2018-03-04 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue...

Då var det återigen dags för kastreringsprojektet av Huay Yangs hundar och katter via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut och dagens resultat blev 12 hundar och en katt samt en gris. Kastreringskostnande för grisen stod dock  ägaren själv för då det inte ingår Huay Yang Dog & Cat Rescueprojektet.
 
Distriktsveterinär Pailin är specialiserad på vård av kreatur men är även duktig på övriga djur som hund och katt så självklart fick grisen sitt ingrepp då ägarna även hade sina 2 unghundar med sig som också skulle kastreras. 
 
Hund- och grisägarna och första patienten var en av deras två hundar...
 
 
Dags för deras andra hund...
 
 
...och så var det grisens "tur" att läggas under kniven...Grisen hade dels ett bråck dels en testikel som gömt sig invärtes och måste letas upp för att Pailin ska kunna utföra kastreringen. Bråcket undersöktes av Pailin men han konstaterade att det var inget som griseknoen for illa av så det lät han vara som det var.
 
Om du är känslig kommer det nu bilder som är blodiga så skrolla förbi dem snabbt om du inte vill titta....
 
 
Dags för griseknoens kastrering...
 
Bråcket i bild behövde inte opereras däremot måste Pailin hitta den ena testikeln som gömt sig invärtes...
 
En gris kan vara svår att söva och det behövdes totalt 2 doser till i en blodåder i öronlappen innan griseknoen sov djupt... 
 
 
Pailin fick hålla på en bra stund med att leta efter den försvunna testikeln men tillslut hittade han kulan...
 
Den försvunna testikeln har Pailin äntligen hittat så nu kunde ha lösgöra den. dvs kastrera griseknoen...
 
Nu är det klart och ett fint igensytt snitt återstår bara och nu är det slut med att göra griskultingar... 
 
 
Det var många som kom för att köpa saker till förmån för Huay Yang Dog & Cat Rescue, lämna ekonomiska bidrag eller bara se på hur verksamheten fungerar i verkligheten...
 
Här finns många prylar att köpa och alla pengar går oavkortat till Huay Yang Dog & Cat Rescue....
 
 
Trubbaduren King Kongs hund har blivit påkörd av en motorcykel häromdagen och fått ett stort sår på halsen.
 
Den thailändska motorcyklisten anmälde detta själv till King Kong så han kunde ta hand om sin skadade hund. Det blev dessbättre "bara" ett ganska stort sår på halsen men Pailin kollade det och King Kong fick antibiotika att ge sin hund samt råd hur han skulle sköta om såret.   
 
King Kong och Pailin som rådgör om vilken vård vovven ska ha för sitt sår på halsen... 
 
I väntan på kastrering, kvinnans hund alltså...
 
...och så även den här familjens hund...
 
Vilken liten fin sötnos som ska befrias från att få valpar framöver och det gynnar både henne och Huay Yang...
 
Den nykastrerade vovvens matte tröstar när den gnyr lite i samband med uppvaknandet...
 
...och så gör även husse till den här lilla tiken...
 
Här ligger de på rad efter kastreringen...
 
Alla vovvar har fått spruta mot parasiter, sina klor klippta och i övrigt fått den omvårdnad de är värda att få. De hundar som har ägare är med och kollar och får lite tips om kloklippning, öronvård etc så de kan göra det själva nästa gång. 
 
Stort TACK för att jag fick vara med på detta fantastiska projekt igen och stort TACK till er alla som var med och förgyllde min dag samt till alla er som på något sätt bidrog med pengar till det fortlöpande projektet.
 
En hund som mår bra. är mätt och behandlas väl är en glad och trevlig hund och det är sådana hundar de flesta vill ha här. Det är dock vi faranger som måste hjälpa till att stödja verksamheten ekonomiskt för att den ska kunna fortsätta många år till.
 
Vill du hjälpa till att sponsra och därmed se till att vi håller hund- och kattbeståndet nere i Huay Yang kan du gå in på Huay Yang Dog & Cat Rescue så får du veta hur det går till.
 
 
 

Kommentarer:

1 Göran:

Tack Annika
Kul att du alltid dyker upp och hjälper oss. Sen är det alltid spännande att titta på dina bilder och läsa ditt repotage fast jag själv var där. 😀

Svar: Tack så mycket själva för allt ni gör för våra hundar och katter och så klart jag hjälper till med det jag kan😍 Alltid roligt att skriva om projektet samt framför allt våra fina vovvar. Det uppskattas av många som ser skillnaden förr och nu och som gärna därmed vill bidra ekonomiskt eller via annan hjälp. Kram 😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: