2018-05-17 Cykelträning till/från Ban Krud med inslag av punka, 8 mil...

Då var det återigen dags för ett cykelträningspass och denna gång till Ban Krud tur och retur 8 mil. Väderprognosen utlovade 80 % regnrisk och när vi vaknade i morse kl 07.00 hörde vi åskan mullra därutanför.
 
Åh nej, tänkte vi men när jag öppnade gardinen och tittade ut badade trädgården i sol och himlen var blå. Härligt då är det bara att cykla på efter frukost och hoppas på det bästa, dvs inget regn.
 
Vädret bjöd på sol, ca 35 C i skuggan och som vanligt både med- och motvind och jag gillar verkligen denna vackra landsväg och min Giant är jag såååå nöjd med och både Rulle och jag var i toppform! 
 
En cykelträning kan ju inte bli bättre än så!
 
Min cykelträningstid till Ban Krud, 4 mil, låg på 1,36 timme och jag hade medelhastighet på 24,5 km/timme och det tycker jag var ett mycket bra resultat för min del så jag är mycket nöjd 😊   
 
Vatten- och bensträckarpaus...
 
Här fixar de till plattorna vid järnvägsövergången samt lite annat...
 
Ban Krud och 7 Eleven och näringsintag samt mineralvattenpåfyllning...
  
Nu är det bara knappt 3 mil hem till Huay Yang...
 
På Phet Kasem Road strax efter Tap Sakae låg Rulle bakom mig och ropade "du har fått punka"! Jag kände inte ens av det fast bakdäcket snabbt tömdes på luft men det lär jag ha märkt när luften var helt slut.
 
Jämrans osis, men vi upptäckte punkan tur nog nära ett byggmaterialföretag vid motorvägen så vi gick upp i skuggan under deras tak och Rulle satte igång att lokalisera orsaken till punkan.
 
Jodå ett ganska stort hål på slangen och efter en noggrann undersökning av däckets både in- och utsida hittade vi tillslut ett litet hål men det som gjort hål i däcket fanns inte kvar. Förmodligen en vass glasbit hade orsakat hålet och även fast mina däck är punkteringsskyddade motstår det inte allt och en vass glasbit kan vara tillräckligt. Även ståltrådsbitar (corder) efter andra fordon kan tränga in som en nål i däcket och orsaka punktering. De är dessutom svåra att hitta i däcket då det är tunna och borrar sig djupt in i däcket. Hittar man dem inte kan de göra nya hål i slangen så det är alltid viktigt att få bort orsaken till punkan.
 
Rulle valde att laga hålet och inte byta slangen, som jag alltid har med i reserv, och när slangen äntligen pumpats upp med minst 400 tag, som jag åkte på, var det fixat och klart och bara att fortsätta hemåt igen.
 
Tur att min Rulle var med som är expert på det här med att laga punkor och annat mekaniskt som kan ske under cykelturen 😍
 
Punkteringsstök på min Giant...
 
Lokalisering av vad som orsakat punkteringen och om det sitter kvar hitta föremålet... 
 
 
Rulle lagar slangen...
 
Punkteringen är fixad och nu är det bara att fortsätta cykla hemåt...
 
8 mil blev det idag tur och retur till Ban Krud
 
Stort TACK min älskade Rulle för ett återigen härligt cykelträningspass samt att du fixade min punka 😍  
 
Detta var sista cykelträningspasset för min del i Thailand på en dryg månad då jag flyger till Sverige på måndag. Jag kommer hem till HY igen den 1 juli så nästa pass blir i början på juli och då är vår älskade dotter Maria med på träningen. Det ser vi fram emot! 💖
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin torsdag!

Kommentarer:

1 Eva:

Tack förkartan 😃

Svar: Tack själv Eva☺
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: