2018-07-15 En vacker orm, Golden Tree Snake, i vårt paradis...

När jag gick ut på vår köksaltan kände jag på mig att något iakttog mig och fick då syn på en vacker orm på gräset vid vår vägg mot grannen och huvudet pejlade in mig.
 
Den här ormen är inte giftig för människor man ett bett kan vara tillräckligt farligt då det kan ge allvarliga infektioner. Jag motade bort den med en långkvastad borste och den beslöt att ge sig av och slank in i grannens husgrund genom ett ventilationsgaller för att gömma sig tills faran var över för sin del.
 
Efter en stund kom den ut och slingrade sig iväg runt vårt hus och försvann sedan in i vår husgrund genom ventilationsgaller på baksidan av huset. Där gör den inte oss någon skada och när den känner för det kommer den att ge sig av.
 
Här i tropikerna ska man inte gå barfota på gräset och alltid kolla noga var man sätter händerna i t ex trädgården men ormen upptäcker dig oftast först och drar iväg för att freda sig.
 
Det gäller att ha respekt för både orm och andra kräldjur och insekter och Huay Yang ligger i ett område i Thailand som är mycket ormrikt och det finns både giftiga, mindre giftiga samt icke giftiga ormar här.
 
Det är dock ytterst sällsynt att jag ser någon levande orm i vår närhet så de ligger inte där och lurar på oss människor utan drar iväg för sitt eget livs skull så fort de bara kan.
 
Tänk på att ormar är bra att ha då de fångar bl a råttor för råttor vill vi inte ha vare sig utanför eller i våra hus då de kan sprida smitta...  
 
En vacker Golden Tree snake vid vår köksaltan...
 
 
En vacker orm tycker jag och den gör oss inget om vi låter den vara ifred...
 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Superfin orm med fantastiska färger som endast naturen kan åstadkomma 😊/ Elisabet

Svar: Jag håller med dig till fullo Elisabet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Linn:

Är lite ormrädd och vi ska till HY i vinter, men känns lite lugnande att läsa att man inte träffar på dem speciellt ofta. 🙏🏼 Gillar din blogg. :)

Svar: Tack så mycket Linn för att du läser och uppskattar min blogg och ormarna håller sig helst undan oss människor men det gäller alltid att se sig för 😊😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Tack Annika för vackra bilder. Vilken vacker orm! Ha en finfin måndag. Det tänker jag ha. Kram

Svar: Tack så mycket själv Anette och ha en finfin måndag du också samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: