2018-02-16 "Mina" vovvar Sikhaao och Lillflickan samt Berta...

Innan jag cyklade ner till stranden idag för min strandlångis stannade jag till vid lägerhusen på Universitetscampen för att träffa valpen Sikhaao, hans mamma Lillflickan och Berta som alltid kommer mig tillmötes.
 
Lillflickan och Berta kom springande men ingen Sikhaao. Jag visslade några gånger och plötsligt kikade han fram bakom ett av husen och galopperade fram till mig med viftande svans men stannade på 1 meters avstånd för säkerhets skull.
 
Jag försöker sakta men säkert vinna hans förtroende och det går framåt. Häromdagen fick jag lyfta upp honom i famnen för att smörja in honom med vätskan mot löss igen för att förebygga mot nya löss då de löss han hade för 2 veckor sedan är helt borta. Medlet har därmed hjälp.
 
Efter en stund tyckte han det var mysigt och fann sig till rätta. Ett bra tecken är om han vill äta torrfoder eller annan gotta ur min hand och det ville han. Vill han inte äta är han stressad så det känns bra att han nu förstår att jag inte vill honom något illa. 
 
Han märker ju också att både mamma Lillflickan och Berta accepterar mig helt och Lillflickan blir inte orolig när jag lyfter upp honom i min famn. 
 
Berta verkar vara hans reservmamma och hon tycker om honom och vice versa och uppfostrar honom parallellt med mamma Lillflickan.
 
Valpen Sikhaao
 
 
"Berta lek med mig"....
 
"Men kom igen då!"...
 
Sikhaao gör allt för att få uppmärksamhet från Berta...
 
"Nu får du ge dig" säger Berta...
 
Fina snälla Berta...
 
Sikhaao kråmar sig men Berta är tålmodig och biter honom lätt över nosen för att markera sin rang så lillen inte går för långt...
 
 
Sikhaao är nu hälften så stor som Lillflickan och bör vara ca 3 månader nu...
 
Vad jag älskar dessa goa fina hundar och det ger mig sådan obeskrivlig glädje att veta att de har det bra där de är och blir så glada när jag kommer och vill gulla med dem.
 
Livet här är verkligen underbart på alla sätt och vis!

Kommentarer:

1 Tiina:

Så goa de ser ut, speciellt Sikhaao förstås...! Han verkar vara lyckligt lottad med egen mamma och en reservmamma! Och så dig förstås!
Trevlig helg! Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina och de är lika goa som de ser ut :-D Trevlig helg och kram tillbaka <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Vad fina de är <3 skönt för Lillflickan att ha Berta som hjälp :) han är verkligen söt lilla Sikhaao <3 pok äe

Svar: Ja mitt hjärta de är så mysiga alla 3 tillsammans och Sikhaao en riktigt liten goding :-D Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: