2018-02-15 Cykelträning till/från Ban Krud med hett dramatiskt inslag, 8,7 mil...

Idag var det dags för cykelträning till Ban Krud och vädret bjöd på strålande sol samt ganska milda vindar. Den här sträckan via kustvägen är så vacker och underbar att cykla, fina rakor många backar etc etc. att jag blir alldeles lyrisk. 
 
Halva vägen är avverkad drygt 4 mil och efter denna energipaus i Ban Krud på 7 Eleven är det bara att cykla hemåt igen...
 
Jag och Rulle tar en vatten- och fotopaus...
 
När vi står här och dricker vatten hör vi att det knastrar som om det brann någonstans och ser sedan rök som bolmade en bit bort mot järnvägsspåret som vi skulle passera efter pausen.
 
Oj vilken gräsbrand som härjade i ett djupt dike strax nedanför banvallen och inte en människa i sikte som kunde ha något samröre med branden så den måste ha självantänt av något mänskligt skäl.
 
På den sidan där det brann finns det inga hus i närheten så det var ju ingen fara när det gäller det men ändå. En riktig brasa var det och det var fler som kom på sina MC och tittade på elden innan de körde vidare. Ingen av dem verkade oroa sig utan körde vidare och det gjorde vi också...
 
 
 
 
På den övre banvallen och spåret finns inget som kan brinna så där kommer elden att slockna av sig själv...
 
Här fick vi nödstanna då Rulle var tvungen att springa in i buskarna och tömma blåsan... 
 
När jag stod där och väntade på att nödläget skulle gå över prasslade det i gräset bredvid vägen och en tik skyndade sig bort mot oss nere vid vägkanten och där ser vi ett litet gäng söta valpar som tittar fram ur gräs och buskar på oss...
 
Vilka små sötnosar!
 
De har tillgång till mat och vatten efter vägen som vänliga människor ser till att de har men i övrigt finns inget omhändertagande, någon organiserad kastrering etc i Tap Sakae med omnejd så vitt vi vet. Det är mycket hundar här efter vägen.
 
 
Här är en bråkdel av de hundgäng som befinner sig efter vägen. En del ser friska och välnärda ut och andra inte men ingen av dessa hundar har någonsin visat något aggressivt beteende eller velar jaga oss. De kan ligga lite i vägen på vägen men flyttar sig makligt om de känner för det eller så får man cykla runt dem.
 
Jag är så glad och tacksam att vi har vårt Huay Yang Dog & Cat Rescue som har fått ordning på våra hundar och katter i byn och ser till att det inte blir fler om de kan. 
 
Så här såg det ut i Huay Yang för ca 12 år sedan och vi vill inte ha tillbaka det. Där kan vi alla hjälpas åt med bidrag etc för att det ska fortsätta och det är värt att tänka på.
 
Rulle på rull igen....
 
"Kommer du eller" undrar säkert Rulle...
 
Idag kände vi för att äta lunch i Tap Sakae så vi stannade vid den här fräscha restaurangen Pan In Love där man kan sitta inomhus med AC eller utomhus. Vi valde att äta inne med AC då vi var tillräckligt svettiga och ville svalka ner oss lite...
 
Lummigt och fint runt restaurangen...
 
Huvudingången och här har de thaimat samt pizza och vi valde thaimat...
 
Fina röööööda kinesiska lyktor...
 
 
Mätta och belåtna cyklade vi hemåt via Phet Kasem Road, svängde av vid Katolska Skolan till Sang Arun och tog sedan lite omvägar hem då det var skönt att ta det lite lugnare och se oss om lite i omgivningarna.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en härlig cykelträningstur. Till dig min bloggläsare önskar jag en ovanligt fin torsdag :-D 

Kommentarer:

1 Yvonne S:

Vilken härlig tur❣️

Svar: Ja tack Yvonne det var det verkligen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: