2018-02-18 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Så var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue av Huay Yang´s hundar och dagens resultat blev 6 hanar och 5 tikar. 
 
I samband med kastrering eller annan operation får alla hundar även injektion mot parasiter, smärtstillande samt antibiotika. Vi klipper också klor, rensar öron och plockar fästingar samt vid behov pälsvård. 
 
Det var många som kom för att titta, lämna bidrag, handla prylar där pengarna går oavkortat till Huay Yang Dog & Cat Rescue och det var en trevlig uppsluppen samt postiv stämning. Roligt att det är så många som är intresserade och vill göra något för att bibehålla verksamheten då den gagnar oss alla i byn, både hundar, katter och människor.
 
Första vovven som får lägga sig under kniven som hålls säkert av Tap Sakaes Distriktsveterinär Pailin
 
Glada gänget och här kan man handla väskor och lite andra prylar... 
 
Tui ser nöjd ut för dagen...
 
Den här hanhunden är 8 år och opereras för cancer i pungen...
 
Många nedslitna tänder här...
 
När han är klar efter operationen ska han rakas då pälsen gömmer många små kryp som fästingar och löss.. 
 
En stor vit herre som ska kastreras då många av dessa hanar är väl kaxiga och bråkiga och detta ingrepp lugnar oftast ner dem... 
 
En till hanne som ska kastreras och som just har fått en insomningsspruta så han börjar se lite hängig ut...
 
Mycket folk var det idag också och det verkar ha blivit något av ett söndagsnöje för farangerna i byn som gärna vill komma och lämna bidrag, handla något för hundarnas skull eller hjälpa till. Härligt!
 
Dags för rakning av den 8 årige hannen och vi hittade många fästingar som gömde sig i pälsen...
 
Putte och Björn hjälps åt...
 
 
Här kom matte med en gammal lurvig tik som var blind och hon ville ha hjälp med dels rakning av pälsen dels kloklippning. Klorna var oerhört långa så den stackars tiken måste ha haft ont i tassarna när hon gick.
 
Hon var lite aggressiv så innan behandlingen fick hon en insomningsspruta för säkerhets skull... 
 
10 år är den här tiken som är blind och hon fick lite ögonsalva då hennes ögon var lite irriterade...
 
Att klippa dessa enormt långa klor blev min uppgift...
 
Resultatet efter kloklippningen och nu får hon lättare att gå...
 
Pälsen ska också rakas och det blev Puttes uppgift då han börjar bli bra på det...
 
Efter rakningen och kloklippningen och hon kommer att må mycket bättre nu...
 
Dags att åka hem efter en trevlig dag och stort TACK till alla som kom och lämnade bidrag och/eller hjälpte till på ett eller annat sätt! De flesta faranger har säkert förstått hur viktigt detta arbete är för att hålla hund och kattbeståndet nere i Huay Yang och att de får mat samt håller sig friska. 
 
En hund som mår bra. är mätt och behandlas väl är en glad och trevlig hund och det är sådana hundar de flesta vill ha här. Det är dock vi faranger som måste hjälpa till att stödja verksamheten ekonomiskt för att den ska kunna fortsätta många år till.
 
Vill du hjälpa till att sponsra och därmed se till att vi håller hund- och kattbeståndet nere i Huay Yang kan du gå in på Huay Yang Dog & Cat Rescue så får du veta hur det går till.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Bra skrivet
puss o kram från mig på O4

Svar: Tack så mycket och puss & Kram tillbaka :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Ni gör ett sånt bra jobb allihopa och även alla som hjälper till med bidragen. 🙏🐾/Git

Svar: Tack så mycket Git för din kommentar och heder åt alla som hjälper till på ett eller annat sätt 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Så himla nöjd känner jag mig ikväll, då jag fått möjlighet att ge en stund av min dag till detta fantastiska arbete som Ni gör året om. Tack att Ni finns!

Svar: Tack anonym och vilken härlig känsla att du upplevde det så och jag är lika nöjd jag att få ta del av detta fantastiska team och få vara med på ett hörn😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Det är verkligen fantastiskt vilket jobb som görs för alla dessa djur! Jag är själv inte någon "djurmänniska" men förstår vikten av att se till att djuren mår väl,. Det är till gagn både för dem och oss!

Svar: Tack så mycket Christina och visst är det så 😊😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Gunilla:

Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på alla som ställer upp och ger av sin tid och sina pengar för att hjälpa dessa hundar och katter 🙏👏🏻💜Bra skrivet, Annika!

Svar: Tack så mycket Gunilla för din kommentar och respons på mitt inlägg och det är fantastiska människor som gör så mycket för dessa fina hundar och katter :-D.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: