2018-03-24 Vårt vackra hav och strand i Huay Yang - så underbart!

Även om jag gillar och uppskattar alla årstider i Huay Yang gillar jag from mars till oktober bäst, sydvästmonsunen har börjat så smått.
 
Stranden är bred och fin, havet är lugnt och vågorna inte lika stora och vilda som när nordostmonsunen ligger på med kraft mellan mitten av oktober-januari.
 
Nu kommer stranden att bli bredare och bredare vart efter och i juni, juli kan man runda klippgränsen norrut och följa den norrgående stranden.
 
För just barnfamiljer och för de som inte litar på att den skandinaviska sommaren ska bli torr och varm är det idealiskt att komma hit till Huay Yang under sommarhalvåret. Det är färre faranger här och därmed lugnare för den som söker lugn och ro både i byn och på stränderna. På "vår" strand, Hat Wanakon, och norrut mot nationalparken är det dock alltid lugnt och bara en och annan som promenerar då det inte finns några restauranger utan bara naturen självt. 
 
Marknader och alla affärer är öppna och så även de flesta thairestauranger, då även thailändarna går på restaurang samt handlar mat etc förstås så det är ingen större skillnad. Vi äter ju helst thaimat så för oss fungerar det perfekt är året om.😀
 
Idag fick vi några härliga timmar på stranden som medför trevliga aktiviterer med Fina Familjen😎
 
Adam lastar sin lastbil med sand...
 
 
Vy söderut...
 
 
Vy norrut...
 
 
 
 
 
  
 
Stort TACK för en mysig dag och det är alltid lika skoj att efter några dagars frånvaro från byn vara tillbaka till vårt ljuvliga Huay Yang med allt som finns där.
 
Huay Yang har inte allt bara det bästa!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en fantastisk lördag!

Kommentarer:

1 Anette Hellichius:

TACK Annika för underbart härliga bilder! Önskar er också en fantastisk lördag. Kram

Svar: Tack så mycket själv Anette och ha en mysig kväll du/ni också samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Hej

Såg att ni var på en liten minisemester i Hua Hin med fina familjen, härligt. Hotellet såg superfint ut men ganska dyrt. Vi funderar på att åka till Hua Hin i augusti letar efter ett strandnära hotell har du något tips?

Hälsningar
Maria

Svar: Hej Maria och jag har inga specifika tips på strandnära hotell förutom på de vi bott på. De flesta strandhotell har en högre prisklass så det är bara att kolla på Agoda tex för att hitta ett hotell som ni gillar både när det gäller pris eller läge. 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Roligt att läsa för oss som kommer besöka en månad i juni-juli

Svar: Tack och grattis! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Andreas:

Härlig läsning för oss också som ska starta sommarlovet med barnen i HY:)
En fråga....vi har varit i byn många gånger och alltid åkt med Pau från Bangkok ,men det har inte varit de bästa bilarna alla gånger .
Ser att ni använder HY Travel ...(tror jag det heter) så jag antar att du rekommendera dom ?
Vart en lång utläggning....sorry:)
Ha de gott.
Med vänlig hälsning,
Andreas

Svar: Tack så mycket Andreas och jag kan varmt rekommendera Huay Yang Travel. Ha det så gott ni också 😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: