2018-03-07 Onsdag = Strandlångis med trevligt sällskap...

Halva veckan har gått i ett nafs och det är redan onsdag och enligt min agenda för veckan är det strandlångis med goa fina vännen Ulf Ö som gäller på förmiddagen.
 
Vår housekeeper Ned städar hos idag på morgonen i stället för på fredag eftermiddag, som är vår ordinarie städdag och tid, för då har Linda, Daniel och barnbarnet Adam äntligen kommit hem till Huay Yang. De kommer runt kl. 11-12 på fredag och det skulle därmed inte passa så bra med städning av vårt hus i nära anslutning till deras hemkomst.
 
Det är suveränt att kunna rucka på städdagarna om det går och att det inte innebär svårigheter att pussla ihop det för Ned. Den här gången gick det bra och det är vi mycket tacksamma för.
 
Att komma ner till stranden en varm dag där det fläktar något från havet är oerhört skönt samt en njutning för alla mina sinnen.
 
Att trampa i varm skön sand med barfotafötter, upptäcka strandföremål av olika slag som  snäckor, kokosnötter etc etc. är bara en del av njutningen. Här håller jag alla mina sinnen vidöppna och släpper in allt jag ser och hör och berör.  
 
En gammal torr kokosnöt i sällskap av större och mindre snäckor..
 
 
Solens strålar som glittrar på havsytan och för dagen loja små vågor är så vackert och harmoniskt...
 
Stranden blir bara bredare och bredare för varje dag så här års...
 
 
Klippgränsen...
 
 
Söderut...
 
Havet har gröpt ur ett stort hål i berget som fyllts med vatten. Kikar man ner där kan man se en eller annan pytteliten fisk som blivit kvar där efter att högvattnet sjunkit...
 
Nu dröjer det någon månad eller två så kan man gå till nästa klippgräns... 
 
Idag fick vi med oss Lilleman, Fino, Goldie samt Enöga en liten bit...
 
Vi fortsatte söderut och till stenpiren mellan Dolphin Beach och Jacks Beach... 
 
Dolphin Beach
 
 
...och här kommer en till fiskebåt som ska in till hamnen...
 
 
Den får parera lite för sanddynerna på väg in till hamnen som byggts upp av vågorna...
 
Jackspiren i sikte...
 
Fiskebåtshamnen...
 
Det blev en strandlångis på drygt 12 km idag så det var därmed riktigt bra för benen. 
 
Stort TACK Ulf för sällskapet samt även tack till "mina" vovvar för att de ville slå följe med oss bitvis. Det är alltid roligt att se dem tillsammans när de leker, jagar, varandra samt surnar till mot varandra emellanåt och sedan blir sams igen. De sköter sina egna förehavanden och rangordning helt själva och det är bara om det går över styr som jag säger till dem att lugna ner sig. Ibland lystrar det på det ibland inte så oftast får de sköta sig själva.
 
I vart fall har de en fantastiskt tillvaro i sitt fria liv så länge de får mat, vatten samt är friska.
 
Till er bloggläsare önskar jag en suveränt trevlig onsdag (Lill-Lördag) och jag hara bara en önskan ha så kul du bara kan, livet är kort samt om du gillar det här inlägget får du gärna klicka på "Gillahjärtat" :-D
 
Vi kommer i vart fall att få en trevlig kväll i goda vänners lag och det ser vi fram emot :-D