2018-12-31 Sista strandlångisen för i år och Gott Nytt År önskas er alla bloggläsare!

I går kväll fick vi en sista mysig kväll på Maew tillsammans med våra fina goa vänner och grannar Marie och Pontus då de lämnade Huay Yang i natt för att resa hem till Sverige. Vi kommer att sakna dem och tackar för en en trevlig samvaro under den tid de varit hemma här på Lotus 1😍😍 
 
Idag var det sista strandlångisen för år 2018 och så klart jag ville avsluta årets sista strandlångis tillsammans med "mina" vovvar Berta & Co😀.
 
Idag bjuder vädret i Huay Yang på sol och blåst så vågorna rullade fräsande in mot stranden och det är så härligt och njutningsfullt att få uppleva detta fenomen med alla dessa variationer på väder och vind, dag ut och dag in. 
 
Hat Wanakon...
 
 
Lillflickan och Siikhaau hängde med på promenaden och plötsligt dök även goa vännen Ulf Ö upp på stranden och gjorde mig trevligt sällskap😀.
 
 
 
Pinjeträdskottar på stranden...
 
...och ett gäng ihopslingrade snäckor...
 
Vi vände tillbaka söderut igen strax innan Nationalparkens hundrevir för att inte ställa till med något för Lillflickan och Siikhaau sista dagen på året.
 
Stort TACK till både fyr- och tvåbenta för en mysig promenad och till dig min bloggläsare önskar jag ett Gott Nytt År och hoppas du får ett trevligt firande sista kvällen 2018 och vid 24 slaget.
 
För allas våra djurs skull, både vilda och tama, hoppas jag de slipper skrämmas av smällare och fyrverkerier i så stor omfattning som möjligt men helst att det uteblir helt. Det går att fira nyår utan detta oväsen med hänsyn till alla djur😊. 

2018-12-30 Nu är det lilla älskade barnbarnet David hemma med Fina Familjen...

Nu har våra älskade Linda, Daniel och Adam samt den lille nyfödde (igår) David lämnat hotellet vid BB, Danderyds sjukhus, för att åka hem till sig.  
 
David 2018-12-30 💗
 
Storebror Adam (4 år) på hotellet Danderyds sjukhus 💗
 
Där hemma väntade vår älskade Maria som tagit hand om Adam, innan han blev hämtad av pappa Daniel till hotellet Danderyds sjukhus igår, samt deras vovve Tore och det blev en fin liten välkomstkommitté💗  
 
Välkommen hem älskade lille David och Tore blev genast intresserad av den nya familjemedlemmen 💗
 
Tur att det finns kommunikation via videosamtal så även Rulle och jag får vara med om detta fantastiska från andra sidan jordklotet!
 
 

2018-12-30 En liten solo roadtrip till/från Ban Krud och Buddhaberget med nya Forzan...

Det är dags att fylla på honungsförrådet igen hos tanterna på Buddhaberget i Ban Krud och jag beslöt att åka dit solokvist för att samtidigt testa nya Forzan. 
 
I samband med nyårshelgen är norra U-svängen i Huay Yang avstängd och det är mycket trafik på Phet Kasem Road både norr- och södergående trafik så kan man bör man undvika att köra där under helgen.
 
Jag ville testa Forzan även på småvägar, förutom den fina kustvägen från Thap Sakae, så jag valde den så kallade Djungelvägen från Huay Yang till Thap Sakae Beach.
 
Nya Forzan är härlig att köra precis som min gamla Forza men 11 kg lättare och sittställningen är lite högre samt den ställbara vindrutan hade jag även nytta av för att minimera fartvinden kontra motvinden.
 
Både Rulle och jag är mycket nöjda med den nya Forzan så det känns bara bra😀.   
 
I den branta backen upp till Buddhan var det köbildning då det är många thailändare som besöker både Buddhan och templet nu i helgen så uppe på berget var det trångt och svårt att hitta parekring för de bilar som tagit sig dit.
 
Ett tips är därmed att avvakta besök till Buddhaberget i Ban Krud med saleng eller liten MC/Scooter tills efter helgen då det kan vara svårt att ta sig upp i det branta lutet utan rejäl fart och stark motor. 
 
Mina honungstanter hade fullt upp då det var trängsel vid disken för köp av dryck, glass etc.
 
Knökfull parkering men vår Forza parkerade jag lätt precis vid ingången till Buddhan... 
 
Vy från Buddhaberget...
 
Den fromma guldbuddhan blickade ner på oss alla...
 
Efter köpet av 4 burkar honung vände jag hemåt och efter Thap Sakae Beach med fiskebyarna tog jag Djungelvägen igen.   
 
Den delvis raserade bron, som förstördes i samband med översvämningen i slutet på oktober och början av november, är farbar, åtminstone med motorcykel, men ska väl repareras framöver antar jag.
 
 
 
Nya Forza-pärlan i vår MC-familj 💗
 
Stort TACK till mig själv och nya fina Forzan för en härlig roadtrip!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag, näst sista dagen på 2018😊