2017-02-25 Tre av våra favoritrestauranger på Samutvägen...

Vi som bor i de husområden vid eller nära Samutvägen har många bra och trevliga restauranger att välja på och för dagen vill jag göra extra mycket reklam för de 3 restauranger som vi oftast tar hämtmat ifrån eller besöker.
 
The Garden Restaurant
The Garden Restaurant ligger mellan husområdet Botanica och Maew Restaurant (som är stängd tills vidare pga Maews sjukdom) 
 
Här serveras mycket god mat och vällagad mat på porslinstallrikar och trevligt dukade bord. De har utökat gästplatserna med tre stora salor.
 
Härifrån tar vi ofta hämtmat som jag ringer till dem och beställer på tfn: 083 696 5979 och det fungerar klockrent varje gång. De har humana priser på både mat och dryck.
 
Deras gröncurrysoppa med bara grönsaker (uttalas på thai "gäng kiaow woan pak roam") eller med kyckling ("gäng kiaow woan gai") kan jag varmt rekommendera. Deras grönsaker är mycket fräscha och har fortfarande spänst även när de är frästa.
 

 
Jubu Jubu Bar-B-Q Restaurant
Jubu Jubu Bar-B-Q Restaurant ligger på Samutvägen strax innan järnvägsövergången mot Phet Kasem Road.
 
Jubu Jubus grillspett kan jag varmt rekommendera, 5 kolgrillade spett varvat med kyckling eller annan mix samt grönsaker för 90 baht, är en tillräckligt stor portion för de flesta normalätare.
 
Deras pad thai eller pad mama som ligger invirad i ett tunt skal av omelett är också mycket god och lite speciell med tanke på den tunna omeletten. Det finns givetvis många rätter för de flestas tycke och smak som framför allt gillar thaimat.
 
Oavsett vad man väljer för mat är den vällagad och de har humana priser på både mat och dryck. 
 
Härifrån tar vi ofta hämtmat som jag ringer till dem och beställer på tfn: 093 125 5613 (Ann) och det fungerar klockrent varje gång. 
 

 
Restaurant Jor Jarn  
Restaurant Jor Jarn ligger på vänster sida strax innan nedfarten till NishaVille. 
 
Den här restaurangen har lite större kök och har dessutom stor kapacitet för större sällskap och det går snabbt att få sin mat här. Det finns 2 separata kök, ett kök som har Jor Jarns meny och ett kök som lagar mat från menyn från fd Rapbloms Restaurant som tidigare låg vid Mellanvägen. 
 
Vår favoritmat är från fd Rapblom´s meny kycklingfilérullader med ost i och med helstekt potatis till. På thai uttalas rätten "Gai hå cheeze mann farang tådd". Den serveras annars normalt med pommes frites. 
 
Oavsett vad man väljer för mat är den vällagad och de har humana priser på både mat och dryck. 
 
Härifrån tar vi ofta hämtmat som jag ringer till dem och beställer på tfn: 080 788 6154 (Lian) och det fungerar klockrent varje gång. 
 

Det är härligt att ha så många restauranger att välja på i vår närhet och vi väljer den mat vi är sugna på för kvällen och vet att just den eller den restaurangen har precis det vi vill ha. Vi ringer oftast vid kl 17 tiden och beställer vår hämtmat och att den ska vara klar för hämtning kl 18 och då ha det gott om tid på sig.
 
När vi beslutar oss för att gå ut och äta på restaurang här i Huay Yang, framför allt under högsäsongen, får man antingen komma tidigt (senast kl. 18.00) till restaurangerna eller efter kl. 20.00 då de flesta brukar komma till restaurangerna vid kl. 19 tiden. Då blir det i regel en kortare väntan på maten från de restauranger som har ett litet kök att tillgå och begränsat med personal.
 
Kommer man till en restaurang tillsammans med ett större eller mindre sällskap vid kl. 19 tiden, den tid som många väljer att äta på, blir det därmed en längre väntan för den som är extra hungrig.
 
De flesta känner säkert till det här och accepterar att det är så utan knot och dessutom har man ju ett eget val om man vill vänta eller inte. Det spelar säkert heller ingen roll om man sitter i trevligt sällskap för då går tiden ändå snabbt. Maten kommer när den kommer och personalen gör oftast allt de förmår i köket för att ge så bra service som möjligt.
 
På vissa restauranger är det fler gäster än på andra restauranger då de flesta söker sig till de restauranger som ligger närmast dem eller som de anser vara deras favorit för dagen. Det är bara bra för restaurangerna så det blir en spridning på konkurrensen och fler restauranger har därmed möjlighet överleva på den inkomst de får in under framför allt högsäsongen.
 
Huay Yang har ett stort utbud av mycket bra restauranger och vill man inte äta thaimat finns det några restauranger som erbjuder europeisk eller specifik svensk husmanskost.
 
Huay Yang har inte allt bara det bästa!
 
Gillade du det här inlägget blir jag extra glad om du visar det genom att klicka på Gillahjärtat :-D 
 
 

Kommentarer:

1 Rebecca:

Vi har bara Jubu Jubu kvar att prova. Jor Jarn besöker vi ofta, men att det fanns två menyer hade jag ingen aning om. Önskar dig en fin kväll!

Svar: Tack så mycket Rebecca för din kommentar och härligt att ha lite till att prova i restaurangväg och ha en fin kväll du/ni också 😊😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Tack för tipsen Annika! Vi ska testa Jubu Jubu ikväll.....

Svar: Varsågod anonym och ha det så trevligt samt smaklig måltid 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Visst är det underbart att ha så många fina restauranger i byn att välja på! Sen tycker jag att det är en så ”hög” lägstanivå på maten i byn! Det är väldigt sällan man är besviken! / Tina Zetterström

Svar: Javisst Tina är det så och jag håller med dig till 200 % när det gäller kvaliten på maten 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Åh vad jag längtar tillbaka. Två månader sen vi satt just på dessa ställen. Underbart att få känna känslan på distans men ännu bättre att vara där. Något att längta till :)

Svar: Tack anonym för din kommentar och jag förstår att du längtar tillbaka till HY igen 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anna, Travel on a Cloud:

Åh, så mycket god mat inom nära räckhåll! Blev väldigt sugen fast jag just nu sitter och äter frukost, haha. Tack för ett intressant inlägg!

Svar: Tack så mycket Anna för din kommentar och smaklig måltid :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Christina:

Tack för tipsen! Tre restauranger vi inte besökt! Säger väl en del om hur många restauranger vi har i byn!

Svar: Tack själv Christina och de är alla värt flera besök :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: