2017-09-25 Dagens härliga cykelträningstur och retur Huay Yang - Ban Krud, 8,3 mil...

Maria och jag startade veckan med en härlig cykelträningstur till Ban Krud och retur till Huay Yang och vädret bjöd på soldis, mulet, måttlig vind och ca 32 C i skuggan och förutsättningarna var därmed goda även idag. Rulle hade annat för sig så han hängde inte med oss idag.
 
Vi tog motorvägen direkt söderut och nu har de stängt av den södergående delen av vägen from den norra U-svängen i Huay Yang dels på grund av arbete med Frontage Road och motorvägen så trafiken söderut och norrut får dela på den norrgående delen av vägen samt norrgående Frontage Road. Vi kunde cykla på södergående Frontage Road och när vi kom till den södra U-svängen har de stängt av den södergående motorvägen helt och rivit upp all asfalt. Det är alltså dags för helrenovering av den södergående vägsträckan som ännu inte renoverats och de är några kilometer.
 
Vi cyklade in på vägarbetsområdet och det var inga problem att ta sig fram där, just nu, med cykel och vi fick bara se upp för vägmaskinerna.
 
Vy norrut och den södergående delen av motorvägen som ännu inte helrenoverats är det dags för nu...
 
Vy norrut och trafiken får nu dela på den norrgående delen av motorvägen...
 
Skönt att även den här sträckan nu är på gång att helrenoveras....
 
Efter några kilometer leddes den södergående trafiken in på den nyrenoverade delen av den södergående motorvägen och vi cyklade som vanligt ner mot Tap Sakae (TS) och lämnade motorvägen ca 2 km norr om TS.
 
Maria njuter av vyn över havet.
 
Vi kollade in de mörka molnen som blandar sig med blå himmel och blir det regn så blir det men det gör oss inte så mycket så länge det inte handlar om något monsunregn för då är det bara att stanna och vänta ut det.
 
Vi rullade in i Ban Krud efter 4,1 mil på cykelträningstiden 1,50 timme och det kändes som en bra tid då vi blev lite fartsinkade på motorvägen i samband med vägarbetet :-D och än så länge har inget regn fallit över oss.
 
En selfie på mor och dotter och det är underbart att få möjlighet att cykelträna tillsammans <3 
 
Energi- och mineralvattenpåfyllningen är klar och det är dags att cykla hemåt igen...
 
På vägen till TS finns ett lite Buddhatempel där thailändarna brukar hälsa på Buddha genom att tuta och vi brukar plinga med våra ringklockor för att hälsa vi också.
 
När vi stannade till där, för att jag ville fotografera den här speciella platsen, ser vi en kull med 6 valpar där som bara är några veckor gamla. Valparnas mamma kollade in oss men insåg att vi var snälla människor och tiken hade även en lite äldre valp att ta hand om som någon lämnat hos henne antar vi.
 
Den lilla valpen kom glatt springande mot oss på vägen så jag fick bära den tillbaka så den inte skulle råka illa ut. Tiken kom fram till oss och såg lite orolig ut först men accepterade min hantering av valpen och vi lämnade den med de andra valparna. Sedan var det bara att cykla iväg så snabbt som möjligt så valpen inte fick för sig att springa efter oss och det gör ont i mitt hjärta när jag vet hur hjälplösa de är så nära vägen. 
 
Det fanns filtar, mat- och vattenskålar på platsen så någon har förbarmat sig över den lilla familjen och ser till att de får mat och vatten och det känns bra att veta. 
 
Buddhaplatsen med valparna...
 
6 söta småttingar...
 
Här kommer mamma med sprängfyllda juvrer...
 
Strax innan Thap Sakae Beach finns en fotbollsplan med konstgräs och det måste har gått hett till här och varit världens drag :-D
 
Stor snubbelrisk...
 
 
 
En vacker vy över flodutloppet samt havet därutanför... 
 
Efter fiskebyarna i TS cyklade vi ut på motorvägen norrut men vid Katolska Skolan lämnade vi motorvägen och tog vägen mot Sang Arun och sedan via "Flygrakan" hem. Vi ville inte trängas tillsammans med den norr- och södergående trafiken längre norröver som delade på den ena motorvägshalvan.
 
Vi fick endast några få lätta regndroppar på oss under hela cyklingen men vi såg att det regnat både i TS och i Huay Yang. Vilken tur på alla sätt och vis!
 
Mitt cykelträningsresultat: Distans 8,3 mil, cykelträningstid 3,43 timmar, snittfart 22,2 km/timme, maxfart 41,2 km/timme och 1 990 brända kcal.
 
Stort TACK min älskade Maria för en fantastiskt härlig cykelträningstur idag!
 
Till er bloggläsare önskar jag en riktigt fin måndag! 
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

BRA JOBB Annika och Maria. Tack för fina bilder på natur, valpar och en konstgräsplan. Speciellt fint var selfie bilden. Känns gott i kroppen och speciellt gott att få göra den turen ihop...Här blev det en löptur igår efter jobbet. Njut att livet...Härligt!

Svar: Tack så mycket för det Anette och visst är det så 😍 Duktigt jobbat du också och må så gott och njut av det goda livet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: