare önskar jag en fantastisk lördag och passa på att ha riktigt kul!

Kommentarer:

1 Yvonne Sundberg:

Åh vad bra med den nya bron! 👍 Ser verkligen fram mot att åka över den när vi ska till Thap Sakae.
Ha en härlig söndag! Kram❣️🤗

Svar: Visst är det toppen med nya bron Yvonne och det underlättar att åka den vägen till Tap Saké även om det regnar eller har regnat massor. Ha en härlig söndag du/ni också! Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Tack för vackra bilder. Det måste vara underbart och KUL att visa Maria er vardag i HY. Ha en finfin söndag.

Svar: Tack så mycket själv Anette och visst är det underbart på alla sätt och vis även om Maria känner till det mesta och har varit med oss så många gånger i vår vardag här i HY och omnejd. Ha en mysig söndag du också <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Oj, lyxigt med nya vägen istället för guppiga grusvägen och bron! Även om det var roligt med äventyret innan - kommer vi över den här gången? Fantastiskt vad det händer en massa saker!

Svar: Ja det är det verkligen Christina och även om det var lite spännande med svackan när det var lite vatten där så känns det säkrare med en bro😍Det händer något nytt varje dag i härliga HY😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: