2018-03-01 Bye, bye februari och välkommen mars och en suveränt bra start på månaden är ett cykelpass till/från Ban Krud, 8,1 mil

Jaha, det var februari 2018 det som nu lämnat oss och kommer aldrig tillbaka utan vi få minnas den i det goda minnet och nu kasta oss in i mars som börjar med ett tufft men härligt cykelträningspass till/från Ban Krud.
 
Som vi gjort de sista gångerna tar vi Phet Kasem Road söderut till norra portalen i Tap Sakae och därifrån ut på  kustvägen till Ban Krud. Vi vill inte gärna cykla till Tap Sakae via Djungelvägen då de kan finnas en och annan hund som vaktar sitt revir och som känner för att ta upp en jakt om de anser att vi inkräktar på deras revir. Om man har otur kan man dessutom bli biten och det är inget vi längtar efter.
 
Nope det blir Phet Kasem Road även om den miljön är mindre trevlig trafikmässigt men håller man sig långt ut på vägrenen och syns tydligt går det hur bra som helst och det har det peppar peppar gjort hittills.
 
Vädret bjöd gassande sol och därmed mycket värme (ca 33 C i skuggan) samt både med- mot- och sidovind så det är varierande till max.   
 
Efter det sedvanliga vatten och energi påfyllning vid 7 Eleven var det bara att cykla hemåt igen och då möta samma vindfenomen. Vem har sagt att träning ska vara lätt och enkel, en bra effektiv träning ska vara tuff och där man upplever rejäla kämpartag, tycker i vart fall jag :-D 
 
Det är kul att slöcykla i vacker miljö också men det ger inte lika bra effektiv träning och det är den krassa sanningen.
 
Skönt med en vilo- och energiintagspaus...
 
Du och jag Rulle, tror jag det...
 
Strax efter 7 Eleven finns dessa tunnor sedan några år tilbaka vid vägkanten och de har alla olika budskap.
 
 
 
 
 
När jag stod där och fotograferade kom en svensk kvinna på 66 år, från Göteborg, och som hyrde det hus som är i närheten av tunnorna. Hon har hyrt hus under vinterhalvåret i 25 år i Ban Krud och är pensionerad sedan hon fyllde 61 år och trivs utomordentligt bra i Ban Krud med omnejd.
 
Vi var rörande överens om att livet är för kort med att vänta på att suga ut det gottaste ur livet medan vi är friska. Med stigande ålder kommer det mer eller mindre krämpor, det hör ålderdomen till, så varför vänta med att njuta av livet medan vi har det och då så mycket vi bara kan.
 
Hon berättade att det är en japansk man som bor där i närheten och att det är han som samlar på prylar och har skapat dessa tunnor samt den utspökade lastbil som står där också. 
 
Det är roligt att ta sig tid och stanna till och träffa någon som har positiva saker att berätta.
 
När vi skulle korsa Phet Kasem Road för att ta oss till den norrgående filen har de nu färdigställt den viadukt som man kan passera under både med bil och MC samt cykel förstås eller gå. 
 
Passagen är mycket fin och välgjord och de har även tagit hänsyn till rikliga vattenmängder under monsunregnen och förhoppningsvis kommer det att fungera. 
 
Viadukten och passagen mellan norrgående och södergående filer i båda riktningarna...
 
Mot norrgående filen....
 
...och där står Rulle och väntar...
 
Endast 2,20 höjd...
 
 
Vy söderut...
 
Det var återigen sagolikt skönt att rulla in genom vår vackra trädgård och pusta ut efter detta tuffa men härliga träningspass!
 
Stort TACK min älskade Rulle för sällskapet och till dig min bloggläsare önskar dig välkommen till mars månad och se till att denna dag och resten av dagarna, veckorna, månaderna blir de bästa!  

Kommentarer:

1 phiah:

Gulligaste bilderna av dig och Rulle <3 Tunnorna är helt fantastiska. Kram.

Svar: Tack så mycket Phiah och stor varm kram till dig från oss båda <3 <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Bra jobb Annika! Tack för fina bilder. Trevlig kväll. Kram Anette

Svar: Tack så mycket Anette och vi önskar er alla detsamma! Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: