2018-08-20 Livia släpps fri idag på tempelområdet Wat Samut - Härligt!

När jag var på väg med min cykel till "mina" vovvar på stranden nedanför Sukta Resort samt på vägen dit gav bla Lucas lite torrfoder och hundgotta ringde Tui.
 
Han berättade att munkarna ska släppa ut Livia från sin bur idag strax efter kl 12.00. Om jag ville träffa Livia innan bör jag helst göra det vid kl 11 tiden.
 
Klockan var redan 10.30 så det var bara att vända hem, fixa i ordning Livias torrfoder och 1 rått ägg samt tuggbenen och bege mig till henne istället. Tui och jag var överens om att vare sig han eller jag skulle vara med vid Livias utsläpp utan munkarna kan det här och kommer att hjälpas åt att se till att det går bra. Det är ju ändå hos dem Livia ska vara och det är lika bra att hon vänjer sig vid dem direkt och med omgivningen. 
 
När jag öppnade grinden till den stora buren var hon så ivrig att att hälsa på mig samt passade på att smita ut ur buren. Hon gick iväg lite sakta och nosade men det var inga problem att ta tag i henne och bära henne till buren igen. Nu vill hon ha frihet och är less att sitta i buren som hon gjort i 3 veckor nu.
 
Det har dock varit nödvändigt så hon fått möjlighet att bli frisk och få lite hull samt få tillbaka sina krafter. Hon måste vara så pass stark att hon kan försvara sig eller springa undan om någon hund skulle ge sig på henne där på tempelområdet.
 
Hon har fått så mycket mat att hon hade lite torrfoder kvar i sin matskål från igår kväll men jag fyllde ändå på då Livia gillar det råa ägget och hon åt halva portionen. Sedan var hon mest intresserad av att få sina tuggben så hon propsade på att få dem genom att hoppa och skutta. 
 
Jag pudrade ovansidan på hennes tassar samt rivsåren på halsen med et antiseptiskt puder och då läker det fint samt slutar att klia. Bäst att passa på när jag har henne nära i buren men hon fann sig väl i pudrandet, nös lite bara av det flyktiga pudret men tyckte om att bli ompysslad.
 
Jag lämnade henne och cyklade ner stranden och parkerade min cykel nedanför templet för att ta min strandlångis. Se separat blogginlägg.
 
När jag cyklade hem från stranden träffade jag Tui då han höll på att mata hundarna på Samutvägen och Tui berättade att utsläppet gått bra och att Livia redan fått 2 hundkompisar💗💗💗
 
Tui ger henne och de andra hundarna mat när han vänder hemåt igen och då får han säkert träffa henne.
 
För min del låter jag henne vara nu i några dagar så hon kan acklimatisera i fred. 
 
2018-08-06
 
2018-08-06
 
2018-08-13
 
2018-08-19
 
Lycka till nu Livia med ditt nya fria liv och jag kommer att hälsa på dig om några dagar, om du har tid med mig då förstås 😍 
 
Nu håller jag tummarna för henne att allt går bra!
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Underbart 😊💖/ Elisabet

Svar: Ja visst är det underbart Elisabet! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vad roligt att Livia fått komma ut ur buren.
Hoppas hon ska trivas med de andra hundarna på tempelområdet.
Ska bli spännande få höra hur det går för henne framöver.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti och rapport om hur det går för henne kommer framöver :-D Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Irene:

Vilket fantastiskt jobb du och Tui gör för alla hundarna. Man blir verkligen glad av att läsa hur snabbt Livia trots de dåliga förutsättningarna, har kryat på sig.
Irene

Svar: Tack så mycket Irene och jag är lika glad samt tacksam för Livias skull😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Reidun:

Håller tummarna för Livia! Kram!

Svar: Tack så mycket Reidun och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Birgitta S:

Åh jag blir tårögd när jag läser. Härligt att att Livia fått en ny chans till ett bra hundliv. Du o Tui har gjort en stor insats. Berätta gärna för Tui att arbetet han gör är uppskattat ända från Kungsholmen. 😍 till er bägge.

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag ska hälsa det till Tui från dig 😍 Jag är lika glad som du att det ordnat sig för Livia 😍 Kram ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: