2017-09-16 Idag blev det en liten utflykt till Dan Singh Khon Handelsplats...

Eftersom det var ett tag sedan Maria besökte Dan Singh Khon Handelsplats passade vi på att åka dit med våra MC då det är lite mer marknad där på lördagar än övriga dagar.
 
Som vanligt ställde vi våra MC under tak vid en gammal saluhall före backen ner till Handelsplatsen.
 
Dan Songh Khon Handelsplats...
 
Det finns en shop som har allehanda ting som knivar, väskor, ryggsäckar, ficklampor, etc etc. och den är öppen även andra dagar i veckan än lördagar. Maria tycker om att kolla på vackra knivar och ägaren visade upp en snygg kniv med en röd skorpion på. Riktigt farligt läcker :-D
 
Maria i en knivig situation då det fanns många vackra knivar att kolla på... 
 
En riktigt cool kniv...
 
Jag har varit sugen på att köpa ett par rosenplantor och det blev en med rosa knopp och en med vit. De kostade 40 baht/per styck så tar de sig inte efter plantering är det ingen stor grej.
 
Här blev det inköp av två rosenplantor för min del...
 
Vi traskade vidare på marknadsområdet och det finns mycket att titta på här...
 
Vilken vacker färg på denna orkidé...
 
...och även på denna....
 
En väl använd motorcykel med en vackert röd dragkärra....
 
Väl använd motorcykel...
 
En kvinna lagar mat med hjälmen på...
 
Stora fina Jackfruit (Ka-noon på thai)...
 
Ka-noon som nu är färdiga för att äta...
 
Här hos de glada männen köpte vi 2 kg gula mango från högen längst till höger i bild för 30 baht/kg...
 
När vi var nöjda med besöket var det bara att lämna Handelsplatsen för den här gången...
 
På vägen till våra MC stod den här Hondan och det var en lustig modell som jag aldrig sett förut...
 
 
Innan vi åkte hem gjorde vi några ärenden på Makro och Tesco Lotus och på vägen dit kom ett riktigt monsunregn över oss och det slutade strax före Makro. Regnet var dock inte över utan det kom ett par rejäla skurar till innan vi väl var hemma och det är tur att vi har bra regnkläder.
 
Strax efter att vi kom hem kom det ett riktigt rejält monsunregn med stark vind och då var vi glada för att vi hunnit hem för i sådana oväder är det inte kul att vara på vägarna.  
 
De två rosenplantorna är planterade och nu får vi se om de trivs hos oss och att vi får beundra några vackra rosor framöver.
 
Tack mina älskade Rulle och Maria för en trevlig utflykt idag! 
 
Till er bloggläsare önskar jag en riktigt skojig lördag samt tack för att ni läser min blogg. 
 
 

Kommentarer:

1 Pia:

Vi fick film från Tony på regnet som kom!!
Inte lite vatten som kom😱 Kram

Svar: Ja det var ett riktigt häftigt monsunregn det Pia! Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ulla:

Förstår att ni haft en fantastiskt fin dag i Dan Singh Khon. Så fina bilder så jag nästan kan känna dofter, höra ljuden och känna smaken av de jättegoda mangon! Så härligt att ha dottern på besök också.

Svar: Tack så mycket Ulla för din kommentar och härligt att du får en sådan känsla bara av bilderna och visst är det underbart att ha vår dotter här <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

HÄrliga bilder. Apropå frukter så ville jag kolla upp om det fanns drakfrukter här hemma. Jag åt ju en om dagen nu när vi var i HY. Har för mig att de kostade ca 20-30 bath styck. Letade en stund på ICA Maxi Hittade en till slut till det facila priset av 49, 50 kr/ st. Köpte ingen 😩. Drömmer mig tillbaka och längtar tills jag kommer tillbaka i dec. Vet du om det var särskild säsong för drakarna nu?
Kram på er familjen!!😀

Svar: Tack så mycket för det Anna Lena och säsongen för Drakfrukt är i princip över. Det är godast att äta säsongsfrukten här på plats förstås då de kommer direkt från odlingen. Förstår att du längtar hem till HY igen och snart är ni här igen 😍😍 Kram till er båda från oss alla.😍😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tiina:

Undrar vad damen med hjälmen var rädd för? Stänk från stekningen? Roligt att se hur handelsplatsen bara växer o växer...!Gillar ni Jackfruit? vi smakade den när vi var i HY, den kändes som en speciell blandning av flera frukter, bla. lite banansmak, tyckte vi.

Svar: Ja det kan man undra Tiina :-D Vi gillar också Jack Fruit och visst känns det som en blandning av olika frukter :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: