2018-06-03 Del 1, Road Trip med älskade dotter Maria och Tore till Nynäs slott och lite förmedling av info till dig som tycker om levande djur...

Strax för kl. 11 kom vår älskade dotter Maria och hämtade Tore och mig för en dagsutflykt till Nynäs Slott och Naturreservatet Stendörren samt vackra Trosa. 
 
Vi började med Nynäs Slott vid Rundbosjön och hela området runt slottet är mycket vacker och naturskön.
 
Nynäs slott ligger mellan Trosa och Nyköping och från Stockholm via E4 är det drygt 8 mil dit.
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyn%C3%A4s,_Nyk%C3%B6ping
 
Vi gick inte in i själva slottet utan nöjde oss med att vandra runt i omgivningen.
 
 
Nynäs slott
 
 
 
 
 
 
Rundbosjön...
 
 
Orangeriet...
 
Maria och Tore...
 
 
 
 
Vackra blomster...
 
Gullregn...
 
 
Här finns en liten utställning om olika naturliga material...
 
 
 
 
 
 
 
I stallet har de en intressant pedagogisk utställning och mycket bra information om både husdjur och kreatur som väcker en hel del tankar om den djurhållning vi har och har haft i Sverige. 
 
 
 
Att äta nöt- häst- gris- och kycklingkött anses inte som särskilt konstigt i Sverige fast de har varit levande djur med hjärna och hjärta.
 
Att äta katt- eller hundkött skulle däremot kännas helt främmande för de flesta i Sverige fast katter också är djur men betraktas som våra kära husdjur och de äter vi inte helt enkelt. Allt beror på hur vi tänker känslomässigt och vad vi har lärt oss vara naturligt och inte barbariskt oavsett vad vi känslomässigt tycker om olika djur... 
 
En söt liten gris väcker känslor hos en del men de kan ändå tänka sig att äta griskött utan att fundera närmare på det...
 
 
Tore fick följa med in på utställningen i koppel och tyckte den här hunden var lite skrämmande...
 
 
 
Grisar är intelligenta djur...
 
 
 
 
 
 
 
 
Maria är vegan och värnar om alla djur och en sådan här utställning väcker en hel del tankar, för den som är mottaglig, för att kanske förändra sitt sätt att tänka för att värna om djurens rätt till respektabel behandling.
 
Med tanke på detta kan man ställa sig frågan om det verkligen är nödvändigt att äta kött och till vilket pris som helst, det vill säga djurens lidande innan de hamnar på din tallrik.   
 
Med dessa tankar i mitt huvud åkte vi vidare till naturreservatet Stendörren. 
 
Stort TACK Nynäs slott för ett intressant besök på alla sätt och vis och stort TACK till vår älskade Maria som visade mig det här! 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Tack för dessa fantastiska bilder, jag känner mig nöjd med att jag nu har varit vegetarian i 18 år sen jag träffade min man , han i sin tur har varit det sen födseln.
Ha det bra /Elisabet

Svar: Vad härligt att höra Elisabet 😍 Ha det så bra du/ni också 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: