2018-11-11 Nu är vi framme i Auckland...

Strax efter kl.07.30 har vi kommit fram till Auckland, som är Nya Zeelands största storstadsområde med 1,4 miljoner invånare.  Staden är mycket utbredd och varför kan du läsa via nedan länk...
 
karta över Auckland
 
Se vidare via länken om du är intresserad....
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Auckland
 
Vi ligger på svaj utanför hamnen utanför Queens Wharf. och de passagerare som vill i land transporteras via våra tenderbåtar (Livbåtar) in till kajen nedan för Queens Street och runt kl 08.30 går de första båtarna.  
 
Solen skiner och det är en fin vårdag med en temperatur på ca 16-20 C. Det är svalt i skuggan och kalla vårvindar drar ner temperaturen men i solen och i lä är det varmt. 
 
Rulle och jag tog det lite lugnt på morgonkvisten och trots att vi har en prioriterat tur senast kl. 09.00 valde vi att åka över därefter och sälla oss till kösystemet som gäller för de icke prioriterade passagerarna.
 
Vi har gott om tid och har inget speciellt planerat att göra i Auckland förutom att se oss om till fots som vi brukar göra.
 
En av Tenderbåtarna som gör sig klar inför passagerartransporten till kajen...
 
Här kommer en nyfiken kanotist och vill titta närmare på vår båt...
 
Många seglare finns det här för det vimlar av segelbåtar omkring oss...
 
Auckland Harbour Bridge 
 
 
När vi var klara för en liten statspromenad gick vi ner till Deck 3 där de delade ut turordningsbiljetter och vi fick nr 30. Den Tender som stod i tur tog emot passagerare med turordningsbiljett på nr 16! Vi skulle alltså få vänta i minst 1 timme innan vi fick åka med😱
 
Jag gick fram till ett av befälen på deck 3 som hade koll på turordningen, och visade upp vårt Seapass som visar att vi tillhör Sky Class och berättade att vår prioriterade tur var för tidig kl 09.00 så vi tog inte den. Min fråga var om det fanns någon möjlighet att vi på något sätt ändå kunde få lite prioriterad hjälp? Han frågade vilket turnummer vi hade fått och jag visade nr 30.
 
Han blev direkt på alerten och ville gärna hjälpa oss så han öppnade upp en spärr i trapphuset till deck 2, där Tenderbåtarna utgick ifrån, och berättade för personalen där att vi skulle med den båt som stod i tur.
 
Jisses vilken flax och tur att jag frågade för man kan aldrig få mer än ett nej och vi är så tacksamma över att bli prioriterade i sådana här lägen. Jamen, tillhör vi Sky Class så gör vi😀
 
Lite malliga blev vi allt, det gör inget och vi rodnade inte ens😊 Coolt!
 
Nu är det snart dags för avfärd till kajen och överfarten från båten dit tar knappt 10 minuter.
 
Framme på torra land...
 
 
Där ligger hon och vilar lite, vår vackra båt...
 
Nu var det hög tid för en liten stadslov i Auckland😀 
 
Se nästa blogginlägg...

Kommentera här: