2018-05-31 Sista dagen i maj 2018 - Tiden bara rinner iväg hejdlöst...

Jisses vad tiden går och idag är det sista dagen i maj 2018 och det har varit en härlig månad med många fina upplevelser och aktiviteter på alla sätt och vis.
 
Idag är idag och dagen är inte slut än och enligt gängse rutiner blev det lunchlångis med goa fina Tore. Idag är det lite svalare i skuggan och i vindarna känns det nästan lite kyligt men det är bara bra för Tore.
 
För dagen gick vi återigen via Hornbergs Strand, där solbadarna är få i jämförelse med igår då det var mycket varmt, via Pampas Marina, genvägen genom skogen till Huvudsta Strand.
 
Vi tog samma väg hem då det är skönt att gå i skogen bortom gång- och cykelvägarna åtminstone en bit av promenadsträckan. En del cyklister far fram i full fart, gärna så nära som möjligt, utan vare sig hänsyn eller ödmjukhet till sina medtrafikanter precis som om det är bara de som har rätt till utrymmet.
 
Ett märkligt beteende tycker jag så när jag är ute med Tore och Adam gäller det att ha full koll åt alla håll och kanter för de som cyklar verkar inte ha särskilt mycket koll utan ska bara fram till varje pris oavsett om de har rätt att cykla där eller inte eller om någon råkar stå i vägen.
 
Nåväl, en del människor är ju så där egoistiska så det är inget nytt men jag är glad så länge de inte ställer till något där någon råkar illa ut på grund av deras beteende. 
 
I skogen är det lugnt och skönt både för mig och Tore och en tillfällig oas på vägen så det njöt vi båda av.
 
Här har någon byggt en koja...
 
Fin vy över Ulvsundasjön och Tranebergsbron i sikte...
 
Åkersenap...
 
Brudslöja, eller?
 
Utblommade maskroser spejar ut över sjön...
 
Tranebergsbron... 
 
Stort TACK Tore för en mysig långis och till dig min bloggläsare önskar jag den finaste sista dagen i maj!


2018-05-30 Värmande långis med Tore...

Idag var det återigen varmt och gott och som innebär fullt med lättklädda solande unga människor utefter hela Hornsbergs Strand och en och annan tar sig ett dopp i Ulvsundasjön. Svenskarna är verkligen ett soltörstande folkslag 😀😎
 
Tore och jag gick idag via Hornsbergs Strand och en bit bortom Pampas Marina där vi vände och gick in i  skogen mellan Huvudsta Strand till Pampas Marina.
 
Härligt att vika av från den varma gångvägen in i skuggan på små fina skogsstigar som leder till Pampas Marina. Tore och jag fick höra vackert fågelkvitter från bla Koltrasten och det blev en lite roligare doftmiljö för Tore.
 
Tur att vinterisen är över för säsongen...
 
 
En vackert sjungande koltrast...
 
Härlig skogsmiljö för Tore som omväxling från gångvägarna...
 
Demolering av en tjock gren...
 
 
Vy mot Hornsbergs Strand strax efter Pampas Marina mot Karlberg...
 
För Tores skull gick jag inte lika långt idag då det är mycket varmt och han tycker det är småjobbigt fast han får svalka sig i sjön med jämna mellanrum. Han fixar det här ändå med bravur tycker jag 😍 
 
Stort TACK Tore för en mysig långis!


2018-05-30 I Rålis Parklek med Adam...

Idag efter dagis beslöt Adam och jag att vi skulle gå till Rålis Parklek och Adam tog sin balanscykel dit. 
 
Rålis Parklek är en mycket trevlig park för både små och stora barn med olika typer av klätterställningar, lekredskap, Läskiga Skogen samt många kloka budskap. 😀
 
På vägen dit såg Adam de här fina blommorna i vägkanten vid Lindhagensgatan och frågade mig vad de heter. Då jag inte vet döpte Adam dem till Lilafina och det tycker jag var ett passande namn så det får de heta.
 
När vi kom fram till parken skannade Adam snabbt av parken och tog sikte på det här...
 
 
Köra polisbil är kul...
 
Ingången till Läskiga skogen....
 
 
 
Kloka budskap...
 
Den här byggnaden klättrade Adam lätt upp till via nätet...
 
 
 
 
Här har Adam hittat en lekkompis, Henrik, 3 år...
 
Goda budskap att ta til sig...
 
 
När vi var nöjda med besöket slutade vi med att ta en kort energipåfyllande paus med banan och äpple förstås innan vi gick hem igen.
 
Vi var hemma igen vid kl 18.20 och återigen var kvällsmaten klar som Daniel lagat så det var bara att sätta sig till bords på balkongen. Mums, och vilken härlig service!
 
Stort TACK min älskade Fina Familj för en återigen härlig dag samt kväll och jag önskar dig min bloggläsare en mysig kväll samt att du verkligen gör ditt bästa för att njuta av allt det goda i livet!