2018-04-20 Dagens cykelträning till/från Ban Krud, 8,1 mil

Veckans sista cykelträning blev till/från Ban Krud och vi fick en massa sol och värme (34 C i skuggan) samt både med- och motvind, precis som det ska vara under en cykelträning så vi får kämpa lite extra 😀
 
Vi valde Phet Kasem Road till norra portalen i Tap Sakae och vek sedan in mot kustvägen och på vägen hem valde vi Djungelvägen från Tap Sakae hem till Huay Yang för omväxlings skull.
 
Glada cykelträningsgänget, Rulle, Lars N och jag...
 
Igår fick jag mitt fristående cykelstöd, via vår brevbärare, då det inte går att fästa ett vanligt cykelstöd på carbon (kolfiber) med risk att materialet påverkas negativt genom att det kan spricka i sämsta fall.
 
Det här stödet är i aluminium och lätt att bära med sig i fickan på cykeltröjan eller vad man nu vill ha det under färd.
 
Benen på stödet fälls ut och man stoppar in pedalarmen i kortändan på stödet. Det går att reglera höjden etc så den passar de flesta cyklar.
 
Nu står min cykel stadigt uppställd när jag har behov att gå ifrån den då jag inte vill lägga den på backen om det inte finns något att luta den emot. Smart pryl helt enkelt! 
 
Liten lätt och behändig och bara stoppa ner i fickan på cykeltröjan efter användandet.
 
Kort vattenpaus...
 
Nya betongvägen och bron över till kustvägen är nu klar...
 
Väggarna är stadgade med både stenkistor samt betong...
 
Rulle och Lars passar på att vila lite...
 
Energi- och vilopaus på 7 Eleven i Ban Krud...
 
Drickyoghurt och hamburgare för Lars...
 
...och här sitter Rulle och surplar i sig sitt kaffe...
 
Efter denna välbehövliga paus var det bara att cykla hemåt igen, 4 mil 😀
 
Strax innan fiskebyn utanför Tap Sakae var det dags för en kort vattenpaus igen..
 
En fin fiskebåt i den rätta färgen...
 
Vi valde att cykla Djungelvägen hem och där träffade vi på ett gäng hundar som Lars har matat sedan de varit valpar så de blev mycket glada när vi kom och de fick en gosig stund med Lars. 
 
En mysig stund...
 
 
Tyvärr vill deras ägare att de ska ha hinder i form av trädstycken hängande i en kedja så de träffar benen när de springer. Hundarna kan nu inte springa och jaga deras kossor eller de som passerar förbi deras hus om de skulle få för sig det. 
 
Lite sorgligt är det dock då det måste vara jobbigt för hundarna och Tui på Huay Yang Dog & Cat Rescue har pratat med hundägarna om detta men de vill ha det så här för säkerhets skull.
 
En del av hundarna har tappat sina trädstycken och vi tog i smyg bort en trädbit som hängde i kedjan från en av hundarna...
 
Nu var det slutgosat och vi tog adjö från de trevliga hundarna och fortsatte hemåt...
 
Dagens cykelträningsrunda på för min del 8,1 mil...
 
Stort TACK min älskade Rulle och fina goa vännen Lars för en härlig cykelträningstur!
 
I kväll till kvällsmålet kommer vi att göra sällskap med Lars och hans hustru Nina på Pattybank och det kommer att bli mycket trevligt!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg! 

Kommentarer:

1 Anette Hellichius:

BRA JOBBAT Annika och gänget!! Tack för härliga bilder. Träning är viktigt på många olika plan och det behöver inte innebära löpning eller cykel. Hitta det som du tycker är kul att göra. Bara du gör något. Se över motionen i vardagen, upp och rör dej om du sitter stilla, stretcha och andas ner i magen, ta trapporna...osv. https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Halsa/Fysisk-aktivitet/Rorelse-ar-livsviktigt/?ar=True
Mina nya löparskor är invigda idag i Brösarps backar och imorgon ska cyklarna ut och luftas! Ha en finfin helg. Kram

Svar: Tack så mycket Anette och jag instämmer med dig helt och all träning är guld värd 😊 Härligt med nya löpardojor och lycka till med dem😊 Ha en finfin helg ni också samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: