2018-11-13 På det stora blå Tasman Sea mot Sydney och lite tankar och funderingar på det goda i livet...

Nu är vi på det stora blå Tasman Sea igen och färdas med drygt 19 knops fart mot Sydney samt vi har hittills hunnit med att både fysträna på gymmet i morse samt ätit frukost.
 
Vi gillar dessa avbrott i kryssandet att färdas på havet en eller fler dagar i sträck efter att vi varit i land och sett samt upplevt det vi vill se och är intresserade av i nära anslutning till den stad eller samhälle som ingår i kryssningsrutten.
 
Vare sig Rulle eller jag vill gå iland, kasta oss in i en gruppresebuss eller egen hyrbil/taxi och åka iväg så långt som vi hinner för att hinna se så mycket vi kan under de förhållandevis få timmar som vi har på oss i varje hamn. För oss känns det bara som ett stressigt inslag i tillvaron. Vi vill istället promenera, åka den lokala bussen, tåget eller tunnelbanan för att känna på atmosfären just i den omgivning som vi befinner oss i för stunden. 
 
Om vi var intresserade av att färdas på vägarna i en gemensam gruppresa eller hyra egen bil/husbil/motorcykel, köra längre eller kortare sträckor kors och tvärs i ett specifikt land för att se oss om så mycket som möjligt, skulle vi inte välja en längre kryssningsresa där man självklart befinner sig mycket till havs.
 
Vi har rest på våra motorcyklar i princip hela Thailand från norr till söder och öst till väst i flera års tid samt även i Malaysia, och sett och upplevt massor, långt utanför de turisttäta städerna, och det har varit fantastiskt. När vi var yngre reste vi med barnen i vår campingbil under flera år i nästan hela Europa och Norden och det var också fantastiskt.
 
Under åren som gått har vi växlat ner tempot lite och upplever hellre kvalitet än kvantitet för att stressa runt och se så mycket vi kan på våra resor och fylla dagarna med mer intryck än vi egentligen orkar med just nu.
 
Just därför valde vi denna gång att kryssa under en hel månad till länder vi aldrig varit i och vi skulle kunna vara ute på kryssning längre än så just för att hinna med och smälta det vi upplever under resans gång i lugn och ro.
 
Nu har vi alltså valt att kryssa till ställen vi inte varit på tidigare och under resans gång kunna fysträna så mycket vi vill, vilket bara i sig är ett viktigt inslag i våra liv. Vi kan sätta oss ner i valfri restaurang och njuta av god varierande mat och dryck, ta del av olika aktiviteter ombord när och om vi vill, koppla av däremellan i vår mysiga svit och allt ingår i priset för vår kryssning.
 
Just nu känns det helt rätt och vi är så nöjda med att vi gjorde den här kryssningen och då framför allt med Royal Carribean och Ovation of the Seas.
 
Vi kommer att kryssa fler gånger, då helst med Royal Carribean, och kommer då att välja samma storlek på båt eller större. 
 
Vi var sugna på en av deras kryssningsresor med Ovation of the Seas som går i september 2019 från Vancouver med slutmål i Honolulu samt fortsätta resan med dem till Sydney via Söderhavsöarna och Nya Zeeland med slutmål i Sydney. En resa på ca 1 månad. För att vara så länge på en båt vill vi givetvis bo i en större svit för att få space och de fördelar som ingår men tyvärr var alla de större sviterna redan bokade för just den resan. Suck!
 
Men vi ger inte upp utan håller koll på vad som händer framöver när det gäller nya fina kryssningsmål eller även andra färdsätt utanför Europa, Asien och Norden. Världen är full av häftiga ställen som vi är intresserade av och vi kommer att ta oss fram till våra mål på just det sätt vi känner för när det blir aktuellt.   
 
Det bästa är att vi själva väljer vad vi vill göra i livet med det ena eller det andra så länge som vi orkar och har god hälsa samt möjlighet och det är vi tacksamma för. Vi har själva valt den linje i livet vi vill följa för stunden, här och nu, och njuter till fullo av det.
 
För oss är det viktigt att ta vara på det goda liv vi lever och inte lägga ner energi på att lyssna på eller snegla på vad andra gör eller tycker vi kanske borde göra, se eller uppleva istället.
 
Vad andra tycker och vill göra med sina liv är deras val och ansvar och det vare sig påverkar oss eller ändrar våra val i livet som vi tar fullt ansvar för. Livet varar inte i all evighet, som man kanske gärna tror eller önskar, och det gäller alltså att göra det bästa av det så länge vi lever.  
 
Det stora blå, Tasman Sea och inget land i sikte så långt ögat når...
 
 
 
 
  
Bildresultat för karta över australien och nya zeeland
 
Under tiden som jag sitter här och bloggar och funderar över livet och då och då blickar ut över det oändliga havet från vårt panoramafönster, ringer det på dörren. Där står en kvinnlig kypare med ett fat med godsaker som de bjuder på. Jisses vilken lyx!😋 
 
Mums!
 
Stort TACK min älskade Rulle och min Fina Familj, som alltid finns i mitt hjärta och som jag saknar den fysiska närheten till, men ändå alltid har kontakt med via Internet visuellt eller via luren mot örat, för att jag får ha det så här bra!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag ett glädjefullt och positivt liv vad du än gör eller befinner dig i vår vackra värld samt tack för att läser min blogg!

Kommentarer:

1 Tiina:

Tusen tack för att jag fått "följa med" på er resa genom bloggen!! Det har varit lika spännande varje dag att läsa och se bilder/filmer från era äventyr under resan! Njut av de sista dagarna/sista veckan innan ni återvänder hem till HY! kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för att du följt med på resan visuellt samt dina fina kommentarer och vi fortsätter att njuta av det goda livet 😁😍 Kram ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

😊👍💖/ Elisabet

Svar: Tack Elisabet 😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Madeleine:

Många kloka ord Annika :-) Kram till dig

Svar: Tack så mycket Madeleine och kram tillbaka ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Helt underbart att följa er resa, lite sugen blir vi, vem vet en vacker dag så 😄
Olle

Svar: Tack så mycket Olle för det 😊😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Annika:

Vilken fantastisk resa ni gör! Tack för att ni delar med er - kul att få vara med på distans 🤗 Ni gör helt rätt som tar vara på livet, det går inte i repris! Fortsätt njuta av det som återstår av resan 🛳

Svar: Tack så mycket Annika för din fina kommentar samt hälsning 😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anton:

Kloka tankar från en klok kvinna!

Svar: Tack så mycket Anton det gör mig mycket glad att du tycker 😁😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta S:

Hej! Har jobbat sent o ligger nu o läser dina inlägg. Härligt att följa med o du o R har valt rätt. Man skall njuta o unna sig av livet. Må så gott kram

Svar: Tack så mycket Birgitta för det och roligt att du velat följa oss visuellt på resan 😁 Må så gott och stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: