2018-07-31 Besök hos lilla tiken Livia...

Idag cyklade jag ner till Wat Samut för att kolla hur den lilla sjuklingen har det och jag har döpt henne till Livia då hon fått livet tillbaka mycket tack vare Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Livia ser lite ledsen ut i ögonen och är säkert fortfarande mycket trött då hon är i dåligt skick men har varit i sämre skick än så innan vi tog hand om henne via Rescuen. Jag tycker dock att hennes päls blivit glansigare och får hon bara i sig näring via maten kommer hon att bli starkare och förhoppningsvis friskare också.
 
Livia...
 
Ingen fara Livia jag ska bara kolla dig lite så här på håll...
  
Det är glädjande att hon fått en stor fin bur med mycket plats och den står på en skyddad plats på Wat Samut. Där får hon stanna tills hon är i sådant skick att hon kan återlämnas till sitt hem igen hos det gamla paret.
 
Livias nya temporära boplats till skillnad mot den lilla buren i bild som hon fick vara i en natt direkt efter kastreringen etc...
 
Hon har ätit upp all risblandning hon fick av Tui igår och det är ett gott tecken och Tui kommer att ge henne mat varje dag så länge hon är där och även han hålla koll på henne.
 
Tomt i matskålen så när på några riskorn och vi får väl se om hon är sugen på lite torrfoder också framöver...
 
Underbart att se att Livia verkar må något bättre idag och jag är så tacksam, kan inte nog upprepas, för att vi har Huay Yang Dog & Cat Rescue att tillgå för de hundar som är sjuka och behöver hjälp. Även den förebyggande kastreringen etc för att inte öka på hundbeståndet mer än vi kan ha koll på i Huay Yang samt se till att de hundar vi har är mätta och friska. 
 
Alla vi som bor och/eller vistas tillfälligt i Huay Yang kan göra något för hundarna och allra helst de som inte gillar hundar överhuvudtaget. Då är det väl toppen att beståndet av hundar inte utökas och de som finns inte stör dig nämnvärt då det mår bra och är mätta samt glada trevliga hundar.
 
 
I byn finns det ett tusental hundar enligt Tui så hundar kommer vi aldrig bli kvitt hur en del faranger än önskar det. Om man har svårt för hundar som springer lösa här och där i byn och som saknar ett hem är det bättre att inte vara här alls. Om du besöker städer och samhällen och byar i Thailand samt även andra länder som inte har någon kontroll över hundar och katter kommer du att märka en enorm skillnad.
 
Huay Yang har inte allt, bara det bästa! 😍

2018-07-31 Snabbutryckning med Tui och Huay Yang Dog & Cat Rescue...

I morse ringde Tui och ville ha hjälp med en hund som fått en fiskkrok i nosen hos en familj i Huay Yang.
 
Självklart ställde jag upp direkt, fast jag ännu inte fått i mig någon frukost, och det hade inte heller Tui hunnit få, så han hämtade mig vid Lotus 1 och vi åkte iväg för att förhoppningsvis kunna hjälpa den stackars hunden.
 
Familjen bor i närheten av fd Va Gott restaurang och hundens husse berättar att en fiskare i närheten låter sina fiskkrokar ligga framme på marken och den lilla hunden var där och nosade varvid kroken fastnade i nosen.
 
Stackars lilla hund, det måste ha gjort ont då nosen på en hund är mycket känslig.
 
När vi kom fram försökte husse locka fram sin hund med hjälp av mat av olika slag men den ville inte komma så pass nära att han kunde ta tag i den.
 
Den stackars lilla hunden med fiskkroken i nosen...
 
Husse försöker locka fram vovven med hjälp av mat... 
 
...lite närmare men han hinner inte ta den...
 
Vi beslöt att åka därifrån några minuter med bilen så hunden inte skulle känna sig stressad av vår närvaro...
 
När vi kom tillbaka hade husse lyckats ta sin hund i famnen... 
 
Tui gav hunden en lugnande spruta annars blir det svårt med ingreppet...
 
 
Där i nosen sitter fiskkroken...
 
Dessbättre fanns ingen hulling på kroken så det var bara att dra ut kroken från nosen med fingrarna och den lilla hunden pep lite ynkligt då det säkert gjorde lite ont...
 
 
 
Tui gav hunden en antibiotikaspruta, för säkerhets skull, och därefter var vårt arbete med den lilla vovven utfört. Skönt att det inte var värre och att allt gick bra😍
 
En trött liten vovve som nu får vila i lugn och ro och en glad och nöjd husse som fått hjälp med sin hund...
 
Både husse och matte var glada och mycket tacksamma för hjälpen och det känns så bra i hjärtat att ha möjlighet att hjälpa till med hundarna när något händer samt att hundägarna tar kontakt med Tui och ber om hjälp.
 
Stort TACK till Tui som jobbar för Huay Yang Dog Rescue och för att den här verksamheten finns när den akuta hjälpen behövs samt i förebyggande syfte för Huay Yangs hundar och katter! 
 
 

2018-07-30 Vovvekoll och härlig strandlångis i mulet och småregnigt väder....

Maria och jag började med att cykla ner till Wat Samut för att kolla hur den lilla eländiga sjuka tiken mår idag i sin bur. Hon tittade upp på oss med klar blick och hennes päls har fått lite glans men hon verkar mycket trött och det är inte så konstigt efter kastreringen igår samt att hon är i dåligt skick i övrigt.
 
I vart fall hade hon druckit av vattnet vi ställde in i hennes bur igår och vi fyllde på den med nytt fräscht vatten samt gav henne lite torrfoder i en plastask. Hon var inte intresserad av att äta men det är i vart fall bra att hon dricker vatten. Efter långisen ska vi kolla henne igen och om hon ätit något.
 
Lilla magra sjuklingen...
 
Sova är bäst för att bli frisk och stark igen...
 
Mulet väder samt lite duggregn är skönt att promenera i...
 
 
Thailand i våra hjärtan! (Maria har textat så vackert i sanden) 
 
Det här mönstret som skapats av några krabbor ser ut som en fågel med utsträckta vingar...
 
En liten krabba kikar upp ur hålet...
 
I höjd med nationalparken kom Lilleman, Falcon och Enöga springande för att hälsa på oss... 
 
En liten torrfoder- och godisutdelning väntar de på... (Maria har tagit bilderna på mig)
  
 
Damerna först...
 
Lilleman sitter fint och väntar på sin tur...
 
Falcon är en snäll och trevlig men lite osäker hund och verkar inte så van vid människokontakt.
 
Vi låter honom ta kontakt själv när han vill bli hälsad på och blir det för mycket kontakt eller klappande blir han osäker och kan morra har vi märkt. Det blir säkert bättre med tiden och vi vet ju inte vad han blivit utsatt för tidigare som gör att han är lite vaksam...
 
Enöga och Lilleman älskar dock att bli klappade hur mycket som helst för de känner ju oss väl efter alla dessa år...
 
Maria har blivit Fadder åt Lilleman och det gäller att passa på för henne att gulla så mycket som möjligt innan hon lämnar Huay Yang för den här gången på fredag...
 
Klippgränsen och det har slutat att duggregna...
 
På väg hemåt igen...
 
 
Vi gick genom nationalparken för att se om vi träffar på Sockan och Nougat...
 
Vi träffade inte på Nougat men däremot Sockan och han blev glad över att se oss men han är lite mobbad av bl. a. Enöga så han håller sig helst undan.
 
Här går vi med hela gänget, Coffee, Lilleman, Enöga och Falcon samt Brian...
 
Lilleman och Falcon samt Coffee följde med oss tillbaka till Huay Yang Beach men Coffee blev osäker och stannade nedanför NishaVille och går säkert tillbaka till nationalparken igen där han verkar trivas bra.
 
Maria och jag kollade på den lilla sjuklingen igen på tempelområdet innan vi cyklade hem och hon hade inte ätit något bara druckit vatten samt ville säkert bara vila.
 
Sent i eftermiddag ringde Tui och hon kommer att få den stora buren som Damm bodde i efter sin tumöroperation och får stanna ett tag till där. Det känns mycket bra i mitt hundhjärta!
 
Maria cyklade ner och hjälpte Tui att montera upp buren på samma plats där den lilla tiken sovit i natt och hon fick en stor bunke till buren med färskt vatten som hon började dricka ur direkt. Hon kommer dessutom få kokt ris till kvällsmat istället för torrfoder då de hundar som aldrig fått torrfoder inte vet hur de ska äta det enligt Tui. 
 
Tui är verkligen en god människa som tar hand om Huay Yangs hundar så väl med så mycket kärlek samt gott hjärta!💕
 
Stort TACK min älskade Maria för en mysig strandlångis samt till goa fina Tui!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin måndag!