2018-11-09 På våg över Stilla Havet mot Tauranga i Nya Zeeland och lite info om Ovation of the Seas...

Igår kväll när vi kom hem till vår svit från kvällsmaten på restaurang Chick, som vi testat för första gången under resan, stod en liten elefant på vår säng som våra attendanter fixat så fint😊
 
En söt liten elefant på sängen väntade på oss i kväll...
 
På våg över Stilla havet mot Tauranga...
 
 
 
 
 
Idag har vi sol och havet är ganska lugnt och det borde det ju vara om man färdas över Stilla havet😀
 
I morse, innan frukost, var det återigen dags för dagens första fyspass på gymmet och det är alltid en skön start, åtminstone känslan efter passet, före frukosten på Windjammer.
 
För dig som undrar vilka aktiviteter som finns här ombord, förutom det program för dagen, som jag tidigare nämnt i bloggen, och som alla passagerare får del av i sin hytt/svit varje kväll dagen innan. En fullspäckad A4, både fram och baksida, vad som är på gång, vilken tid och vilket deck, vart vi är på väg, väderprognos och vilken klädsel som gäller för kvällen samt övrig viktig info.
 
Oftast är det ledig klädsel som gäller men 1-2 gånger i veckan är det officiell klädsel  som gäller d.v.s kostym för herrarna och typ cocktailklädsel för damerna på restaurangerna etc. 
 
Vill man inte klä sig så finns alltid enklare ställen att äta på som t ex Windjammer där man klär sig som man vill (vanlig ledig klädsel) utan att känna något tryck av kostymtvång eller så.  
 
 
Ovation of the Seas har en kapacitet på närmare 5 000 passagerare och ca 1.600 personal från 60 olika länder.
 
Våra kypare på restaurangen eller övrig personal är bl.a. från Vitryssland, Indonesien, Indien, Monte Negro, Kina, Filippinerna, Burma med flera. Alla är handplockade för att Royal Caribbien är måna om att ha den bästa personalen och det har verkligen de lyckats med.
 
Personalen är så artiga, trevliga och hjälpsamma och måna om att alla ska trivas så även båtens befäl.   
 
Om du vill veta mer om fartyget kan du kolla via nedan länk:
 
 
Nu (kl. 14.15) väntar en sen lunch på Windjammer och kl. 16 ca andra passet med fysträning och strax därefter är det dags för kvällsmaten. Vi har fullt upp med andra ord 😊
 
Det viktigaste för oss båda är att vi bara gör det vi vill och känner för eller att vi inte gör något alls och hittills trivs vi alldeles utmärkt med kryssningen precis så som den är.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en finfin torsdag!
 

Kommentarer:

1 Tiina:

Intressant! De har verkligen tänkt på alla åldrar och smaker när det gäller underhållning på Ovation of the Seas! Det verkar ju vara som en hel stad med alla möjliga utbud! Har ni testat den där lilla runda "kabinen" som lyfts upp av en gigantisk arm, ovanför båten?(vet inte vad den heter) Hur var middagen på den "nya" restaurangen som ni provade?
Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och vi kommer även att åka upp i North Star när vi vill se oss om rejält på omgivningen😊 På Chick är det samma meny som på den vi har permanent fönsterbord så när det gäller det var det ingen skillnad då vi fick fönstetbord där också . Mycket trevlig personal men lite mer högljudd stämning som vi har lite svårt för. Ändå kul att testa och det blev bara den gången. Kram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: