2018-05-02 En sevärd film med tanke på #MeToo och lite egna funderingar och åsikter...

Igår kväll såg vi en mycket sevärd film som säger mycket om det som tusentals kvinnor råkat ut för och fortfarande råkar ut för p g a de män som anser sig ha rätt att fysiskt antasta, våldta etc eller verbalt förolämpa, trakassera eller håna kvinnor som med rätta satt fart på Me Too rörelsen. 
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Metoo
 
Min förhoppning är att denna enorma massprotest som spritt sig över hela världen får dessa män att tänka om eller få andra män att påverka andra män som anser är kvinnor är något man kan göra vad man vill med oavsett om kvinnorna vill eller inte eller förolämpa just bara för att de är kvinnor.
 
En del grabbar och män har hållit på så länge att de inte ens fattar att de gör fel och en del kvinnor är så vana att behandlas illa att de inte orkar säga ifrån då det ändå inte leder någon vart.
 
En del kvinnor kanske tar det med en klackspark eller kanske rentav gillar män som utan att de bett om det tafsar på dem och en del kvinnor tar illa vid sig eller mycket illa vid sig. Oavsett vilket är de varje kvinnas rätt att själv avgöra hur man vill ha det och det är att visa respekt och heder till sin medmänniska.   
 
Att som man eller även kvinna utgå ifrån sin egen egoistiska respektlösa attityd hur man bemöter eller behandlar en annan människa och tro att alla andra tänker lika är helt fel ute. I möte med en annan människa krävs en respektfull attityd och ödmjuk inställning så man inte kränker vederbörandes integritet.
 
Grabbig sexistisk attityd har jag mött själv många gånger från svenska män som jag inte ens känner men som ändå tycker sig ha rätt att fråga mig "om jag har trosor på mig" eller "om jag klämmer dig på brösten är det inte jag". 
 
Dessa män måste sakna något i hjärnkontoret och jag blir lika stum av förundran varje gång hur man överhuvudtaget kan bemöta en annan människa på det sättet utan att ens känna mig och veta hur jag tar ett sådant utspel. Detta är kanske ett grabbigt skämt men absolut inte för mig och de borde de ha funderat över innan de öppnar sin mun.
 
I vart fall kan jag svara för mig direkt men kommer på de bästa svaren långt efteråt och som vanligt vill jag som andra kvinnor inte ställa till en scen som kan tolkas av en del som en överdriven reaktion.... 
 
Som kvinna och människa ska jag inte ens behöva vara med om det här.. 
 
 

Kommentera här: