2018-08-26 Äntligen träff med Livia som mår hur bra som helst och så även Damm...

Nu har det gått en vecka efter att Livia släpptes ut från sin bur och får därmed vistas fritt på tempelområdet och jag har stålsatt mig tillräckligt länge för att inte träffa henne.
 
Eftersom jag varit hos henne nästan varje dag i 3 veckor och gett henne extra mat, hundgodis, tuggben samt en massa kärlek var jag orolig för att hon skulle ty sig till mig vid utsläppandet istället för att fixa det på egen hand. Jag valde därför att inte träffa henne alls under den vecka som gått.
 
Idag cyklade jag ner till Wat Samut och var lite spänd på att träffa henne för att se hur det gått och jag hittade henne i närheten av sin bur där hon hittat sitt ställe där de lagrar brädor etc under tak.
 
Livia hörde direkt att jag kom och blev mycket glad och visste inte till sig av glädje att se mig. Hon hoppade och skuttade och pratade på sitt språk och hon ser ut att må mycket bra. Hon har lagt på sig mer hull och har glädje i blicken och det är underbart att se att allt har fungerat så bra. Livia verkar mycket trygg med sin plats och lommade omkring fritt men strax i närheten av sin viloplats.
 
Burdörren står öppen och i buren får hon sin mat och hon kan gå ut och in i buren som hon själv vill. Jag gav henne ett tuggben inne i buren men hon tog det i munnen och sprang ut och åt det några meter därifrån. Toppen att hon kan välja själv vad som känns bäst 😍.
 
Livia en glad och nöjd samt pigg liten tik 😍
 
Hon har fortfarande lite rivsår på bröstet så jag passade på att pudra på dem med antiseptiskt puder så kliar det mindre samt läker fortare. 
 
Jag lade några torrfoderkulor i hennes matskål där det låg lite rester av ris och en liten fiskbit men hon ville inte ha kulorna utan ville gärna ha hundgodiset istället .
 
 
Livia gillar att få närhet och mysa...
 
2018-08-26 Livia som har fått en hel del hull under dessa 4 veckor som hon har varit under "vård"...
 
Se nedan bilder som jämförelse...
 
2018-07-29 Livia direkt efter hämtningen hos det gamla paret som misskött henne fatalt...
 
2018-08-01 Livia mager och eländig...
 
Burdörren står öppen så Livia kan gå in eller ut ur buren precis som hon vill...
 
Här på en plankhög gillar hon tydligen att ligga för här uppe har hon lite koll på omgivningen...
 
Livia har en skada på ett revben, som förmodligen gått av, och det syns på bilden... 
 
Fina goa Livia...
 
Tiken Damm, som också fått vård genom 2 operativa ingrepp av cancertumörer vid 2 skilda tillfällen via Huay Yang Dog & Cat Rescue, kom till Livia och mig där vi satt.
 
Damm och jag är också bästa vänner och hon har en förmåga att hitta mig när jag är på tempelområdet även fast jag inte ser henne. Nu kom hon lommande då hon förstår att där jag finns vankas det torrfoder och hundgodis. Livia och hon verkar komma bra överens då ingen av dem är någon bråkstake utan de fick båda godis i tur och ordning och ingen av dem verkade stressade eller så över det. 
 
Damm luktade till sig torrfodret i Livias matskål och tittade lite på oss först om det var okej att hon åt upp det då Livia inte ville ha det. Det var okej från både mig och Livia... 
 
"Kan jag äta upp det som ligger i matskålen?"
 
Mums vad gott! Damm har mycket hull och behöver inte äta så mycket men den tiken verkar hungrig och sugen på mat jämnt och verkar strunta i överskottshullet 😍 
 
Damm är en gammal tik och det är så underbart att se att hon mår så bra som hon gör tack vare Huay Yang Dog & Cat Rescue💗
 
Plötsligt började regnet vräka ner men Livia, Damm och jag hade det torrt där under taket... 
 
En blick som är svår att motstå...
 
 
"Hallå där, finns inte mer godis?"
 
 
Livia gick iväg och hittade något ätbart under ett av munkhusen strax i närheten...
 
Damm lade sig till ro i väntan på att regnet skulle sluta...
 
Det verkade inget stopp på regnandet, en av munkarna erbjöd mig et paraply men jag tackade och avböjde då jag har min regnponcho i min cykelkorg. Livia och Damm fick varsin godisbit innan jag lämnade Livia. Damm följde med mig till cykeln för att kanske få lie extra där... 
 
Livia har funnit sig till rätta, är trygg där hon är och det är oerhört skönt att veta!
 
Stort TACK till Huay Yang Dog & Cat Rescue för att både Livia och Damm fått det så bra och de är bara en bråkdel av alla dessa hundar och katter i Huay Yang som fått det markant bättre tack vare dem! 
 
Det gynnar ju så klart även oss som bor och vistas i Huay Yang så vill du vara med och bidra till att denna fantastiska verksamhet kan fortsätta länge, länge kan du kolla länken.
 

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Kul se filmer från Huay Yang.
Fint höra att Livia mår bra.
Fortsatt trevlig söndag.
Regnar i Umeå också.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och ha en trevlig söndag du också samt kram tillbaka😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ja, du är en klok kvinna du 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Mia:

Blir så lycklig av att se Livia och Damm, två tappra damer med lite tur att ha hittats av Tui och fått träffa katten

Svar: Tack så mycket Mia för din kommentar och jag är lika lycklig jag för deras skull 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Mia:

Jag vet inte hur katten kom in i min text, det skulle ju vara att fått träffa dej Annika :)

Svar: Ha ha Mia jag förstod att du säkert snubblat över knapparna men undrade förstås vad du ville skriva istället. Kul med katten och så lustigt det kan bli😁 Kram ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Maria:

Vad roligt att hon mår bra nu ❤ var så orolig för henne den där dagen hon satt i buren. Krama henne från mig! Roligt att se lilla Damm med, saknar henne. ❤ pok äe

Svar: Visst är det roligt hjärtat och underbart att hon fick livet tillbaka fast mycket bättre. Vovvarna saknar dig också och jag ska krama dem från dig😍 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: