2018-08-25 Lördag - och då passar det bra med trädgårdspyssel...

I samband med mycket regnande blir jorden till våra plantor lätt urlakad och det behövs påfyllning av ny fräsch jord här och där samt även näring, t ex ko- eller konstgödsel. Kogödsel är klart bäst men jag brukar varva med konstgödsel varannan gång men en dryg månads mellanrum.
 
För att hålla jorden porös, för den blir lätt hård som cement efter ett tag, så kan man med fördel blanda i kokosnötskross i jorden.
 
Konstgödsel med blå små korn passar alla växter utom orkidéer och jag köper en hyfsat stor påse på HomePro för en billig penning och den ger alla våra växter, plantor, träd och palmer samt även gräset den näring den behöver. 
 
Jag köper helst jord från Cha-ba som är gjord på kompost från trädgårdsavfall, lite sand, lite lera samt kogödsel i en härlig mix. Den jorden gillar våra plantor och växter bäst 😋
 
Det är roligt att pyssla i trädgården och göra det där lilla extra för våra växter för det är ju vi själva som ska njuta av att se och omge vårt hus med en vacker trädgård. Det är därmed värt hur mycket som helst och gör gott för både kroppen och knoppen att fixa och dona själv. 
 
Jordpåfyllning med kokosnötskross har plantorna fått idag...
 
 
 
På den här bambustolpen, som håller plantan i schack, brukar våra Bulbul sitta på toppen och balansera samt kika ut över trädgården.
 
Rulle tyckte vi skulle göra plats för fler än en Bulbul i taget så jag satte dit en liten gren över toppen med snöre och silvertejp så nu får vi se om de gillar att sitta där tillsammans.😍😍
 
 
Rulle behöver göra några ärenden i Prachuap Khiri Khan så hans Africa Twin har backats ut och är snart startklar...
 
Livet är verkligen gott att leva när man gör sitt bästa för att se till att det blir så och det är både Rulle och jag duktiga på😊
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en underbar lördag och vad rädd om dig och de dina!
 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Fåglarna uppskattar säkert din omtanke 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och jag hoppas det😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Mia:

Ni har en underbart vacker trädgård

Svar: Tack så mycket Mia😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Det är ju bara så helt underbart att jobba i sin trädgård! Förstår dig så väl! Både att greja i jorden och att få fint och att få ta ut sig och bli helt slut i kroppen. Och så blir det så fint!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och visst är det precis så det är😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: