2018-07-07 Ett litet skönhetstips....

Kokosolja är en naturlig produkt och den kallpressade oljan har många bra användningssätt.
 
- Att ta bort smink som mascara, även vattenfast, är den mycket effektiv. Gnid in några droppar kokosolja lite försiktigt över ögonlocket och ta bort oljan men en padd eller mjukt toapapper. Simsalabim så är all mascara  borta.
 
I samband med att använda kokosoljan slipper man använda onödiga kemikalier på känsliga partier som ögonlock, ansiktsområdet etc.   
 
- Innan hårtvätt kan man massera in kokosolja i håret samt hårbotten och efter hårtvätt är håret otroligt lätt att kamma ut.
 
- Om ditt hår känns lite torrt och saknar glans kan du ta ett liten dutt kokosolja över håret och du har nu fått en glansigare hårstruktur utan att det känns fett.

- Jag använder kokosolja om jag är extra torr i huden eller som solskyddsmedel, men den motsvarar bara solskyddsfaktor 15, så det är viktigt att tänka på för den som behöver mer solskydd.

Det finns givetvis fler tips på användning av den kallpressade kokosoljan än de här men dessa tips kan jag rekommendera från egen erfarenhet. 
 
Det kan dessutom inte bli naturligare än så här 😀
 
Denna kallpressade kokosolja finns på Pop Shop i Huay Yang och 1 liter kostar 520 baht.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig och skön lördag! 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Använder ofta kokos både på kroppen och i magen😊. Mixar hallon och kokosmjölk och dricker, mums 😁

Svar: Visst är det bra på alla sätt och vis Elisabet 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Älskar cocosolja. Använder till det mesta. Jobbigt bara när den stelnar här hemma. Några sekunder i micron och det är funkis igen

Kram Anna Lena

Svar: Härligt Anna Lena och de få gånger den stelnar här i Thailand är det kallt dvs ca 20 C. Lite varmvatten eller sol hjälper gott 😀 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette :

Tack Annika.
Jag lagar all mat i ekologisk kokosolja. Det är mycket bra. Ja kokosolja kan man ha till det mesta. Ha en finfin söndag. Kram

Svar: Tack så mycket själv Anette och det gör vi också och kokosolja som är till för upphettning. Kallpressad för kroppen :-D Ha en finfin dag du/ni också :-D Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: